My forty something world ή είναι τα 40 τα νέα 30;


 

Μπορεί κάθε φθινόπωρο οι στυλίστες να ψάχνουν το “νέο μαύρο”, εμείς όμως μεταξύ μας έχουμε ήδη καταλήξει πως τα 40 είναι τα νέα 30. Και μπορώ να σας δώσω, έτσι, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, μερικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν!

unnamed-2Γιατί υποστηρίζω ότι τα 40 είναι τα νέα 30;

Ας το δούμε μαζί. Γιατί εμείς οι fortysomething γυναίκες έχουμε συμμαθήτριες που μόλις απέκτησαν το πρώτο τους μωρό αλλά και γιατί έχουμε άλλες συμμαθήτριες που συνεχίζουν να ξενυχτάνε στα μπαράκια και περιμένουν για ώρες όρθιες για να μη χάσουν μια καλή θέση στις συναυλίες.

Γιατί έχουμε φίλες που δεν είναι καθόλου κοντά στον παροπλισμό στη δουλειά τους, που ακούνε τα καλύτερα λόγια για τις δημιουργικές και φρέσκιες ιδέες τους, είναι μέσα στα πράγματα και τις εξελίξεις και ίσως και ένα βήμα μπροστά (όπως και να το κάνεις, όταν είσαι fortysomething έχεις δει και δύο, τρία, τέσσερα πράγματα παραπάνω και ξέρεις λίγο καλύτερα από έναν εικοσάρη).

Γιατί το βλέπω και στις φίλες και στις συναδέλφους μου και σε μένα, που θεωρώ πως είμαστε πολύ κοντά σε μια μέση fortysomething, πως τα τελευταία χρόνια είμαστε στα καλύτερά μας.

Ξέρουμε ποιες είμαστε και δεν ψάχνουμε την επιβεβαίωση σε κανενός τα μάτια και τα σχόλια.

Έχουμε αποδεχτεί το σώμα μας, με όλα τα καλά και τα κακά του και έχοντας ξεφυλλίσει τόμους περιοδικών έχουμε πια μάθει πώς να τονίζουμε τα καλύτερα και να καμουφλάρουμε τα όχι καλύτερα σημεία μας!

Τα 40 είναι τα νέα 30 γιατί έχουμε φίλες που μπορεί να είναι καμιά δεκαριά χρόνια μεγαλύτερες και καμιά δεκαριά χρόνια μικρότερες και αυτό δεν είναι καθόλου προβληματικό στις κουβέντες μας.

Γιατί η ζωή είναι σαν τη θάλασσα. Αλλάζει κάθε στιγμή.

Και επιμένουμε να είμαστε μέσα για όλα, να δοκιμάζουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε τολμήσει ή δεν έχει τύχει να κάνουμε μέχρι τώρα – για το τραμπολίνο θα σας μιλήσω σε μια από τις επόμενες φορές!

Γιατί έχουμε ζήσει τα χρόνια πριν την κρίση και ξέρουμε πως η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν άφησε μόνο αρνητικά πίσω της και αυτό μπορεί να μας κάνει αισιόδοξες για ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας – και γι’ αυτά θα τα πούμε άλλη μέρα.

Και, για να μιλήσω πιο προσωπικά, στα fortysomething μου νιώθω καλύτερα από ποτέ γιατί έχω πια συνειδητοποιήσει τι έχει αξία ανεκτίμητη σε αυτή τη ζωή και πως μπορεί να μην έχω αποταμιεύσεις, δικό μου σπίτι, σούπερ ρούχα και τις διακοπές που ονειρεύομαι, αλλά το στοιχείο-αξία-ανεκτίμητη το έχω!

Έχω δημιουργήσει την οικογένειά μου, έχω δύο μεγάλα παιδιά και έναν σύζυγο με τον οποίο εξακολουθώ να περνάω καλά και να τον θαυμάζω, έχω μια καριέρα με τα πάνω και τα κάτω της αλλά η ουσία της είναι πως κάνω ως επάγγελμα κάτι που αγαπούσα από μικρή (να γράφω ιστορίες).

