Εσύ τι ξέρεις για το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο;


Ομολογώ πως μέχρι πρόσφατα ήξερα Α. τη μία του ονομασία, βαλσαμέλαιο και Β. πως είναι για επάλειψη όταν έχεις πόνους και χτυπήματα. Και μετά άκουσα το εξής εντυπωσιακό, πως μπορείς, λέει, να κάνεις μασάζ με μια μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σου και να ξανανιώσεις. Το δέρμα, μου είπανε, λάμπει, καθαρίζει, γίνεται πιο ελαστικό, μειώνονται οι γραμμές.

Είναι το φημισμένο βάλσαμο των αρχαίων σπαρτιατών είναι ιδανικό για πληγές και χτυπήματα, μώλωπες, εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα. Μήπως, αναρωτιέμαι, το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο είναι και ελιξίριο νεότητας;

Από τον υπερικό, αυτό το κίτρινο λουλούδι, φτιάχνεται το βαλσαμέλαιο, που στην τελική του μορφή έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.
Από τον υπερικό, αυτό το κίτρινο λουλούδι, φτιάχνεται το βαλσαμέλαιο, που στην τελική του μορφή έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Αν το ψάξεις θα βρεις ένα σωρό πληροφορίες -και για την περιποίηση του προσώπου. Το έψαξα και στα αγγλικά (St. John’s Wort Oil) και πράγματι σε μεγάλα και τρανά sites διαβάζω ότι αναζωογονεί και ξανανιώνει το δέρμα. Βρε, λες;;;; Θα το παραγγείλω άμεσα και θα ξεκινήσω τη blog tested διαδικασία.

Δεν έχω ακόμη άποψη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω! Και προφανώς αν το έχεις δοκιμάσει, πες μας τη δική σου εμπειρία αγαπημένη φίλη!!!

Σε φιλώ,

Ελένη

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Εσύ τι ξέρεις για το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο;

  1. Καλησπερα το βαλσαμελαιο το φτιαχνω με λαδι ψυχρης εκθλιψης και το βοτανο το συλλεγω μονος οποιος κυριος η κυρια ενδιαφερεται εχω ακομα τα 50ml 5 ευρω

    σας ευχαριστω

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αχ! Ελένη μου! 😉
    Συγνώμη γι αυτό το Αχ! (που μου βγήκε αυθόρμητα!) αλλά μακάρι όλα αυτά που κατ’ εποχές τόσο σωστά μας γράφεις να μπορούσαν πραγματικά και βαθιά να υπερισχύσουν στην εσωτερική ψυχολογική κατάσταση…
    Μια και το πρόσωπο είναι ο καθρέπτης του ψυχισμού μας! 😉
    Η παραπάνω επισήμανση με τίποτα δεν αναιρεί πως πρέπει να φροντίζουμε με πολύ αγάπη και το σώμα μας (σωστή διατροφή, άσκηση κλπ!) 😛

    ΑΦιλάκια πάντα τρυφερά και καλή μας δύναμη! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.