Το περιστατικό που άλλαξε τη γνώμη μου για τα δημόσια νοσοκομεία


Συχνά ένας ευσυνείδητος γιατρός μπορεί να μας προδιαθέσει θετικά ακόμη και όταν το περιβάλλον ενός νοσοκομείου είναι το αντίθετο από το θετικό. Ωστόσο δεν είναι αυτή η δική μου περίπτωση. Ένα απρόσμενα «καλολαδωμένο» σύστημα σε δημόσιο νοσοκομείο άλλαξε τη γνώμη μου για τα δημόσια νοσοκομεία, ειδικότερα για το Παίδων.

Θυμάμαι πολύ καλά τη μέρα που πρόσθεσα το δεύτερο παιδί μου στο ιδιωτικό οικογενειακό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Και γιατί τη θυμάμαι; Επειδή μια δυο μέρες πριν είχα βγει από το μαιευτήριο και ταυτόχρονα με τον οικογενειακό μας φίλο/ασφαλιστή βρισκόταν στο σπίτι και ο παιδίατρος για να εκτιμήσει την υγεία του νεογέννητου. Η συμβουλή του παιδιάτρου ήταν παραπάνω από σαφής: Θα κάνεις ένα πολύ καλό πρόγραμμα για νοσηλεία στο εξωτερικό, αφού για οτιδήποτε σοβαρό θα πηγαίνεις τα παιδιά σου στο Παίδων. Όπερ και εγένετο.

Επιστροφή στο κοντινότερο παρελθόν, και σε ένα ήσυχο απόγευμα Παρασκευής στο εξοχικό μας στην Αττική. Ήσυχο, ώσπου ένα φίδι δάγκωσε τον έφηβο γιο μου – δύο φορές- στη γάμπα. Τα πράγματα έδειχναν ελεγχόμενα, καμία τοπική φλεγμονή, ούτε πόνος, πλήρεις αισθήσεις… αλλά δάγκωμα φιδιού είναι αυτό, το φοβάσαι.

Διάβασε εδώ τη συνέχεια του άρθρου που δημοσίευσα ως «επισκέπτρια» στο πολύ αξιόλογο site healthpharma

4 σκέψεις σχετικά με το “Το περιστατικό που άλλαξε τη γνώμη μου για τα δημόσια νοσοκομεία

  1. Παρήγορο πολύ και χαίρομαι για την αίσια έκβαση. Ακόμα και εν μέσω κρίσης, κάποιοι ευσυνείδητοι μας κάνουν να ελπίζουμε!
    Πολύ γέλιο με το Grey’s Anatomy (είμαι fan). Καλή συνέχεια! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Όντως, παρήγορο.
      (Ντρέπομαι, αλλά βλέπω ακόμη Grey’s ΚΑΙ τη 14η σεζόν. Σε άλλα νέα, θα βγουν κι άλλες γιατί η Μέρεντιθ έχει υπογράψει συμβολαιάρα…)

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.