Θα μου πεις γιατί να νιώθεις τύψεις όταν τρως πατάτες… Ε, γιατί συνήθως αποφεύγουμε τις τηγανητές πατάτες και όταν… υποκύπτουμε το παρακάνουμε και μετά εκτός από θερμίδες και λιπαρά, φορτωνόμαστε και με τύψεις.
Λοιπόν, τις παρακάτω ψητοτηγανητές πατάτες θα τις ευχαριστηθείς, χωρίς τύψεις, και επιπλέον είναι σούπερ υγιεινές γιατί έχουν τη φλούδα τους, άρα περισσότερες φυτικές ίνες που σου κάνουν καλό.
Βήμα 1: Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα – εγώ τις τρίβω με σφουγγάρι και υγρό για τα πιάτα για να είμαι σίγουρη- και τις κόβεις σε ψιλές ψιλές πατάτες, ώστε να υπάρχει λίγη φλούδα στην κάθε μία.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις τις κομμένες πατάτες, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, μπόλικη γλυκιά πάπρικα και τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου.
Βήμα 3: Άπλωσε τις πατάτες σε μονή στρώση στη λαμαρίνα του φούρνου (βάλε οπωσδήποτε αντικολλητικό χαρτί).
Βήμα 4: Ψήνεις στην αρχή σε μέτρια φωτιά, γύρω στους 180 βαθμούς, για περίπου 3/4 της ώρας και ανακατεύεις 1-2 φορές τις πατάτες με μια ξύλινη σπάτουλα. Όταν θα έχουν μαλακώσει, βάλε τον αέρα του φούρνου και δυνάμωσε τη θερμοκρασία για να γίνουν πιο τραγανές.
Σέρβιρέ τες σε ανοιχτό μπολ, μέσα ένα κομμάτι χαρτί φούρνου, έτσι για το εφέ!
Σε φιλώ,
Ελένη
Ααααχχχ μας άνοιξες την όρεξη. Δεν ήξερα ότι πάει η τριμμένη φρυγανιά στις πατάτες. Θα το δοκιμάσω 😉
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Να τις δοκιμάσεις, γίνονται πραγματικά τραγανές!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
το αποτέλεσμα όντως τέλειο!!!! Σ ευχαριστούμε Ελενα!!!
Alexis Pappas
blogger
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Ναι, είναι!!!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!