Πότε μπορεί να σου φανεί χρήσιμη η διαμεσολαβήτρια Ελισάβετ Τσέλιου;


Δεν ξέρω τα επίσημα ποσοστά, κοιτώντας όμως γύρω μου είναι πολλά τα ζευγάρια με παιδιά που έχουν χωρίσει. Και να σου πω την προσωπική μου γνώμη, καλά έκαναν εάν δεν ήταν ευτυχισμένοι. Αρκεί στην πορεία να φροντίσουν και οι δύο γονείς να “χτίσουν” ένα υγιές συναισθηματικά περιβάλλον για το παιδί τους.

Σε αυτό ακριβώς βοηθά η οικογενειακή διαμεσολάβηση. “Είναι μια νόμιμη διαδικασία όπου με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου, ειδικά εκπαιδευμένου επιστήμονα, του Διαμεσολαβητή, μπορείς εσύ και ο σύζυγος ή σύντροφός σου ή πατέρας του παιδιού σου, να επιλύσετε όλα τα θέματα που προκύπτουν σε περίπτωση χωρισμού, διαζυγίου ή και διακοπής της συμβίωσης – αν δεν υπάρχει γάμος –“ εξηγεί η Ελισάβετ Τσέλιου.

Αυτά μπορεί να είναι πολλά και διάφορα, από την επιμέλεια και την επικοινωνία τους με τον γονέα που δεν κατοικεί μαζί τους μέχρι τη διατροφή και τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων των γονιών. Θα μου πεις όλα αυτά δεν γίνονται και στα δικαστήρια; Προφανώς.

Το θετικό της διαμεσολάβησης είναι πως μπορούν να γίνουν πιο “ανώδυνα” για τους δύο γονείς, βοηθώντας τους να φτάσουν πιο γρήγορα σε μια κατάσταση καλής συνεννόησης μεταξύ τους, χωρίς να χρειαστεί στο μεσοδιάστημα να επουλώσουν πληγές και να ξεχάσουν δύσκολες συζητήσεις και καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου. “Η συμφωνία σας έχει νομικά δεσμευτική ισχύ, όπως μία δικαστική απόφαση. Αποφεύγετε την καθυστέρηση, το μεγάλο κόστος και την ψυχολογική φθορά της δίκης, όπως επίσης και την δημοσιότητα, γιατί η διαμεσολάβηση είναι εμπιστευτική διαδικασία, που πραγματοποιείται σε χώρο ιδιωτικό, μακριά από τα δικαστήρια” συμπληρώνει η Ελισάβετ.

Στο Shape.gr η αγαπημένη Κατερίνα Πατούλια έχει γράψει λεπτομερώς όσα μπορεί να θελήσεις να μάθεις για το ρόλο τη διαμεσολάβησης μεταξύ των γονιών που χωρίζουν.

Η διαμεσολάβηση όμως δεν περιορίζεται στη σχέση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους. Μπορεί να συμβάλει στη διευθέτηση κληρονομικών διαφορών, να δώσει λύσεις ανάμεσα σε συνεταίρους ή ακόμη και σε περιπτώσεις ιατρικού λάθους.

Σε φιλώ,
Ελένη

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.