Θέλεις να χάσεις βάρος; Πάρε ταπεράκι!


Η παρακάτω διαπίστωση με εντυπωσίασε! Όταν άρχισα να παίρνω ταπεράκι με το φαγητό μου στο γραφείο, ήταν πολύ πιο εύκολο να ελέγχω το βάρος μου. Λες και όλα όσα γράφουμε τόσα χρόνια στο Shape ξαφνικά είχαν εφαρμογή! (Πάντα έχουν, απλά είναι εντυπωσιακό όταν το διαπιστώνεις στην πραγματική ζωή.)

Με λίγη φαντασία, έχεις κάθε μέρα κάτι νόστιμο και υγιεινό μαζί σου στη δουλειά!

Τους λόγους που πρέπει να παίρνεις φαγητό από το σπίτι στη δουλειά, πολύ πιθανό τους ξέρεις. Επειδή όμως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, θα τους συνοψίσουμε άλλη μια φορά:

Τρως καλύτερης ποιότητας φαγητό, γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλα υλικά χρησιμοποιούμε εμείς στο σπίτι για να φάει η οικογένειά μας κι άλλα θα χρησιμοποιήσουν στα εστιατόρια και τα λοιπά delivery.

Τρως πιο υγιεινά, με λιγότερα λιπαρά. Όταν παραγγέλνεις απ’ έξω στο γραφείο είναι αρκετά πιθανό να παίρνεις δυο φορές την εβδομάδα σουβλάκια και άλλες δύο τυρόπιτα – άντε και τη μία που μένει μια σαλάτα για το ξεκάρφωμα! Όταν όμως παίρνεις μαγειρεμένο φαγητό θα πάρεις και τα μπιφτεκάκια σου, και το κοτόπουλο στο φούρνο με τις πατάτες, και τις φακές σου* και το ρυζάκι με τα λαχανικά και τη μακαρονάδα με τη σάλτσα και δυο σφιχτά αβγά με σαλάτα. Όπως και να το δεις, πιο υγιεινό!

Κάνεις οικονομία. Δεν θέλει πολλή σκέψη και ανάλυση, συμφωνούμε;

Θα σου πω όμως και τη διαπίστωση που έκανα και γιατί το ταπεράκι είναι ιδανικό αν θέλεις να χάσεις βάρος.

Γιατί το γεμίζεις πρωί πρωί, που μόλις έχει φάει το πρωινό σου και είσαι χορτάτη, που σημαίνει πως η ποσότητα που βάζεις είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να φας – ίσως και μικρότερη καμιά φορά. Άντε να βάλεις σε ένα σακουλάκι και μια φέτα ψωμί και ένα κομμάτι τυρί αν είναι απαραίτητο για το φαγητό. Και αυτό είναι όλο. Δεν θα ξεφύγεις από ένα υγιεινό γεύμα και μετρημένες ποσότητες.

Ενώ στο σπίτι, εγώ τουλάχιστον, όταν πεινάω γεμίζω το πιάτο μου –αφού το μάτι χορταίνει πιο δύσκολα από το στομάχι- θα βάλω και δυο φέτες ψωμί δίπλα, λίγο τυράκι, λίγο ζαμπονάκι, λίγο θα τσιμπήσω και από το φαγητό που έμεινε στο πιάτο του παιδιού για να μην το πετάξω…

Την έχεις την εικόνα; Ταπεράκι και πάλι ταπεράκι και σε ένα μήνα θα με θυμηθείς!

Σε φιλώ,

Ελένη

*τις φακές και τα άλλα όσπρια τα παίρνω μέσα σε ένα βαζάκι από μαρμελάδα. Κλείνουν πολύ καλύτερα από τα περισσότερα τάπερ και είναι ασφαλέστερα για τη μεταφορά. Απλά θυμήσου να βγάλεις το μεταλλικό καπάκι αν θα το ζεστάνεις σε φούρνο μικροκυμάτων.

3 σκέψεις σχετικά με το “Θέλεις να χάσεις βάρος; Πάρε ταπεράκι!

  1. ‘Οπως ακριβώς τα λες είναι.
    Είναι τόσα τα οφέλη και το ξέρουμε αλλά δεν το κάνουμε!Πολύ κακώς.Θες η αμέλεια, θες η τεμπελιά..(για μένα πάει αυτό!)
    Μιας και μας τα υπενθυμίζεις, ε, καλό είναι να το εφαρμόσουμε για όλους τους παραπάνω, πολύ σωστούς και πολύ σημαντικούς, λόγους!
    Σε φιλώ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.