Πετσέτες θαλάσσης δημοκρατικές*


Επειδή ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου δεν μπορούμε να πηγαίνουμε πια στην παραλία με πετσέτα με όλους τους ήρωες του Disney, τα παιδιά μεγάλωσαν, εγώ δεν έχω δικαιολογία πλέον αφού πηγαίνω μόνη μου για μπάνιο, πρέπει να αντικαταστήσω σιγά σιγά τις πετσέτες μας για την παραλία.

Αυτές τις δύο ριγέ αγόρασα!
Αυτές τις δύο ριγέ αγόρασα!

Λοιπόν, θα σου το πω. Έχω εκνευριστεί πολύ. Βλέπω στα sites που μπαινοβγαίνω διάφορες σούπερ πετσέτες, με υπέροχα χρώματα, από τη μια πλευρά σαν παρεό και από την άλλη απορροφητικό ύφασμα, διαφημίζουν για τις ελληνικές πετσέτες που έχουν κάνει θραύση στην Ευρώπη… Δε λέω, εξαιρετικά, αλλά ποιος μπορεί να δώσει σήμερα 30, 40, 50, 150 ευρώ για πετσέτες θαλάσσης;

Μήπως το έχουμε χάσει πάλι το μέτρο, κορίτσια; (Δεν μιλάω σε σένα, μιλάω στα κορίτσια από την εταιρία Sun of a Beach, που έχουν όντως υπέροχα σχέδια και είμαι σίγουρη ότι θα είναι και πολύ καλή η ποιότητά τους αλλά με μέσο όρο 100 ευρώ και πάνω τη διπλής όψης πετσέτα θαλάσσης, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω το προϊόν τους – θα χαρώ όμως να μου το στείλετε σαν δημοσιογραφικό δώρο, να το δοκιμάσω και να πω αν αξίζει τα λεφτά του ή όχι! – δεν θα μου στείλετε πετσέτα, το ξέρω αλλά δεν πειράζει).

Για να επιστρέψω λοιπόν στο θέμα μου, διαβάζω για τις πετσέτες pestemal, τις πετσέτες των τούρκικων χαμάμ, τα πεστεμάλια ελληνιστί.

Και ψάρωσα και κόλλησα αμέσως. Γιατί τις έχω δοκιμάσει, είναι η αλήθεια, όταν είχα πάει στην Κωνσταντινούπολη. (Μπαίνω να λούσω την ασυμμάζευτη και πυκνή κόμη μου και ανακαλύπτω πως η πετσέτα για τα μαλλιά στο ξενοδοχείο ήταν πιο λεπτή και από τις πετσέτες της κουζίνας μου. Κι εκεί που σκέφτομαι ότι οι Τούρκοι μου κάνουν πλάκα, μόλις τυλίγω τα λουσμένα μου μαλλιά στο “πετσετάκι” διαπιστώνω ότι είναι σούπερ απορροφητική πετσέτα και respect!)

Τώρα λοιπόν που οι πετσέτες θαλάσσης pestemal έχουν γίνει μόδα, και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους, σαν παρεό, σαν φουλάρι, σαν να-ρίξω-κάτι-στην-πλατούλα-μου το βράδυ στο μπαράκι στο νησί, έψαξα να τις βρω.

Και τις βρήκα στην καλύτερη τιμή μπαίνοντας σε ένα τουρκικό eshop, ε-μα-πια-γιατί-να-πληρώσω-ένα-σωρό-λεφτά-εδώ! Και παράγγειλα δύο και αφού τις έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές και πέρασαν το crash test (δηλαδή πήραν την έγκριση της έφηβης κόρης μου), μπορώ πια να σου τις συστήσω με ασφάλεια.

Είναι απαλές, πανάλαφρες, γίνονται ένα τίποτε μέσα στην τσάντα θαλάσσης και έχουν στιλ!

Άντε, καλό καλοκαίρι να έχουμε!

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Σιγά μη δε σου έλεγα το eshop: είναι το http://turkishtowelstore.com/ και στην ενότητα outlet θα τις βρεις με περίπου 9 ευρώ (οι τιμές που γράφει είναι σε αμερικανικά δολάρια). Επειδή τα μεταφορικά είναι όσο μια πετσέτα, συντονίσου με μερικές φίλες σου και κάντε μαζί παραγγελία.

Υ.Γ. Ψάχνοντας βρήκα και το ελληνικό http://pestemal.gr/, στο eshop του βρήκα και πεστεμάλια με 15 ευρώ δεν το έψαξα όμως πολύ. Αν θέλεις του ρίχνεις μια ματιά και νομίζω έχει και φυσικό κατάστημα στο κέντρο. Από την Τουρκία όμως νομίζω θα τις παραγγείλεις πιο φτηνά.

Υ.Γ. *Σε δημοκρατικές τιμές, δηλαδή για όλους!

9 σκέψεις σχετικά με το “Πετσέτες θαλάσσης δημοκρατικές*

  1. Σε όλα μέσα και για όλα ενημερωμένη σε βρίσκω Ελένη μου! Δεν είχα σκοπό φέτος ν’ αγοράσω πετσέτες θαλάσσης, αλλά θα μπω για οφθαλμόλουτρο και ποιος ξέρει τι γίνεται; 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Γι’ αυτό είναι φτηνές, πληρώνεις άλλα τόσα για τα μεταφορικά 🙂 Χαχα!
    Όντως πολύ ωραίες είναι και θα τις ψάξω να σου πω την αλήθεια μου!
    Καλημερούδια και φιλιά (αύριο πάντως έρχεται μίνι φθινόπωρο)

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Η αλήθεια είναι πως η τιμή των μεταφορικών ήταν δυσάρεστη έκπληξη! Μετά όμως έκανα τις διαιρέσεις και μου βγήκε συνολικά 11-12 ευρώ η πετσέτα, οπότε προχώρησα.
      Καυτά φιλιά (βγήκα μια στιγμή έξω και έλιωσα…)

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.