Διώξε τα πλαϊνά παχάκια


Τα πλαϊνά παχάκια ή “λαβές του έρωτα” πιο λυρικά δεν είναι ό,τι καλύτερο για καμία γυναίκα. Ιδιαίτερα όταν διαγράφονται μέσα από το τζιν ή τη φούστα. Ωραία, αυτά τα ξέρεις κι εσύ και σήμερα δεν θα μοιραστώ απλά τη γκρίνια μου μαζί σου. Έχω απαντήσεις.

Όχι, κοπέλα μου, δεν μιλάω για σένα. photo:stylecaster.com
Όχι, κοπέλα μου, δεν μιλάω για σένα.
photo:stylecaster.com

Τα πλαϊνά παχάκια ανήκουν στην κατηγορία τοπικό πάχος που γενικά σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα ξεφορτωθείς μόνο με γυμναστική ή μόνο με δίαιτα αλλά με γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή (δηλαδή με δυο λόγια όχι τηγανιτά, όχι πολύ αλκοόλ, όχι γλυκά/παχιές σάλτσες/λιπαρά ναι στα καλά λιπαρά όπως οι ξηροί καρποί και τα ψάρια, στα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, στο άπαχο κρέας, στα ζυμαρικά χωρίς βαριές σάλτσες, στα ψητά και τα βραστά κρέατα).

Ένα δεύτερο ενοχλητικό γεγονός είναι πως όταν περάσεις τα σαράντα, τα κιλά που μπορεί να πάρεις τείνουν να συσσωρεύονται γύρω από τη μέση σου κάτι που γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν σταματήσουν να παράγονται τα οιστρογόνα και μπεις στη φάση της εμμηνόπαυσης.

Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις - ωστόσο προλαβαίνεις! photo:stopcellulite.org
Δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζεις – ωστόσο προλαβαίνεις!
photo:stopcellulite.org

Και πάμε τώρα στο σημείο κλειδί – τη γυμναστική. Στο να χάσεις μερικά περιττά κιλά και να σφίξεις θα σε βοηθήσει η αερόβια άσκηση που σε βοηθήσει να κάψεις πολλές θερμίδες και κινητοποιεί το μεταβολισμό σου, π.χ. τρέξιμο, χορός, zumba, tae bo, δυναμικά αεροβικά προγράμματα, προγράμματα με βαράκια και άλλα.

Ταυτόχρονα και παράλληλα και όλα μαζί, θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου στοχευμένες ασκήσεις για την περιοχή της μέσης. Στην κορυφή, κατά τη γνώμη μου και την προσωπική μου εμπειρία, είναι η πλαϊνή στήριξη. Μια άσκηση στατική, στην πραγματικότητα ισομετρική άσκηση, -και αν θέλεις μεγαλύτερη ένταση προσθέτεις μικρή κίνηση- που επικεντρώνεται εκεί ακριβώς που θέλεις τη σύσφιξη και αρκούν 5 λεπτά το 3-4 φορές την εβδομάδα για να δεις αποτέλεσμα.

Πλαϊνή στήριξη

Ξαπλώνεις στο πλάι σε ένα μαλακό στρώμα με όλο σου το σώμα σφιχτό και σε ευθεία – ισχίο, γόνατα, πέλματα τεντωμένα και σφιχτά και βάζοντας δύναμη στον αγκώνα ανασηκώνεις το σώμα σου στον αέρα στηρίζοντας το σώμα σου στο χέρι και τα πέλματα. Αν χρειάζεται φέρνεις μπροστά σου το ελεύθερο χέρι για καλύτερη ισορροπία.

Παρατήρησε πώς έχει τα πέλματά της. Φρόντισε να μην ασκείς πίεση στο κουντεπιέ σου - στήριξε το βάρος σου στο πλάι του πέλματος και αν χρειάζεσαι καλύτερη ισορροπία φέρε το ένα πέλμα πιο μπροστά. photo:abcnews.go.com
Παρατήρησε πώς έχει τα πέλματά της. Φρόντισε να μην ασκείς πίεση στο κουντεπιέ σου – στήριξε το βάρος σου στο πλάι του πέλματος και αν χρειάζεσαι καλύτερη ισορροπία φέρε το ένα πέλμα πιο μπροστά.
photo:abcnews.go.com

Μείνε σε αυτή την πλαϊνή στήριξη ακίνητη για 30 δευτερόλεπτα –ή λιγότερα για αρχή- ξεκουράσου χαμηλώνοντας σιγά σιγά το σώμα σου και ελέγχοντάς το συνεχώς στην αρχική θέση και κάνε μία ακόμη επανάληψη.

