Κάποιος να με σκουντάει


 

Ξέρεις ότι γυμνάζομαι –προσπαθώ σκληρά γιατί ό,τι αφήσεις σε αφήνει-, κι εγώ ξέρω πως δεν αρκεί η μία ώρα που θα πάω στο γυμναστήριο δυο τρεις την εβδομάδα. Σημασία έχει τι κάνεις κάθε μέρα!

Κι εγώ μόλις απέκτησα έναν φίλο που μου υπενθυμίζει, με σκουντάει, με σπρώχνει, με παρακινεί να κάνω περισσότερα βήματα κάθε μέρα. Ο φίλος έχει όνομα: λέγεται Mi Fit και είναι ένα ελαφρύ περικάρπιο που μετράει βήματα, απόσταση, θερμίδες και καρδιακούς παλμούς κάθε μέρα. Μετράει επίσης τον ύπνο σου – αλλά αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

Θα σου πω όμως ότι χωρίς να είμαι γκατζετάκιας, το έχω ρυθμίσει να δονείται –να με σκουντάει- κάθε μία ώρα αν δεν κάνω καθόλου βήματα αυτό το διάστημα. Και μέχρι τώρα, μερικές μέρες τώρα, παρά τη ζέστη, παρά τη βαρεμάρα του καλοκαιριού, πιάνει! Σηκώνομαι από την καρέκλα μου και περπατάω πάνω κάτω στο διάδρομο στη δουλειά, προσπαθώντας να συμπληρώσω τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνω καθημερινά για να φροντίζω την υγεία μου.

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις κάθε μέρα για να βελτιωθεί η υγεία σου;

Κι επειδή το ένα φέρνει το άλλο, το νέο γκατζετάκι μου σαν να με σκούντησε και προσπαθώ να κινούμαι περισσότερο, παρότι συνήθως το καλοκαίρι η μόνη μου άσκηση είναι το κολύμπι στη λατρεμένη μου θάλασσα. Εκεί που πατάω το κουμπί του ασανσέρ στη δουλειά, του ρίχνω μια ματιά και αλλάζω γνώμη και πάω από τις σκάλες. Το χρησιμοποιώ για να μετράω τους παλμούς μου όταν κάνω διάδρομο για να βεβαιωθώ ότι είναι στο αερόβιο επίπεδο που καίει λίπος (εντάξει, ολόκληρη επιστήμη!!!). Κρίμα που δεν μπαίνει στο νερό, γιατί τότε είμαι σίγουρη ότι θα κολυμπούσα πολύ περισσότερο!

Είναι λοιπόν το γκατζετάκι μου κάτι σούπερ, κάτι τόσο σημαντικό, κάτι που δεν έχεις ξανακούσει; Όχι, φίλη μου. Είναι όμως η καλύτερη αφορμή και το καλύτερο κίνητρο για να κάνεις κάτι καλό για σένα. Τόσα και τόσα κάνεις κάθε μέρα. Μην ξεχνάς τον εαυτό σου!

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Το περικάρπιο μου ήρθε δώρο/κουτί από την Always Platinum, γιατί όπως λέει και το σύνθημα του καινούργιου λανσαρίσματος της εταιρίας, Αν θέλεις να τα έχεις όλα, τώρα μπορείς! Και η Always τονίζει κάτι που προσωπικά έχω δοκιμάσει στην πράξη: τα πάντα, ακόμη και στην περίοδό μας, είναι στο χέρι μας και ο τρόπος που θα αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες είναι κάτι που το αποφασίζουμε εμείς. Εγώ έχω αποφασίσει να παραμένω δραστήρια, βασικά δεν βλέπω γιατί να μην το κάνω αφού η άσκηση μαλακώνει τις ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθω, και το νέο γκαζετάκι μου μου το υπενθυμίζει!

6 σκέψεις σχετικά με το “Κάποιος να με σκουντάει

  1. Γεια σου Ελένη μου. Ο άντρας μου απέκτησε ένα παρόμοιο βραχιολάκι πρόσφατα κι έχει φάει κόλλημα μαζί του. Πέρα από βήματα και θερμίδες τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί και τις ώρες ύπνου του γιατί ξέρει πως κοιμάται λιγότερο απ’ ότι θα ‘πρεπε. Μου έχει κάνει άπειρες κουβέντες γι’ αυτό που σκέφτομαι να πάρω κι εγώ ένα με την πρώτη ευκαιρία. Βέβαια το σκέφτομαι ακόμα γιατί αν το πάρω κι αυτό μετά πού θα φοράω τα αγαπημένα μου ρολόγια; 🙂 (Προβλήματα που έχει ο κόσμος!). Φιλιά πολλά από τον Βορρά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Α, ενδιαφέρον!!!! Για λύσε μου την απορία, δεν τον «σκουντάει» την ώρα που κοιμαται επειδή δεν περπατάει, έτσι; Πάντως ναι, είναι κόλλημα και πραγματικά αποτελεί κίνητρο. Να το πάρεις και να το βάλεις μαζί με ρολόγια!
      Φιλάκια πολλά

      Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Χαχαχα όχι δεν σε «σκουντάει» στον ύπνο σου γιατί ίσα-ίσα που θέλει να κοιμάσαι καλά. Στον άντρα μου δίνει «βραβείο» αν κοιμηθεί πλήρες 8ωρο. Μάλιστα τις μέρες που δεν κοιμάται πολλές ώρες τον «μαλώνει». Το περπάτημα είναι άλλη υπόθεση… Αυτό που έχω δει είναι πως σε κάθε 10.000 βήματα του βγάζει πυροτεχνήματα! 🙂 Άσε, αυτός το φοράει, εγώ τα ξέρω όλα!

        Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ελένη πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Σε ευχαριστούμε που μας παρακινείς με ευχάριστο τρόπο να φροντίζουμε πάντα την υγεία μας. Μπορείς να με ενημερώσεις από που μπορώ να προμηθευτώ το συγκεκριμένο γκατζετάκι? Ως Ελληνίδα μαμά και εργαζόμενη – και με βάση τους πόνους στα πόδια μου κάθε βράδυ – είναι βέβαιο ότι θα το απορυθμίσω αλλά έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να μάθω αν ξεπερνώ τα 15.000 βήματα καθημερινά….!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που προσπαθεί για καλύτερη υγεία και εμφάνιση! Θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο για να φτάσεις το στόχο σου – όχι πως είναι εύκολος, να σου το πω αυτό! Μετά βίας έχω φτάσει τις 10.000 βήματα μια δυο μέρες, κι αυτό όταν έκανα διάδρομο. Αλλά σίγουρα θα σε παρακινήσει να περπατάς και να κινείσαι περισσότερο.
      Όσο για το πού θα το βρεις, μπορείς να το γκουγκλάρεις και να το παραγγείλεις online. Βρήκα αυτό στο skroutz αλλά σίγουρα θα βρεις σε πολλά καταστήματα με γκατζετάκια. http://www.skroutz.gr/s/9225441/Xiaomi-Mi-Band-2-Black.html

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.