O Μαγεμένος Ύφαλος στο Ψηφιακό Πλανητάριο – τη Δευτέρα με ελεύθερη είσοδο


 

 

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου γίνεται η επίσημη παρουσίασητης παράστασης «O Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka Ήina»

με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

kaluokahina5

Πήγαινε με το μικρό σου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδιου Ιδρύματος και γνώρισέ του τον κόσμο του βυθού μέσα από μια εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση που προβάλλεται σε θόλο και που προορίζεται για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.

Η επίσημη παρουσίαση πραγματοποιείται την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:00, 19:00 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας.

 

Κι επειδή έχω πάει με τα παιδιά μου σε παραστάσεις στο Ευγενίδιο, σε διαβεβαιώ πως είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία – όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για σένα!

Σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης, οι θεατές θα νιώθουν ότι βρίσκονται στην καρδιά της δράσης, δηλαδή μέσα στο νερό. Παράλληλα το περιεχόμενο της παράστασης αναδεικνύει σημαντικές αξίες, όπως η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ο σεβασμός για την φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει, ενώ εξηγεί στους νεαρούς θεατές, με τρόπο απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό επιστημονικούς όρους, όπως η παλίρροια, και ο βιοφωσφορισμός.

2kelp

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το βάθος των ωκεανών κρύβει απίστευτα μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο Μαγεμένος Ύφαλος–Kaluoka Ήina. Χάρη στις ιδιότητές του, ο Μαγεμένος Ύφαλος επιτρέπει στους πολύχρωμους κατοίκους του να ζουν ευτυχισμένοι, μακριά από τους ανθρώπους! Ώσπου μία μέρα, ξαφνικά, το ηφαίστειο ξυπνά, εκρήγνυται, ο Μαγεμένος Ύφαλος χάνει τις ιδιότητές του και τα ψάρια μένουν απροστάτευτα στο έλεος των ανθρώπων! Και μένει στα χέρια (εεε συγγνώμη στα πτερύγια) δύο ψαριών, του Άρη Πριόνη και του Λάκη Λιθρίνη, να λύσουν το μαγικό αίνιγμα και να φέρουν και πάλι την ειρήνη στον ύφαλό τους. Μοναδική τους καθοδήγηση, ο πανάρχαιος θρύλος που ζητά να αγγίξουν πρώτα το φεγγάρι. Μα πώς είναι δυνατόν ένα ψάρι να αγγίξει το φεγγάρι; Αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της πιο συγκλονιστικής περιπέτειας που θα ζήσουν τα δύο ψαροφιλαράκια στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους ανατέθηκε και να σώσουν τον «Κaluoka Ήina», τον αγαπημένο τους Ύφαλο! (Παραγωγή Softmachine, Sky Skan 2004)

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.