Οι φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι


Κάποιοι έρχονται και φεύγουν. Κάποιοι κάνουν ένα σύντομο πέρασμα που μπορεί να σε σημαδέψει, για καλό ή για κακό. Άλλοι, μένουν για πάντα και ξέρεις ότι θα τους βρεις δίπλα σου όποτε τους χρειαστείς.

Η ζωή δεν είναι τηλεόραση, αλλά πραγματικούς φίλους μπορείς να βρεις!
Η ζωή δεν είναι τηλεόραση, αλλά πραγματικούς φίλους μπορείς να βρεις!

Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» κατηγορία. Όλοι οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι στη ζωή σου.

Άλλοι θα είναι «σκέτο» φίλοι/γνωστοί, άλλοι στενοί φίλοι, άλλοι κάτι σαν αδελφοί.

Άλλοι θα είναι φίλοι με τους οποίους κόλλησες σε μια συγκεκριμένη φάση, γιατί είχατε ένα κοινό ενδιαφέρον ή μια κοινή πορεία ζωής, και τους έχεις χάσει ή θα τους χάσεις σε μια επόμενη φάση. Σου έδωσαν όμως και τους έδωσες.

Άλλοι θα είναι φίλοι από τη δουλειά, φίλοι από το σχολείο του παιδιού, φίλοι από τη γειτονιά που τους ξέρεις από παιδιά. Λες καλημέρα, τους βλέπεις από δω κι από κει, θυμούνται τη μαμά σου νέα γυναίκα στη γειτονιά, οι γονείς σου χαιρετιούνται με τους γονείς τους, είχατε κοινά παιδικά βιώματα. Αλλά μέχρι εκεί.

Forever-Friends-1st-Day-at-School

Άλλοι θα είναι φίλοι που θα ξέρεις λίγο καιρό αλλά για κάποιους λόγους μπορεί να τους βλέπεις πολύ συχνότερα από τους αδερφικούς σου φίλους. Μπορεί να σου είναι δύσκολο να τους σκεφτείς σαν «κολλητούς» σου –ακόμη- αλλά είναι πολύ πιθανό να εξελιχθούν έτσι.

Άλλοι θα είναι φίλοι, στενοί, κολλητοί, που θα πάψεις να αγαπάς – ή θα πάψουν να σε αγαπούν. Και θα χαθείτε. Χωρίς κάποιο σπουδαίο λόγο. Απλά γιατί συμβαίνει κι αυτό. Εκεί μπορεί να πονέσεις, είτε είσαι εσύ που αποχώρησες από τη σχέση είτε είσαι εσύ που έμεινες πίσω να αναρωτιέσαι γιατί χαθήκατε. Αλλά είναι κι αυτό μέσα στη ζωή.

φίλοι που χάνονται

Και θα είναι τέλος οι φίλοι βάλσαμο, αυτοί που μπορεί να μην τους βλέπεις τόσο συχνά, ούτε να μιλάς μαζί τους στο τηλέφωνο συνεχώς. Αλλά είναι αυτοί που αποτελούν το σημείο αναφοράς σου, είναι αυτοί που θα αναζητήσεις στις πραγματικά σημαντικές στιγμές της ζωής σου, στα καλά και στα κακά, και ξέρεις ότι θα σταθούν δίπλα σου μέχρι να περάσει η τρικυμία.

Και είναι κι άλλοι που δεν ξέρεις τι θέση θα πάρουν τελικά στη ζωή σου – και αυτό είναι ευχάριστο γιατί είναι ωραίο να γνωρίζεις ανθρώπους και είναι ωραίο που η ζωή είναι καινούργιοι φίλοιαναπάντεχη.

Σε φιλώ,

Ελένη

6 σκέψεις σχετικά με το “Οι φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι

  1. Τι όμορφο κείμενο! Εγώ μετά τους Απόντες του Νίκου Γραμματικού τρομοκατηθηκα για το μέλλον της παρέας. Το σημαντικό όμως είναι το τώρα και αν το τώρα είναι δυνατό θα υπάρχει και αύριο για κάθε φιλιά. Καλημέρα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Το φινάλε ήταν ό,τι καλύτερο! 🙂 Είναι ωραίο στις υπάρχουσες φιλίες να προσθέτεις καινούριες έως τα βαθιά σου γεράματα (να ένας τρόπος να μένουν πάντα ζωντανές κι ενδιαφέρουσες οι προσωπικές σχέσεις!).

    Καλησπέρα Ελένη!

    Υ.Γ. Έφτασε στο σπίτι μου και το βιβλίο που έστειλες. Δεν έχω λόγια να σ’ ευχαριστήσω! Μόλις το «ξεκοκαλίσω» θα σου πω εντυπώσεις. 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.