Άλλαξε πλευρά και κάνε τα ίδια.

Αν θέλεις να βάλεις περισσότερη ένταση, μπορείς να σηκώσεις το ένα πόδι (το αποπάνω!) και το χέρι σου, σχηματίζοντας περίπου ένα X.

Δεν χρειάζεται να σηκώσεις τόσο ψηλά το πόδι σου, ακόμη και μερικά εκατοστά θα κάνουν τη δουλειά.  photo:www.popsugar.com
Δεν χρειάζεται να σηκώσεις τόσο ψηλά το πόδι σου, ακόμη και μερικά εκατοστά θα κάνουν τη δουλειά.
photo:www.popsugar.com

Όσο για τα πλαϊνά παχάκια στην πίσω μεριά της μέσης ένας συνδυασμός ραχιαίων και γλουτιαίων μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση σημαντικών μυών για τη σωστή στάση του κορμού σου και παράλληλα να δεις σύσφιξη σε αυτή τη δύσκολη περιοχή.

Θα σου προτείνω όμως και μια δεύτερη άσκηση ιδανική για να σφίξει όλη σου η κοιλιά και η ράχη. Πρόκειται για τη σανίδα – επίσης ισομετρική άσκηση και εξαιρετικά αποτελεσματική για όλο το σώμα και επιπλέον για γράμμωση των κοιλιακών!

Σανίδα

Ξαπλώνεις μπρούμυτα και ανασηκώνεις το σώμα σφιγμένο από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών στη θέση σανίδα (με τους αγκώνες ακριβώς κάτω από τους ώμους, στηρίζεσαι στους πήχεις και τα δάχτυλα των ποδιών σου και προσπαθείς να κρατάς όλο σου το σώμα σε μια ευθεία.

photo:articles.elitefts.com
photo:articles.elitefts.com

Αν σε πονάει η μέση σου, ανασήκωσε ελαφρά τον ποπό σου.). Και αυτό είναι όλο! Απλό στην εκτέλεση, δύσκολο στην πράξη! Προσπάθησε να κρατήσεις τη σανίδα για 30 δευτερόλεπτα και κάνε μία ή δύο επαναλήψεις. Όσο θα εξασκείσαι και θα σου είναι πιο εύκολο φτάσε σταδιακά στα 60 δευτερόλεπτα.

Σανίδα με στροφή του κορμού

Για να βάλεις περισσότερη ένταση στο πλάι της μέσης, από τη θέση σανίδα ανασήκωσε το αριστερό σου χέρι και στηριζόμενη και στα δύο πόδια στρίψε το σώμα σου ελαφρά προς τα αριστερά και προς τα πάνω ανασηκώνοντας ταυτόχρονα το αριστερό χέρι ψηλά.

photo:pluslifestyles.com
photo:pluslifestyles.com

Ιδανικά θα πρέπει το στήθος σου να έρθει κάθετο στο πάτωμα και να κοιτάζεις ίσια στο πλάι ενώ το χέρι σου θα είναι στην ευθεία πάνω από το αφτί σου. Άλλαξε πλευρά και χέρι για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη.

Σε φιλώ και περιμένω να μου πεις αν δοκίμασες τις ασκήσεις και πώς σου φάνηκαν!

Ελένη

Υ.Γ. Η φωτό δεν με ενθουσιάζει μιλάει όμως μόνη της.

photo:rawrebecca.wordpress.com
photo:rawrebecca.wordpress.com

11 σκέψεις σχετικά με το “Διώξε τα πλαϊνά παχάκια

  1. Αχ αυτά τα πλαϊνά παχάκια. Θεωρώ ότι μαζί με τους τρικέφαλους, είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο για εμάς τις γυναίκες. Η διατροφή και το νερό, που εγώ δεν πίσω, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ελένη,συμφωνώ και συμπληρώνω: Κάνε το πρόγραμμά σου τώρα.Σήμερα. Σήκω φίλη μου από εκεί που είσαι και μην περιμένεις τη στιγμή που θα έχεις καλή διάθεση ή χρόνο.Δεν χρειάζεται να έχεις καλή διάθεση για να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης.Δεν χρειάζεσαι επιπλέον χρόνο (ανάμεσα στις διαφημίσεις μιας τηλεοπτικής εκπομπής ή ξέκλεψε 10 λεπτά του χρόνου από τον απογευματινό καφέ σου).Σήμερα.
    Ευχαριστούμε για το άρθρο Ελένη.Φιλάκια!!!😊

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.