Γυμναστική στο σπίτι – video


Φέτος, ξεκινώντας από την περίοδο του lockdown, μετά από πολλάαα χρόνια, έκανα ξανά γυμναστική στο σπίτι. Και θα σου συστήσω την αγαπημένη μου trainer.


Γυμναστική στο σπίτι είχα πολλά χρόνια να κάνω. Τουλάχιστον 20 χρόνια, πήγαινα -λιγότερο ή περισσότερο τακτικά- σε γυμναστήριο. Γιατί ένιωθα ότι έτσι γυμνάζομαι καλύτερα και περισσότερο, είχα επιλογές ανάμεσα στις διαφορετικές προπονήσεις, έκανα φίλες (Ιουλία και Αθηνά, για εσάς μιλάω <3).

Κοίταξε όμως πώς τα έφερε η ζωή τα πράγματα, και με το που ξεκίνησε το lockdown είχα ήδη σταματήσει, για προληπτικούς λόγους, να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Και αφού περάσαμε τις πρώτες 2-3 μέρες με την κόρη μου φτιάχνοντας σπιτικό ψωμί και σπιτικά κριτσίνια, αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε πάρει σωστό δρόμο!!!

Και έτσι, μπήκαμε σε πρόγραμμα για γυμναστική στο σπίτι

Αν με ρωτήσεις εάν είναι εύκολο, θα σου απαντήσω ότι δεν είναι. Χρειάζεται προσήλωση και πειθαρχία για να το κάνεις. Επίσης, θα πρέπει να προσέχεις διπλά ώστε να μην τραυματιστείς, αφού δεν θα έχεις τον γυμναστή πάνω από το κεφάλι σου για να σε διορθώνει στα λάθη.

Από την άλλη, έχει πολλά πλεονεκτήματα, με πρώτο ότι μπορείς να γυμναστείς όποτε και για όση ώρα θέλεις. Κάτι πολύ σημαντικό για όσες εργάζονται, έχουν μικρά παιδιά ή «δύσκολο» καθημερινό πρόγραμμα.

Για να μην στα πολυλογώ, δοκίμασα διάφορες γυμνάστριες και γυμναστές, και κατέληξα σε μία που τη θεωρώ την αγαπημένη μου. Eίναι η Madfit, κατά κόσμον Maddie Lymburner. Την διάλεξα γιατί στο κανάλι της στο YouTube έχει πολλά και διαφορετικά βιντεάκια, στοχευμένα στα μέρη του σώματος που θέλει η καθεμιά μας να βελτιώσει και μικρής διάρκειας, έτσι που να μπορείς να συνδυάσεις 2-3 και να κάνεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ή να κάνεις ένα 10λεπτο όταν έχεις το χρόνο.

Αυτό είναι δείγμα προγράμματος, από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια. Αν πατήσεις επάνω, θα βρεις ένα σωρό ακόμη.

Έχω ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις μου μετά τις διακοπές και περιμένω να μου πεις εντυπώσεις ή να μου συστήσεις τη δική σου αγαπημένη online γυμναστική.

Σε φιλώ,

Ελένη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.