Αγιασμός στο σχολείο: Τα κλάματα, τα μαύρα γυαλιά και η μαμά-κατάσκοπος. (Όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι!)


Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της μάνας ο αγιασμός στο σχολείο! Επειδή δεν είμαι καλή στα μαθηματικά, δυσκολεύομαι να μετρήσω πόσες φορές έχω πάει σε αγιασμό. Επειδή όμως είμαι πιο καλή στις αναμνήσεις, μπορώ να θυμηθώ την αίσθηση που μου έδινε το μικροσκοπικό χεράκι που χωνόταν στο δικό μου πηγαίνοντας προς το σχολείο. Αλλά και το κρυφτούλι για να παρακολουθήσω τελικά μία και μοναδική φορά τον αγιασμό όταν πήγε η κόρη μου στο Λύκειο. 

Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο

Εκεί θα πάτε κλαίγοντας και οι δύο, για τους δικούς του λόγους ο καθένας! Όταν πήγα το γιο μου στον πρώτο του αγιασμό, στο προνήπιο, κανείς μας δεν ήθελε να αφήσει τον άλλον. Προμήνυμα μαρτυρίου ο αγιασμός στο σχολείο! Το χεράκι του σφιγγόταν στο δικό μου, το σώμα του ήταν κολλημένο στα πόδια μου κι εγώ προσπαθούσα να φανώ ενθαρρυντική, όταν μέσα μου αναρωτιόμουν τι δουλειά είχε το μωρό μου ανάμεσα σε εκείνα τα παιδιά και πώς μου πέρασε από το μυαλό να τον γράψω στο προνήπιο. Σε αυτό τον αγιασμό, θα σταθείς πιθανότατα μαζί με το παιδί στη σειρά (ποια σειρά;) και θα μπείτε μετά μαζί στην τάξη για να σας δώσει οδηγίες η νηπιαγωγός. Καλή αρχή!!!

Αγιασμός στο Δημοτικό

Τώρα πια την έχεις πάρει την κρυάδα και ξέρεις τι εστί αγιασμός στο σχολείο. Έχεις προνοήσει να έχεις μαζί σου γυαλιά ηλίου (βρέχει; τι σημασία έχει; πρωτοβρόχια είναι, θα βγει ήλιος σε λίγο…) και φυσικά χαρτομάντιλα. Το μωρό σου εξακολουθεί να σου φαίνεται μωρό και τα εκτάκια είναι πραγματικά πανύψηλα και φοβάσαι πώς θα τα βγάλει το μικρό σου πέρα στο ίδιο προαύλιο με αυτά τα… τέρατα. Φιλική συμβουλή: Βγες από τις σκέψεις σου και άκου τι λέει η διευθύντρια: «Οι γονείς τώρα μπορούν να βγουν από το προαύλιο». Ναι, για σένα το λέει. Από δω και πέρα, οι αγιασμοί για σένα θα είναι πίσω από τα κάγκελα της αυλής.

Αγιασμός στο Γυμνάσιο

Πιθανότατα θα σε θέλει ακόμη μαζί – ειδικά αν έχεις κόρη, τα αγόρια αρχίζουν σε αυτή την ηλικία να μην πολυθέλουν να φαίνεται η μαμά τους (εσύ). Εξάλλου, έχεις λόγο να πας γιατί θέλεις να ακούσεις πώς θα χωριστούν τα τμήματα και να δεις με τα ίδια σου τα μάτια με ποια παιδιά θα είναι μαζί το καμάρι σου. Θα μείνεις έξω από τα κάγκελα -κλασικά, εκεί θα είναι η θέση σου τα επόμενα δύο χρόνια- μαζί με πολλές άλλες μαμάδες που θα ζουν την ίδια αγωνία με σένα. Εννοείται θα έχεις μαζί σου γυαλιά και χαρτομάντιλα. Το μωρό σου πηγαίνει Γυμνάσιο, δεν αξίζει αυτή η σκέψη ένα γερό κλάμα και ανασκόπηση των κυριοτέρων γεγονότων της ζωής του;

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει ένα χοντρό δέντρο έξω από το Λύκειο που θα πάει το παιδί σου;

Σε φιλώ, Ελένη

8 σκέψεις σχετικά με το “Αγιασμός στο σχολείο: Τα κλάματα, τα μαύρα γυαλιά και η μαμά-κατάσκοπος. (Όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.