Και ελπίζω πως από σήμερα ανοίγουμε έναν καινούργιο γυναικείο κύκλο για να συζητάμε, να σχολιάζουμε, να κάνουμε πλάκα, να γκρινιάζουμε και να λέμε πόσο ωραία είναι η ζωή, να μιλάμε για τους άντρες και τα παιδιά, να λέμε τι θα μαγειρέψουμε σήμερα, ποια γυμναστική είναι η πιο hot τάση και γιατί, να υπενθυμίζουμε η μία στην άλλη να προσέχουμε την υγεία μας, να δίνουμε ιδέες για βόλτες και ταξίδια και βιβλία.

Να συζητάμε για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θέματα που μας απασχολούν όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία που γράφει η ταυτότητά μας αφού (όπα, ανάσυρση θαμμένων για πάντα γνώσεων) αφού 40=30, άρα 30=20 αλλά και 50=40! Κι επειδή στο μυαλό μου είναι απόλυτα ξεκάθαρο τι θέλω να πω αλλά δεν είμαι σίγουρη αυτή τη στιγμή αν ισχύει όντως, με απλά λόγια όσο μεγαλύτερος και πολυποίκιλος γίνει ο κύκλος μας τόσο το καλύτερο!

Τα φιλιά μου

Ελένη

Υ.Γ. Γιατί fortysomething και όχι σαράντα κάτι ή σαράντα +; Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής. Απλά το «σαράντα» μου φέρνει στο μυαλό διάφορους άσχετους συνειρμούς του τύπου «οι σαράντες κλέφτες», «τα σαράντα παλικάρια», «τα σαράντα κύματα», και με αποσυντονίζει!

 

 

 

28 σκέψεις σχετικά με το “My forty something world ή είναι τα 40 τα νέα 30;

  1. Στα 40 σημείο κομβικό,να συνειδητοποιείς την ευκαιρία του να δρεψεις τον καταρράκτη των ουσιαστικών αναθεωρήσεων και αλλαγών στον τρόπο ζωής!Από τα απλά,καθημερινά αλλά συνάμα και ουσιαστικά,οπως Διατροφή,άθληση,ως τα πιο σύνθετα και βαθυστοχαστα,οπως περιττό και συσσωρευμένο αγχος!μια νέα αρχή είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε στιγμή στο ταξίδι της ζωής μας!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Θα είναι καλύτερα, πίστεψέ με, γιατί θα έχει φύγει ο φόβος της δεκαετίας.
      Εγώ το επόμενο στοίχημα θα είναι στα πρώτα -ήντα. Αλλά γι’ αυτά έχουμε ακόμη δρόμο!

      Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!!! ❤
      Μόνο που επειδή πρόσφατα είχα ξανααπαντήσει τις ερωτήσεις του liebster, δεν θα το κάνω και τώρα γιατί τελικά θα καταντήσω κουραστική και θα σταματήσει να σου αρέσει το μπλογκ μου 😉
      Σε φιλώ γλυκά

      Μου αρέσει!

  2. Καλώς σε βρήκα!
    Thirty εγώ αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα! 🙂
    Οι ηλικίες πλέον δεν παίζουν κανένα ρόλο, σημασία έχει πως νιώθει η ψυχή σου, τι νοοτροπία έχεις και πως αξιοποίησες τις εμπειρίες σου.. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη!
    Καλό μήνα με υγεία και χαμόγελο!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χαίρομαι που μπαίνεις στην παρέα μας. Είναι πολλές οι 20+ ή 30+ αλλά και οι 50+ και 60+ που τα λέμε εδώ, που επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που λες.
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Μου αρέσει!

  3. Ελενακι μου, τι όμορφη, αισιόδοξη ανάρτηση πραγματικα! Έχεις πολυ δίκιο σε όσα γράφεις, και η αλήθεια είναι ότι απο τα πολυ καλα στην ηλικία των 40 (σε λίγα χρονακια τα φτάνω κ γω) είναι ότι η καρδιά κ το μυαλό μας είναι αρκετά ώριμα, αλλα την ίδια στιγμη αρκετά ανοιχτά ώστε να «μιλάμε» το ίδιο όμορφα κ κατανοητά με όλες τις ηλικίες. Εύχομαι να μεγαλώσει κι άλλο τούτη η όμορφη παρέα, κ μένα το μπλογγινγκ μου έχει δώσει πολυ περισσότερα απο ότι μπορούσα να φανταστώ!! Φιλάκια κυριακάτικα! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έτσι είναι, περίμενε λίγο και θα το δεις και μόνη σου. Αρκεί να μην περιοριστεί κανείς από άκυρα στερεότυπα και κανόνες.
      Φιλάκια

      Μου αρέσει!

