Έφτιαξα σπιτικό frozen yogurt – με σχετική αποτυχία


(Νομίζω όμως πως) ξέρω όμως τα μυστικά για να το κάνεις εσύ καλύτερο!

Ήταν μια έμπνευση της στιγμής σε συνδυασμό με μια ανάρτηση που διάβασα σε ένα από τα φιλικά μου blogs, το CraftwithMom Και γιατί να μη φτιάξω frozen yogurt να ξεγελάω τις λιγούρες; σκέφτηκα. (Δυστυχώς, δεν σκέφτηκα εκείνη την ώρα να διαβάσω τις οδηγίες της συνονόματης blogger – κάτι θα είχε περισωθεί!)

σπιτικό frozen yogurt
Δε δείχνει τόσο κακό, με τις μικρές αλλαγές που θα κάνω νομίζω θα είναι μια χαρά ψευτοπαγωτάκι!

 

Πώς έφτιαξα σπιτικό frozen yogurt

  • Χρησιμοποίησα στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά.
  • Πρόσθεσα 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική και 2 βανίλιες. Τα ανακάτεψα και μετά έριξα μέσα αποξηραμένα φρούτα του δάσους.
  • Κατάψυξη.

Το έβγαλα μια δυο φορές και το ανακάτεψα ξανά για να μη σχηματιστούν κρύσταλλοι (ναι, καλά).

Το αποτέλεσμα

Γεμάτο κρυστάλλους αν το τρως πολύ frozen, με έντονη την ξινή γεύση του γιαουρτιού και στο τέλος μου άφησε πίκρα από τη βανίλια.

Πώς θα φτιάξω την επόμενη φορά σπιτικό frozen yogurt

  • Θα χρησιμοποιήσω πλήρες στραγγιστό γιαούρτι.
  • Θα προσθέσω 1 κ.σ. ζάχαρη ίσως και λίγο μέλι και 1 βανίλια.
  • Θα ρίξω μέσα αποξηραμένα φρούτα του δάσους.
  • Κατάψυξη.

Δεν υπάρχει λόγος να το βγάζω από την κατάψυξη για να το ανακατεύω, θα δω μήπως αν το αφήσω στην ησυχία του γίνει πιο πολύ “παγωτό”.

Σε φιλώ,

Ελένη

15 σκέψεις σχετικά με το “Έφτιαξα σπιτικό frozen yogurt – με σχετική αποτυχία

    1. Το μέλι είναι καλή ιδέα. Κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά καθυστερημένα. Μάλιστα πρότεινα στον άντρα μου, που τον έπεισα να… απολαύσει το παγωτό μου, να βάλει και λίγο μελάκι από πάνω -γιατί εγώ είχα ήδη νιώσει την πίκρα δοκιμάζοντας- αλλά μου απάντησε ότι αν ήθελε γιαούρτι με μέλι δεν χρειαζόταν να είναι frozen!
      Όμως μέσα στη συνταγή θα είναι καλό και πιο υγιεινό, φαντάζομαι. Το πετιμέζι ομολογώ μου είναι άγνωστο, εννοώ δεν το χρησιμοποιώ πουθενά χωρίς να υπάρχει λόγος, οπότε ίσως είναι μια καλή αφορμή αυτή για να το γνωρίσω.
      Καλημέρα 🙂

      Μου αρέσει!

  1. Το τελευταίο σχόλιο σου τα λέει όλα! Στη μαγειρική πάνε πολύ οι πειραματισμοί, αλλά η ζαχαροπλαστική είναι άλλο πράγμα! Όπως ξεκίνησες μου φάνηκαν όλα καλά αλλά τελικά θα το δοκιμάσω με τις παραλλαγές σου! Με έσωσες όπως καταλαβαίνεις!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χαίρομαι 🙂
      Το ήξερα για τη ζαχαροπλαστική και τους πειραματισμούς, αλλά αυτό το «παγωτό» μου φάνηκε… ευκολάκι. Κούνια που με κούναγε!

      Μου αρέσει!

  2. Νόμιζα πως ήταν μόνο δική μου ιδέα αλλά τελικά διαβάζω κι εσάς που το επιβεβαιώνετε… η ζαχαροπλαστική είναι τελείως άλλο πράγμα απ’ την μαγειρική! Δεν πειράζει όμως, με πιο αργούς ρυθμούς θα πετύχουμε και μερικά γλυκά, χρόνο και όρεξη μόνο να ‘χουμε! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Χαχαχαχα έχεις κι ένα δίκιο εδώ! Όχι βέβαια! Ίσα-ίσα για τους αγαπητούς ζαχαροπλάστες αποτελούσα και θ’ αποτελώ πάντα μέγας χορηγός! 🙂

        Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Tα γλυκά παντός είδους είναι συνήθως κι αυτά που δεν πετυχαίνω οπότε και δεν παίρνω εύκολα την απόφαση να φτιάξω, πέρα από 5-6 που τους έχω πάρει το κολάι και τα φτιάχνω καλά. Λέω να μην δοκιμάσω να κάνω παγωτό, δεν πειράζει, ας φάμε και κανένα έτοιμο! :Ρ
    Ξέρεις τι φταίει Λενάκι μου; Που δεν μας αρέσει να μπαίνουμε στο καλούπι με τις δοσολογίες! Εμείς παιδί μου είμαστε ελεύθερες ψυχές και κάνουμε όπως μας έρθει! 🙂 🙂
    Φιλί!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χα, με έπιασες εντελώς Εύα μου. Αυτό είναι, είμαστε ελεύθερα πλάσματα και δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε οδηγίες και γραμμάρια (βαρετό!). Κι εγώ κάνα κέικ κάνω που το πετυχαίνω και σχεδόν τίποτε άλλο από γλυκά!
      Φιλιά

      Μου αρέσει!

  4. Δεν πειράζει Ελενακι μου, πολλά πράγματα έχω κάνει λάθος εγώ και στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστικη, με τελευταίο το αποτυχημένο κέικ μπανάνας… Δυστυχώς ούτε εγώ διάβασα συνταγή κάπου και το αποτέλεσμα γευστικα δεν ήταν τελειο αλλά τουλάχιστον τρωγοτανε… Δεν πειράζει λέω next time θα το φτιάξω! !

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Το κακό είναι πως τώρα τελευταία το κάνω συχνά 😦 Γιατί φτιάχνω συνήθως αλμυρές συνταγές, όπου κάνω… τα δικά μου και νομίζω πως είναι το ίδιο απλά και με τη ζαχαροπλαστική! Αμ δε!!!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.