Πιπέρι στο στόμα ή μήπως στο πρόσωπο;


Σε απειλούσαν με πιπέρι στο στόμα όταν ήσουν μικρή; Εσύ δεν θα το βάλεις στο στόμα, αλλά θα το απλώσεις στο πρόσωπό σου για να λάμπει και να απαλλαγείς από σπυράκια και λεπτές γραμμές! Ναι, το πιπέρι!

μαύρο πιπέρι

Φυσικό απολεπιστικό προσώπου με μαύρο πιπέρι

Γιατί να το κάνεις:

Χάρη στην «τραχιά» υφή του, το μαύρο πιπέρι γίνεται ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Οι αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι ευεργετικές για το δέρμα με ακμή. Επιπλέον, το ασυνήθιστο αυτό scrub προσώπου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες (βλέπε γήρανση) διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες στις προβληματικές περιοχές, με αποτέλεσμα μια καλύτερη, πιο υγιή και πιο λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον έχεις και όλα τα οφέλη του γιαουρτιού!

Πώς θα το κάνεις;

Εγώ δεν πρόλαβα, κάποιος άλλος φαίνεται τη δοκίμασε!
Εγώ δεν πρόλαβα, κάποιος άλλος φαίνεται τη δοκίμασε!

Τρίψε λίγο μαύρο πιπέρι όσο πιο ψιλό μπορείς στο μπλέντερ ή με το γουδί, αν θέλεις να το κάνεις πιο παραδοσιακά! Ανάμιξε μια πρέζα πιπέρι με μια δυο κουταλιές γιαούρτι και άπλωσε το μείγμα στην επιδερμίδα σου. Τρίψε με απαλές κυκλικές κινήσεις και επέμεινε λίγο περισσότερο στα προβληματικά σημεία, όπως τα πτερύγια της μύτης και το πιγούνι. Ξέπλυνέ τη με χλιαρό νερό.

...και βάλε να ακούς pepper 96.6 όσο το ετοιμάζεις που είναι ο αγαπημένος μου ραδιοφωνικός σταθμός!
…και βάλε να ακούς pepper 96.6 όσο το ετοιμάζεις που είναι ο αγαπημένος μου ραδιοφωνικός σταθμός!

Βάλε όμως και πιπέρι στο στόμα

Το αγαπημένο αυτό μπαχαρικό φαίνεται πως κάνει καλό σε διάφορες παθήσεις και καταστάσεις βελτιώνοντας τη λειτουργία του νευρικού συστήματος ενώ μελέτες αναφέρουν πως η εισπνοή του αρώματός του μειώνει τη λαχτάρα για κάπνισμα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το πιπέρι όπως και τα άλλα καυτερά, δίνει μια μικρή σπρωξιά στο μεταβολισμό και βοηθάει στην απώλεια βάρους – καλά, εσύ κάνεις το 98% της δουλειάς και το πιπέρι ή οι πιπεριές σου δίνουν ένα μικρό bonus!

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Δεν προλαβαίνω να κάνω τη μάσκα, μόλις την κάνω θα σου δείξω και φωτογραφίες! Θυμήθηκα όμως ότι είχα δοκιμάσει ένα άλλο scrub που τελικά μου βγήκε μάσκα! 

11 σκέψεις σχετικά με το “Πιπέρι στο στόμα ή μήπως στο πρόσωπο;

  1. Άκου να δεις τώρα, τι μπορεί να κάνει το πιπέρι… μέχρι και φυσικό απολεπιστικό ε? Αν σου πω ότι πρώτη φορά το ακούω, θα σου φανώ χαζή? Το βάζω και αυτό στα προσεχώς…φιλιά

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Συγνώμη, που βρήκες σταθμό ίδιο με την μάσκα;;; Αχαχαχα! 🙂
    Κι εγώ θα την δοκιμάσω και κανόνισε την πορεία σου: επειδή η μαμά μού έβαζε πιπέρι στο στόμα, ελπίζω να μην πάθω κάνα σοκ, με τέτοια παιδικά τραύματα! Φιλιά πολλά και καλό σ/κ 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.