Γιατί στα 40+ είσαι καλύτερη απ’ ότι στα 30+


Κι όταν λέω καλύτερη, εννοώ παντού και με κάθε έννοια: πιο όμορφη, πιο σέξι, πιο έξυπνη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο ανταγωνιστική…

Θα σου απαντήσω λοιπόν γιατί στα 40+ είσαι καλύτερη απ’ ότι στα 30+. Επειδή το προσπαθείς. Οτιδήποτε κάνεις, το προσπαθείς (πιο) συνειδητά απ’ ότι όταν είσαι παιδούλα και όλα σου είναι εύκολα. Να σου πω ένα απλό παράδειγμα. Λίγο πριν, λίγο μετά τα 30 είσαι μια χαρά νέα κοπέλα. Τα νιάτα και η λάμψη πάνε πακέτο. Κι αν δεν μοιάζεις τόσο με αγγελούδι της Victoria Secret ποιος νοιάζεται, έχεις τη φρεσκάδα, το σφρίγος, την αυτοπεποίθηση των 30 χρόνων σου. Οπότε δεν τρέχει και τίποτε αν «ξεχνάς» να πας στο γυμναστήριο περίπου τις μισές φορές, ή αν κοιμάσαι το βράδυ με το makeup, ή αν το παρακάνεις που και που (συχνά) με το φαγητό και τα ποτάκια.

Πειράζει που όσο μεγαλώνεις γίνεσαι καλύτερη;;;

Στα 40+ όμως, αχά, για σκέψου το. Για ό,τι έχεις, έχεις προσπαθήσει. Σκληρά μερικές φορές. Για να είσαι στα ιδανικά σου κιλά, για να προσέχεις το δέρμα σου, για να διατηρείς το σφρίγος και τη λάμψη των 20 και των 30 (φυσικά και γίνεται!), για να μην κρεμάσουν διάφορα που με το πέρασμα του χρόνου κρεμάνε, για να μην χαλαρώσουν αυτά που είναι η μοίρα τους να χαλαρώσουν. Για όλα προσπαθείς και προσπαθείς με πλήρη συναίσθηση. Κι αυτό αγαπημένη μου, κάνει αποτελεσματική την προσπάθειά σου – και φαίνεται και το βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέφτη σου. Και όσο το βλέπεις, τόσο θέλεις να το διατηρήσεις – και συνεχίζεις την προσπάθεια, να τρως πιο υγιεινά, να φροντίζεις την υγεία σου, να γυμνάζεσαι, να βάζεις τις κρεμούλες σου, να κάνεις τα μποτέ σου, να ανανεώνεσαι. Κι έτσι κάπως «καταλήγεις» στα 40+ να είσαι καλύτερη απ’ ότι ήσουν στα είκοσί σου!

Να το πω κι αλλιώς όμως, επειδή η ομορφιά και το σεξαπίλ δεν έχουν σχέση μόνο με την εξωτερική μας εικόνα. Στα 40+ σου έχεις ζήσει και πέντε εμπειρίες στη ζωή σου. Όχι τις εύκολες, τις δύσκολες και τις απαιτητικές εννοώ, εκείνες που χτίζουν χαρακτήρα. Στα 40+ σου δεν έχεις την εφηβική αφέλεια των 20, ούτε θεωρείς πως τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα όπως ίσως στα 30 σου. Ξέρεις τα δεδομένα, τα βάζεις κάτω κι αν θέλεις στρώνεσαι για να επιτύχεις τους στόχους σου. Παλεύεις, παίρνεις αποφάσεις, κάνεις θυσίες… για τη δουλειά σου, για τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις γύρω σου, για τους ανθρώπους που δεν αξίζουν να είναι γύρω σου, για το πού θα αφιερώσεις το χρόνο σου. Όλα αυτά, αυτόματα, μπορεί να σε εξαντλούν, να σε ρίχνουν κάτω, να σε ξεζουμίζουν, σου χαρίζουν όμως αγαπητή μου όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά που αποκτούμε μόνο όσο μεγαλώνουμε: αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και ένα ενδιαφέρον σεξαπίλ που έρχεται από μέσα σου, απ’ το ότι ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις από τη ζωή σου.

Γι’ αυτό σου λέω, στα 40+, είσαι όπως και να το δεις, καλύτερη. Σωστά;

Σε φιλώ,

Ελένη

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί στα 40+ είσαι καλύτερη απ’ ότι στα 30+

  1. Πολύ σωστά Ελένη μου, στα 40+ είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!!! Η καλύτερη ηλικία για να στέκεσαι δυναμικά στα πόδια σου και να ατενίζεις το μέλλον αισιόδοξα…. Βέβαια προσωπικά το παλεύω απίστευτα πολύ αλλά είναι ωραία να βλέπεις αυτά που εχεις και αυτά που μπορείς να προσπαθήσεις να αποκτήσεις…… Σε φιλώ…..

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αυτό είναι το θέμα, ότι το παλεύεις πολύ! Και γι’ αυτό γίνεσαι καλύτερη, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και μέσα σου.
      (Τι ωραία τα λέμε μεταξύ μας, ανεβάζουμε η μία την άλλη, μια χαρά!!!!)

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.