Ευχές στον εαυτό μου


Παρότι έχω γράψει ξανά και ξανά posts για τα γενέθλια (τα δικά μου κυρίως αλλά και άλλων), νιώθω ότι τα γενέθλια οφείλουμε να τα γιορτάζουμε. Μάλιστα, θα χρησιμοποιούσα την αγγλική λέξη celebrate, γιατί οι αγγλόφωνοι δίνουν μια ξεχωριστή έννοια στο ρήμα αυτό, κάτι μεταξύ γιορτής, τιμής και ευγνωμοσύνης. Όλα αυτά λοιπόν νιώθω όταν πλησιάζουν γενέθλια, τα δικά μου, των αγαπημένων μου, των παιδιών μου.

Είναι η πιο ξεχωριστή μέρα, η προσωπική μας πρωτοχρονιά, η καλύτερη ευκαιρία για ενδοσκόπηση και ανασκόπηση.

Κι επειδή τα παραπάνω είναι προσωπικές και εσωτερικές διεργασίες, θα δώσω στον εαυτό μου μερικές συμβουλές/ευχές για τους επόμενους μήνες μέχρι τα επόμενα γενέθλια.

Αγαπητή φίλη Ελένη,

Για τους επόμενους 12 μήνες μέχρι να έρθουν τα επόμενα γενέθλιά σου, έχω μερικές ευχές. Νομίζω πως ακόμη και το 1/4 από αυτές να πραγματοποιηθεί, θα ζήσεις μια πολύ ξεχωριστή και ευτυχισμένη χρονιά:

Να νιώσεις ότι θα σκάσεις από υπερηφάνεια, για πράγματα που έχεις δημιουργήσει εσύ.

Να φουσκώνεις σαν το παγώνι και σαν τη μαμά κουκουβάγια για πράγματα που θα επιτύχουν τα παιδιά σου.

Να λιώνεις από αγάπη.

Να σε αγκαλιάζουν τόσο σφιχτά που να πονάνε τα κόκαλά σου.

Να κατουρηθείς (τουλάχιστον τρεις φορές) από τα γέλια!

Να μείνεις τουλάχιστον 5 νύχτες ξύπνια γιατί θα περνάς καλά.

Να έχεις τουλάχιστον τρεις φίλους να πάρεις τηλέφωνο όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι καλό ή κακό.

Να ξυπνάς κάθε πρωί με κέφι και να πηγαίνεις στη δουλειά σου τραγουδώντας μαζί με το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο.

Να ανακαλύψεις όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα σου – και να γράφεις γι’ αυτά για να υπενθυμίζεις σε όλες μας ότι ο χρόνος δεν μας βάζει περιορισμούς, εμείς το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας.

Να μαγειρεύεις ασταμάτητα, να πλένεις ρούχα και να σιδερώνεις, να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις και να στρώνεις κρεβάτια. Γιατί όλα αυτά έρχονται πακέτο με την οικογένεια που έχεις δημιουργήσει και χαίρεσαι όταν τους φροντίζεις όλους.

Σε φιλώ και σε αγαπώ*

Ο εαυτός σου, Ελένη

*Στο έχω ξαναπεί:  Αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτη τον εαυτό σου, είναι πολύ δύσκολο να σε αγαπήσουν οι άλλοι.

 

12 σκέψεις σχετικά με το “Ευχές στον εαυτό μου

  1. Ελένη μου γλυκιά σου εύχομαι καθυστερημένα Χρόνια Πολλά με όλη μου την αγάπη!!! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου, να απολαμβάνεις τη ζωή σου και να μην χάσεις ποτέ το ταλέντο σου να μας μεταδιδεις ενθουσιασμό, ιδέες, σκέψεις και προτάσεις. Δεν σε έχω γνωρίσει από κοντά αλλά μέσα από αυτό το blog νιώθω ότι έχω μια φίλη που θέλω συχνά να επικοινωνώ….. Χρόνια ευτυχισμένα αγαπητή μου φίλη!!!!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Είναι τόσο σημαντικό Ελένη μου, ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας και να του το δείχνουμε με πράξεις φροντίδας και καλοσύνης, όπως να μη ξεχνάμε να του λέμε μπράβο όταν μετά από κόπους καταφέρνει κάτι που του φαινόταν ακατόρθωτο και να μην αποκαρδιωνόμαστε αν κάποιες φορές έχουμε την αίσθηση πως μένουμε στάσιμοι ή πάμε προς τα πίσω… γιατί τίποτα δεν μένει ακίνητο! 😛
    Χρόνια σου Πολλά και εύχομαι να είναι γεμάτα χαρά και εσωτερική υγεία! 😀

    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ευχαριστώ τόσο πολυ! Και προφανώς στον κόσμο που ζούμε, δεν είναι καθόλου εύκολο να αγαπάμε τον εαυτό μας -κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα- θα πρέπει όμως να το έχουμε (και) αυτό ως προτεραιότητα στη ζωη μας!
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Χρονια πολλα και καλα λενιω μου να σε χαιρομαστε και να σ αγαπαμε…..παντοτε ευτυχισμενη και χαρουμενη…..για να μας μεταφερεις την χαρα της ψυχης σου…..

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Χρόνια πολλά πολλά και ευτυχισμένα!
    @να χαίρεσαι πρώτα απ’όλα την οικογένεια σου και να έχετε όλοι σας υγεία και αγάπη!
    Όσο για τις ευχές/συμβουλές μου άρεσαν πολύ και λεω να τις κοπιάρω…
    Πολλά φιλιά

    Αρέσει σε 2 άτομα

  5. Αγαπημένη μου άλλη μια φορά κατάφερες και με συγκίνησες.

    Ευχομαι να πραγματοποιηθούν όλες σου οι επιθυμίες να είσαι χαρούμενη και ευτυχισμένη με τους ανθρώπους που αγαπάς και να εμπνέεις όλους εμας που σε αγαπάμε.

    Καλό καλοκαίρι

    Σε φιλώ
    Ιουλια

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.