Έλα να πάμε στο νησί ή οι επιλογές των διακοπών


 

Οργανώσου για να μην καταλήξουν ναυάγιο οι διακοπές σου
Οργανώσου για να μην καταλήξουν ναυάγιο οι διακοπές σου

 

Σε ποιο νησί όμως; Και με ποια σύνθεση; (Σίγουρα χωρίς τη μανούλα του τραγουδιού:))

Καθώς αναρωτιέμαι τι θα κάνω στις διακοπές, και κυρίως αν θα έχω χρήματα για να το κάνω αλλά αυτό δεν είναι της στιγμής, σκέφτομαι τι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια από τις συμβουλές και τις οδηγίες που έχω διαβάσει στα περιοδικά, που έχω ανταλλάξει με φίλους, που έχω κατακτήσει μέσα από τις επιτυχημένες και εντελώς αποτυχημένες επιλογές διακοπών στη ζωή μου.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι πως εάν έχεις κι εσύ λίγες μέρες διακοπών και πενιχρά οικονομικά μέσα βάλε σαν πρώτη σου προτεραιότητα να περάσεις καλά αυτές τις μέρες. Να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν, να γεμίσεις το μυαλό σου με υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις, τα μαλλιά σου με άμμο και αλμύρα, το βλέμμα σου με θάλασσες και ήλιο.

Και μερικές πιο πρακτικές σκέψεις που αξίζει να εξετάσεις.

Θέσε στον εαυτό σου -και στην παρέα/ταίρι σου, μερικές ερωτήσεις και ανάλογα με τις απαντήσεις βάζετε πλώρη ή αλλάζετε ρότα (δεν μπορείς να πεις, τα λογοπαίγνια είναι όλα τα λεφτά σήμερα!).

Συμφωνείτε στον τελικό σας προορισμό ή άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη; Αν οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν σας ικανοποιούν, πάτε για άλλα! Ένα σωρό νησιά έχουμε!!!

  • Συμφωνείτε στον ορισμό των διακοπών; Με απλά λόγια και με προσωπικά παραδείγματα: για μένα διακοπές δεν είναι ώρες στην παραλία αλλά είναι βόλτες με τις ώρες στα χωριουδάκια, στους λόφους και τις πλαγιές και όταν φτάσει η ώρα για την παραλία δεν με χαλάει και λίγη κούραση μέχρι να φτάσω στον πολυπόθητο προορισμό – για να έχει και μεγαλύτερη γλύκα!
  • Συμφωνείτε στο πώς θα διανέμετε το budget σας; Θα μείνετε σε σούπερ ντούπερ ξενοδοχείο ή καλοπληρωμένα δωμάτια με θέα πέλαγος (αλλά τα λεφτά σας φτάνουν για 4-5 μέρες το πολύ) ή συμβιβάζεστε να μείνετε σε rooms-to-let για να παρατείνετε τη διαμονή σας στο δεκαπενθήμερο; Θα τρώτε μεσημέρι βράδυ ή όποτε το τραβάει η όρεξή σας και θα πίνετε ό,τι τραβάει η ψυχή σας ή θα τη βγάζετε με φρουτάκι-σαντουιτσάκι στην παραλία για να βγάλουμε το προαναφερθέν δεκαπενθήμερο;
  • Αν δεν φύγεις διακοπές με τον σύντροφό σου ή με την οικογένειά σας, χαίρεστε όλοι το ίδιο με τη σύνθεση της παρέας; Οι διακοπές είναι οι πιο πολυαναμενόμενες μέρες της χρονιάς. Εναποθέτουμε σε αυτές τις ελπίδες μας να περάσουμε πιο τέλεια, πιο υπέροχα, πιο φανταστικά απ’ όσο έχουμε περάσει όλη τη χρονιά. Περιμένουμε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε μπάνια, να φάμε και να πιούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να μείνουμε σε υπέροχες παραλίες/πόλεις/χωριά και να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και με τις καλύτερες αναμνήσεις. Και επειδή ακριβώς οι διακοπές είναι μια περίοδος φορτωμένη με πολλές προσδοκίες, πολλά ζευγάρια και παρέες επιστρέφουν από τις διακοπές τους μαλωμένοι, χωρισμένοι, μουτρωμένοι. Κι επειδή δεν χρειάζεται να συμβεί αυτό, επίλεξε μια παρέα που σε κάνει να περνάς καλά και ταιριάζουν τα γούστα και οι συνήθειές σας.

Extratip: Οι καλύτερες επιλογές για παρέα αν δεν πας με τον σύντροφό σου: Α) Φίλοι που γνωρίζεστε πολύ καλά μεταξύ σας και δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις και εκνευρισμοί αν ο καθένας θέλει να κάνεις τις επιλογές τους ή Β) φίλοι/γνωστοί όπου όλοι θα είναι πρόθυμοι να δείξουν τον πιο ευγενικό και διαλλακτικό εαυτό τους προκειμένου να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Καλά να περάσεις και στείλε και καμιά φωτο

Φιλιά

Ελένη

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.