Άσκηση: απαραίτητη «αγγαρεία» ή το μυστικό για να ζούμε καλύτερα;


Ως δημοσιογράφος Υγείας και Wellness, η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Η γυμναστική είναι τρόπο ζωής, είναι το μέσο για να ζούμε καλύτερα και για να μεγαλώνουμε με υγεία και ευεξία.

Για να μιλήσω προσωπικά, σιγά μην δεν το έκανα!!!, η άσκηση είναι εδώ και πολλές δεκαετίες μέρος της ζωής μου. Όταν νιώθω πιεσμένη, περπατάω. Όταν είμαι προβληματισμένη, κολυμπάω. Όταν θέλω να νιώσω καλύτερα, χορεύω μόνη μου. Όταν θέλω να νιώσω περήφανη για το σώμα μου, να το επικροτήσω για όλα αυτά που κάνει, κάνω Pilates. Η άσκηση είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος καλής ζωής και ένα από τα «μυστικά» για να μεγαλώνουμε με υγεία. Και όταν κάνουμε το switch μέσα στο μυαλό μας, όταν σταματήσει να είναι μέρος μία to do list αλλά εντάσσεται στην καθημερινότητά μας χωρίς ζόρι, τότε η άσκηση θα είναι πραγματικά συνώνυμη με το wellness, με την ευεξία που μας χαρίζει η κίνηση του σώματος και οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκειά της.

Όλα αυτά ανέφερα σε μια χαλαρή κουβέντα με την Pilates trainer Μάντη Περσάκη, founder and owner of @pilatesbymandy® BSc/MSc, PhD holder, NKUA και η κατάληξη της συζήτησης ήταν οι παρακάτω σκέψεις της, μεταφερμένες στο χαρτί. Στην οθόνη του υπολογιστή, για να ακριβολογούμε.

Ναι, η άσκηση και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μας βοηθούν να μεγαλώνουμε με υγεία

«Από πολύ παλιά οι άνθρωποι, είχαν την τάση να δίνουν σημασία στο σώμα και την εξωτερική τους εμφάνιση, επιδιώκοντας μέσα από την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης να το διατηρήσουν υγιές. Σήμερα, παρότι οι συνθήκες διαβίωσης συνεχώς βελτιώνονται, η σύγχρονη καθημερινότητα οδηγεί σταδιακά στην υιοθέτηση ενός μη υγειούς τρόπου ζωής που σχετίζεται με την καθιστική ζωή και την μη ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή. Ειδικά μετά την περίοδο της πανδημίας του COVID-19, η ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής έγινε πιο επιτακτική, καθώς ολόκληρη η ανθρωπότητα συνειδητοποίησε ότι το ποιο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία μας, τόσο η σωματική όσο και η πνευματική», σχολιάζει η Μάντη Περσάκη και δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.

Το άρθρο αυτό το έγραψα για το monopoli.gr και μπορείς να διαβάσεις εκεί τη συνέχεια 🙂

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.