Οι πρώτες ρυτίδες


Άουτς!

Καλά, κάποια στιγμή θα συμβεί (συμβαίνει) κι αυτό. Είναι κάπου γύρω από τα μάτια ή ανάμεσα στα φρύδια -και στο έλεγε η μαμά σου, μην κατσουφιάζεις θα κάνεις γρήγορα ρυτίδες, αλλά εσύ, πού- ή εκεί, ανάμεσα στα μάγουλα και το στόμα.

Όπου και νά’ ναι, ήρθαν για να μείνουν. Δυστυχώς. Μπορεί να το λέμε με αδιάφορο ύφος ή να το διαβάζουμε στα περιοδικά και να συμφωνούμε, “αγαπώ τις πρώτες ρυτίδες μου, είναι οι εμπειρίες της ζωής μου”, και λοιπά ευχάριστα, όταν όμως βλέπουμε τις εμπειρίες της ζωής αποτυπωμένες στο πρόσωπό μας, κάτι μας τσούζει. Στην αρχή τουλάχιστον.

Από την άλλη, στα fortysomething σου, το βρίσκεις τόσο τραγικό να κάνεις μερικές ρυτίδες στο πλάι των ματιών όταν γελάς;

gelio

Αυτή είναι η πορεία της ζωής, και οι πρώτες ρυτίδες είναι μέσα στο παιχνίδι. Και δες εκείνες που προσπάθησαν να σταματήσουν το χρόνο. Πάγωσαν. Όχι τον χρόνο, το πρόσωπό τους, τις εκφράσεις τους. Γι’ αυτό μη σκας και μην το αφήνεις να σε παίρνει από κάτω.

Αλλά ούτε και να αδιαφορείς. Με πολλών χρόνων σοφία που έχω αποκομίσει ως αναγνώστρια και συντάκτρια περιοδικών θέλω μόνο να σου θυμίσω τα εξής για να καθυστερήσεις τις πρώτες ρυτίδες:

  • Μην παραλείπεις το αντηλιακό – χειμώνα καλοκαίρι. Η φωτογήρανση δεν αστειεύεται.

  • Ενυδάτωνε το πρόσωπό σου με μια κρέμα προσώπου και ματιών που να ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου. Δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό λεφτά, υπάρχουν εξαιρετικές κρέμες και στις πιο οικονομικές σειρές των εταιριών. Απλά ψάξε το για να βρεις αυτή που σου κάθεται καλύτερα.

  • Τώρα το καλοκαίρι απόφυγε τον ήλιο στο πρόσωπό σου, φόρα καπέλο με φαρδύ μπορ και πάντα γυαλιά ηλίου – για την προστασία των ματιών σου αλλά και για να αποφεύγεις τις συσπάσεις των ματιών που προκαλούν ρυτίδες.

  • Κόψε το κάπνισμα. Θα κάνεις αφάνταστο καλό στον οργανισμό σου και θα αποφύγεις τις αντιαισθητικές ρυτίδες γύρω από τα χείλη στο μέλλον – αυτές χτυπάνε μετά τα πενήντα, αλλά προετοιμάζουν από νωρίς την έξοδό τους!

  • Νερό, πίνε πολύ νερό. Σε ενυδατώνει από μέσα προς τα έξω και το απορροφούν τα κύτταρα του προσώπου σου και το δέρμα σου δείχνει πιο λαμπερό και ελαστικό.

Χαμογελάω πλατιά, κάνω μικρές ρυτίδες στα μάτια μου και σε φιλώ

Ελένη

Υ.Γ. Υπάρχουν λύσεις είπες; Μπότοξ; Ενέσεις με υαλουρονικό; Στο πυρ το εξώτερο! Προς το παρόν. Από Σεπτέμβρη βλέπουμε.

6 σκέψεις σχετικά με το “Οι πρώτες ρυτίδες

  1. Καλορίζικο το blog σου και να ειναι μονο η αρχή μιας νέας δημιουργικής έκφρασης. Αναφορικά με το ΚΑΥΤΟ θέμα των ρυτιδων εγω τοποθετούμε υπέρ της σύγχρονης κοσμετολογιας και τωρα μη σου πω!!! Ο Σεπτέμβρης ειναι μακρυαααα

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.