Κλείσε του σήμερα ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για τον προστάτη!


Ποιος κλείνει στον άντρα το ραντεβού για να κάνει εξέταση για τον προστάτη; Ο ίδιος; Η γυναίκα του; Η κόρη του; Αν απάντησες τα δύο τελευταία, κερδίζεις!

Εδώ, με τη dream team της Υγείας. Με τις φίλες και συναδέλφους δημοσιογράφους Σοφία Κωστάρα, Ρούλα Σκουρογιάννη και Φλώρα Κασσαβέτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, εμείς οι γυναίκες είμαστε που κλείνουμε αυτό το ραντεβού -και άλλα φαντάζομαι- στους άντρες μας. Και το νούμερο είναι συντριπτικό – πάνω από το 80% των ραντεβού για εξέταση για τον προστάτη κλείνεται από γυναίκες!

Ο καρκίνος του προστάτη όταν διαγνωστεί έγκαιρα είναι σχεδόν πάντα θεραπεύσιμος. Αν έχει προχωρήσει, τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά, με δύο στους τρεις άντρες να χάνουν τη ζωή τους.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατα 2017 στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση διαγιγνώσκονται με καρκίνο προστάτη περισσότεροι από 3.200 άνδρες, ενώ σχεδόν 1.700 πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη νόσο, συχνά έπειτα από πολυετή πορεία.

Ένα πολύ πρόσφατο νέο δεδομένο είναι πως η συστηματική άσκηση και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος δρουν προστατευτικά για τον καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με την τελευταία και μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή μελέτη για τον καρκίνο του προστάτη, η ετήσια μέτρηση του PSA στους άντρες άνω των 50 ετών μειώνει τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο από 21-29%

Αφού λοιπόν ο καρκίνος του προστάτη είναι γυναικεία υπόθεση, πάρε σήμερα κιόλας τηλέφωνο να κλείσεις δωρεάν εξέταση για τον άντρα σου. Όλο αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης με τίτλο, «Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!», από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών σε όλη τη χώρα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν δακτυλική εξέταση του προστάτη σε όλες τις Ουρολογικές Κλινικές των Δημοσίων Νοσοκομείων. Επιπρόσθετα έχουν την δυνατότητα μέσω του δικτύου ιατρικής φροντίδας Iatrica να προβούν σε δωρεάν εξέταση/μέτρηση του PSA στο αίμα, στα διαγνωστικά κέντρα και συνεργαζόμενα ιατρεία του, καλώντας από 10 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-34.13.400 για να κλείσουν ραντεβού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.