Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε;


Δεν ξέρω αν τελικά θα ξαναδούμε στις οθόνες μας το υπέροχο σίριαλ που σημάδεψε τα νεανικά μας χρόνια, το Λόγω Τιμής. Το εύχομαι και το ελπίζω. Με αφορμή όμως την είδηση της επιστροφής της σειράς και το τραγούδι των τίτλων που είχε ερμηνεύσει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, έκανα συνειρμικά μερικές σκέψεις. Αναλογίστηκα και κατέληξα πως όσο κι αν το θέλουμε είναι τόσο δύσκολο τελικά να ορκιστούμε πως στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε με τους φίλους μας, με τους ανθρώπους που έχουν περάσει από τη ζωή μας.

Γιατί μπορεί τα μάτια να μην αλλάζουν χρώμα, ωστόσο αλλάζουν οι εικόνες που έχουν δει αυτά τα μάτια, αλλάζουν οι εμπειρίες, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, η οπτική για τον κόσμο. Τόσο που το «στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» ακούγεται σαν ουτοπία. Σαν μια ευχή, που δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Μια ευχή που κάνεις σε ένα αστέρι που πέφτει, γνωρίζοντας πως μέχρι να φτάσει μέχρι εκεί πάνω η φωνή σου θα είναι ένας αχνός ψίθυρος, που δεν θα τον ακούσει ούτε καν το σύμπαν.

Κι άλλες σκέψεις για τη φιλία… Οι φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι

Αλλάζω, αλλάζεις, αλλάζουμε

Και οι φίλοι αλλάζουνε με το πέρασμα του χρόνου, κι εμείς αλλάζουμε, και οι επιθυμίες μας και τα θέλω και τα πάντα. Στενάχωρο όταν το σκέφτεσαι και το ζεις, αλλά συμβαίνει. Από την άλλη, θα σου πω και κάτι ακόμη. Δεν θα ήταν λυπηρό και παράξενο αν περνούσε ο χρόνος, άλλαζαν τα πάντα γύρω μας και εμείς, εκεί, καρφωμένοι σε ένα σημείο του χωροχρόνου, παραμέναμε ίδιοι και απαράλλαχτοι; Ο κάθε ένας μας αλλάζει, εξελίσσεται και στη διαδρομή μπορεί να ακολουθήσει μια παράλληλη πορεία με εκείνη του φίλου, μπορεί και όχι. Και μπορεί οι δύο γραμμές, οι δύο πορείες που κάποτε τμήθηκαν, να απομακρυνθούν τραγικά η μία από την άλλη, προς το άπειρο.

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε… Μόνο ίσως μέσα στις καρδιές μας, αν το χνάρι ήταν αρκετά βαθύ. Αλλιώς, αντίο φίλε, αντίο φίλη, αλλάξαμε, χαθήκαμε, στο καλό και ίσως εις το επανειδείν. Χωρίς θλίψη, χωρίς κακία, χωρίς απωθημένα.

Σε φιλώ,

Ελένη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.