  4. Υπέροχο, αισιόδοξο και άρθρο που μιλάει για την ουσία! Το «αξία-ανεκτίμητη» είναι σοφή σκέψη!!
    Έρχομαι πρώτη φορά στο blog σου, χάρη στο Mama Relax και φυσικά φαίνεται πως γράφεις ιστορίες γιατί γράφεις με υπέροχη, ευχάριστη ροή…
    ΥΓ. Γέλασα με τους συνειρμούς για το «σαράντα»… χαχαχα

    Καλή χρονιά και να είσαι πάντα τόσο αισιόδοξη όσο φαίνεσαι σε αυτή την ανάρτηση! Φιλιά!

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα…

    Μου αρέσει!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω για τα καλά σου λόγια! Ας είναι καλά το Mama Relax που μας φέρνει πιο κοντά!
      Καλή και ακόμη καλύτερη χρονιά να έχουμε!

      Μου αρέσει!

  5. ουφ… πού πήγε το σχόλιο μου;;
    Άντε πάλι από την αρχή!

    Αν και 30something έχω νιώσει ήδη την αλλαγή να έρχεται!
    Είναι πραγματικά μαγικό (στα μάτια μου) πόσο μπορούμε να αλλάξουμε και να δούμε την ζωή με άλλο μάτι! Πιο αισιόδοξο μάτι!

    Είναι από τις αναρτήσεις που ξεχώρισα!
    Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο πάρτυ!

    Μου αρέσει!

    1. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Το χάρηκα κι εγώ που μπήκα και διάβασα τόσα ενδιαφέροντα θέματα και σκέψεις και πραγματικά ένιωσα ότι είμαστε όλες μας -30something, 40something ή ό,τιsomething- μια μεγάλη παρέα, με παρόμοιες εμπειρίες, επιθυμίες, χαρές και λύπες!

      Μου αρέσει!

  6. Αν και 30something ξαφνικά νιώθω ότι θέλω να φτάσω στην δική σου φάση!
    Όμως η μετάλλαξη αρχίζει να συμβαίνει, όσο πλησιάζω!
    Είναι πραγματικά μαγικό, πως μετά από κάποια ηλικία, βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά!
    Πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση και αισιόδοξη!

    Σε ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή στο πάρτυ!
    Είναι από τις αναρτήσεις που ξεχώρισα!

    Μου αρέσει!

  7. Οκ μου έφτιαξες την διάθεση, αν και όχι στα 40 ακόμη αλλά σε λίγες μέρες πατάω τα πρώτα άντα και εγώ, άρα λοιπόν για μένα 30 ίσων 20…..αχ τι ωραία….γέλασα πολύ και με τους άσχετους συνειρμούς και προσθέτω οι 40άρες ίσων με δύο 20άρες….Φιλιά πολλά είμαι σίγουρη πως τα καλύτερα έρχονται!!!

    Μου αρέσει!

  8. Ελένη η ανάρτησή σου με έκανε και χαμογέλασα… Κι εγώ πλησιάζω στα 40 (35+) σε λίγα χρόνια! Συμφωνώ με όσα προ ανέφερες και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η ηλικία δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρόνια αλλά με την καρδιά, κυρίως! Τι λες? από link party του MamaRelax έρχομαι, φιλιά

    Μου αρέσει!

  9. Καλημέρα και καλή χρονιά! Η ανάρτησή σου είναι πολύ αισιόδοξη 🙂 Fortysomething δεν έγινα ακόμη, αλλά πλησιάζω «επικίνδυνα». Θα το «πάρω» αλλιώς λοιπόν 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.