Fortysomething και υπέροχη στην παραλία


Εντάξει, έχεις κάνει κάνα δυο παιδιά και αυτό φαίνεται στο σώμα σου. Και ο μεταβολισμός σου, το έχεις καταλάβει είναι λίγο πιο αργός πια και δεν τα κατάφερες να χάσεις εκείνα τα Χ κιλά που είχες βάλει στόχο. Και ίσως και το δέρμα σου δεν είναι πια τόσο σφιχτό και σφριγηλό όσο παλιά. Και;

Πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι όλα σε εμποδίζουν να βγεις fabulous και υπέροχη στην παραλία; Όχι δα! kaftan

Η διαφορά είναι πως τώρα στα fortysomething σου, το να βγεις υπέροχη στην παραλία θα χρειαστεί κάποια προσπάθεια και προετοιμασία. Ποια είναι τα βήματα;

  1. Κάνε μικρές αλλαγές στη δίαιτά σου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις διακοπές

Και όχι, μην κάνεις σε καμία περίπτωση μια δίαιτα αστραπή ή καμιά παράλογη δίαιτα, γιατί θα ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου, θα του στερήσεις πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και αυτό θα φανεί (και) στο δέρμα σου. Μπορείς όμως να σταματήσεις το φαγητό απ’ έξω, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, να κάνεις μια στάση στο μανάβικο και να φορτώσεις το ψυγείο σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να είναι αυτά το βραδινό σου. Επίσης πάρε γιαούρτια που θα τρως μαζί με καμιά 10αριά ξηρούς καρπούς για μεσημεριανό στη δουλειά – ή για βραδινό στο σπίτι. Και πίνε πολύ νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα.

Το αποτέλεσμα; Θα ξεφουσκώσεις, θα νιώθεις ευεξία και το δέρμα σου θα δείχνει πιο ενυδατωμένο.

Το καρπούζι σε χορταίνει, σε δροσίζει, σε ενδυατώνει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα! photo: frankiberri.com
Το καρπούζι σε χορταίνει, σε δροσίζει, σε ενδυατώνει και καταπολεμά την κυτταρίτιδα!
photo: frankiberri.com
  1. Κάνε απολέπιση σε όλο σου το σώμα

Μέχρι τώρα είχες συνηθίσει να κάνεις συχνότερα απολέπιση στο σώμα σου μετά τις διακοπές για να επανέλθει το δέρμα σου από την ταλαιπωρία και τη φθορά του ήλιου. Ε, τώρα που έχεις περάσει τα σαράντα, θα το κάνεις και πριν! Χρησιμοποίησε ένα απαλό απολεπιστικό για όλο το σώμα (μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου, δες εδώ) και ξεκίνησε την απολέπιση τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τις διακοπές σου, κάθε 2-3 μέρες. Να είσαι ιδιαίτερα ευγενική με την περιοχή του στήθους και το ντεκολτέ σου. Εννοείται πως μετά θα φοράς την καλύτερη ενυδατική σου κρέμα!

Το αποτέλεσμα; Το δέρμα σου θα λάμπει, θα είναι απαλό και θα αποκτήσεις πολύ καλύτερο και ομοιόμορφο μαύρισμα.

Καλά θα ήταν να απολαύσεις μια περιποίηση σε spa, αλλά και στο σπίτι μια χαρά θα είναι! photo:www.edenjonesboro.com
  1. Αντίο κυτταρίτιδα

Τρόπος του λέγειν ήταν αυτό. Η κυτταρίτιδα δεν φεύγει σε μια εβδομάδα, δεν φεύγει (μόνο) με κρέμες, μπορώ να σου πω ότι δεν φεύγει εντελώς ούτε με διατροφή και γυμναστική εφόσον ζεις μια “κανονική” ζωή και δεν είσαι της στέρησης – αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορείς όμως να κόψεις το αλκοόλ για τουλάχιστον μια εβδομάδα, τα γλυκά και τα αλμυρά.

Το αποτέλεσμα; Σε συνδυασμό με τη διατροφή που είπαμε παραπάνω και την απολέπιση, σίγουρα θα δεις κάποια διαφορά!

Και η Μερίλιν είχε κυτταρίτιδα, αυτό όμως δεν την έκανε λιγότερο λαμπερή και σέξι! photo:www.rookiemag.com
Και η Μερίλιν είχε κυτταρίτιδα, αυτό όμως δεν την έκανε λιγότερο λαμπερή και σέξι!
photo:www.rookiemag.com
  1. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Θες να δείχνεις υπέροχη στην παραλία; Φρόντισε να κάνεις αποτρίχωση μερικές μέρες πριν φύγεις για διακοπές ώστε να έχουν εξαφανιστεί τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμοί. Επισκέψου τον κομμωτή σου και ανανέωσε το κούρεμά σου ώστε να τα μαλλιά σου να έχουν φόρμα και να δείχνουν τέλεια όταν θα στεγνώνουν φυσικά. Και εννοείται περιποιήσου τα άκρα σου και δοκίμασε ένα καινούργιο χρώμα που δεν το έχεις στα δικά σου βερνίκια – έτσι θα νιώσεις την ίδια αίσθηση σαν να αγόρασες μόλις ένα ζευγάρι καινούργια πέδιλα.

Το αποτέλεσμα: Θα νιώθεις και θα φαίνεσαι υπέροχη στην παραλία και στις βόλτες σου!

lilac-pedicure
photo:www.lilac-pedicure.com
  1. Εκμεταλλεύσου τη μόδα

Δεν νιώθεις άνετα να περπατήσεις μέχρι την παραλία με το μαγιό – άντε και με το παρεό σου; Καλά, δεν είσαι και η μόνη! Ευτυχώς η μόδα φέτος σου λύνει τα χέρια: αεράτα καφτάνια, διάφανα φαρδιά φορέματα παραλίας, boyfriend’s (ή husbant’s κατά περίπτωση) φαρδιά πουκάμισα με μια λεπτή ζώνη ή ένα μαντίλι χαλαρά δεμένα στη μέση, όλα αυτά είναι σούπερ μοντέρνα και καλύπτουν όλα όσα θέλεις να καλύφθούν.Και θυμήσου, μην το παρακάνεις με το makeup, αντίθετα χρησιμοποίησέ το έξυπνα υπέρ σου!

Υπέροχη στην παραλία! photo:www.beachcafe.com
Υπέροχη στην παραλία!
photo:www.beachcafe.com

Σε φιλώ και μετρώ αντίστροφα τις μέρες για τις διακοπές

Ελένη

Υ.Γ. 1 και σήμερα!

9 σκέψεις σχετικά με το “Fortysomething και υπέροχη στην παραλία

    1. Καλημέρα καλημέρα!
      Δεν είναι δική μου η φωτό οπότε δεν ξέρω 😉
      Αλλά σε ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς για τα καλά λογια και το ενδιαφέρον – μια χαρά τα πήγε ο γιος μου, μπαίνει Αθήνα στην πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή του.
      Φιλάκια

      Μου αρέσει!

  1. πολυ καλά τα λες. Πρεπει να καταλαβουμε οτι η κυτταριτιδα δεν φεύγει ΜΟΝΟ μειώνεται , ριξε και μια ματιά στο προγραμμα spa που προτεινω για το σπίτι είναι ακρως αποτοξινωτικο και αναζωογονητικο http://beautyharmonyblog.blogspot.gr/2015/01/spa-weekend-1-rejuvenating-spa-weekend.html

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.