Οι συμβουλές της μαμάς ή η μαμά έχει πάντα δίκιο


Ένα 5/7 το έχω στανταράκι! Οι συμβουλές της μαμάς είναι μια διαχρονική έννοια – περνάνε από γενιά σε γενιά όπως τα γονίδια… Αυτά μου έλεγε η μαμά μου, αυτά λέω κι εγώ στα παιδιά μου. Και -ευτυχώς για να μην πηγαίνει άδικα το ψηστίρι- οι συμβουλές της μαμάς αποδεικνύονται σωστές!

Και πες μου αν έχω άδικο όταν λέω πως οι συμβουλές της μαμάς ξεπερνούν τα όρια του χρόνου!

 

Μην πειράζεις τα σπυράκια σου!

Τι κι αν το λέει η μαμά, τι κι αν το τονίζει η αισθητικός σου, μήπως τα δάχτυλά σου πάνε… μόνα τους προς το επίμαχο σπυράκι σαν να τα τραβά μια ακατανίκητη έλξη; Κι αν ακόμη δεν το σπάσεις, μήπως το αγγίζεις συνεχώς για να δεις αν επιτέλους συρρικνώθηκε; Δυστυχώς, το μόνο που καταφέρνεις με αυτή τη συνήθεια είναι να επιδεινώνεις τη μόλυνση και τον ερεθισμό και να μεταφέρεις στο σπυράκι τα μικρόβια που κουβαλάς στα χέρια σου κάνοντας την κατάσταση χειρότερη. Μακριά λοιπόν!

images

 

Μην τρως τα νύχια σου!

Εξίσου βλαβερή συνήθεια είναι το δάγκωμα των νυχιών, που εκτός από εύθραυστα νύχια και ερεθισμούς στα ακροδάχτυλα, προδίδει στους γύρω σου τις ανασφάλειές σου. Αν η συμβουλή της μαμάς δεν σε έχει πείσει να κόψεις αυτή τη συνήθεια ρίξε μια ματιά στα εντυπωσιακά μανόν που είναι φέτος της μόδας και ξανασκέψου το!

 1b94933061107933829f263e547ceefd

Να πλένεις τα χέρια πριν από το φαγητό!

Τόσο τα μικρόβια όσο και οι ιοί «μεταφέρονται» στα χέρια σου μέχρι να βρουν φιλόξενο έδαφος μέσα στον οργανισμό σου και σε ρίξουν στο κρεβάτι – και δυστυχώς όχι με την καλή την έννοια! Πλένοντας καλά (για τουλάχιστον 30’’ σύμφωνα με τους ειδικούς) τα χέρια πριν από το φαγητό αλλά και επιστρέφοντας στο σπίτι μπορεί να γλιτώσεις κάποιες από τις ιώσεις που κυκλοφορούν τριγύρω και παραμονεύουν!

 

Κι αυτό, σωστό είναι!

Έπλυνες τα δόντια σου;

Δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση, το ξέρεις πολύ καλά ότι ο συνδυασμός οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα-οδοντικό νήμα σου εξασφαλίζει τέλειο χαμόγελο. Το αναφέρουμε απλώς γιατί και οι μαμάδες θέλουν –ακόμη μια- επιβράβευση για τις σωστές συμβουλές τους και τις καλές συνήθειες που μας έμαθαν από τα παιδικά μας χρόνια!moms1

 

 

 

 

Σταμάτα να παίζεις με τα μαλλιά σου!

Αν το «μασούλημα» μιας τούφας μαλλιών ή το στρίψιμο γύρω γύρω στο δάχτυλό σου μπορεί να σε σώζει από την αμηχανία ή την ανία, καλό είναι να θυμάσαι πως μακροπρόθεσμα ευθύνεται για τα εύθραυστα μαλλιά και την ψαλίδα. Άσε που όταν πιάνεις τα μαλλιά σου πέφτουν και λαδώνουν πολύ γρηγορότερα!

 

Moms-Superheros-Not-All-Wear-CapesΜην καμπουριάζεις, ίσια την πλάτη!

Ξέρεις πως η κακή στάση του σώματος ευθύνεται για ενοχλήσεις στην πλάτη, πόνους στη μέση, πιασμένα νεύρα, πόνους στον αυχένα και πονοκεφάλους; Ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσεις τη συμβουλή της μαμάς και να κάθεσαι και να περπατάς «καμαρωτή». Έξτρα μυστικό: η καλή στάση χαρίζει ύψος και αφαιρεί κιλά! Μήπως να το ξανασκεφτείς;

 

Πιο στενό παντελόνι δεν έχεις;

Μπορεί η μαμά σου να αναφερόταν σε θέματα ευπρεπισμού, ωστόσο οι γυναικολόγοι όντως συνιστούν να αποφεύγουμε τα στενά παντελόνια καθώς ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών μας οργάνων και ευνοούν την ανάπτυξη ιδρώτα και βακτηρίων που μας βάζουν σε συχνούς μπελάδες. Για τις καθημερινές σου εμφανίσεις προτίμησε άνετα βαμβακερά ή μάλλινα παντελόνια κι άφησε τα πιο εφαρμοστά για σπέσιαλ περιπτώσεις!

 

+1: 178736747650326343_1381461633

 

Σε φιλώ,

Ελένη

10 σκέψεις σχετικά με το “Οι συμβουλές της μαμάς ή η μαμά έχει πάντα δίκιο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.