Ποιος αριθμός σε προσδιορίζει;


Είναι μέρες που ανεβαίνω στη ζυγαριά και ένας αριθμός έχει τη δύναμη να μου φτιάξει ή να μου χαλάσει το κέφι. Είναι άλλες μέρες που σκέφτομαι έναν αριθμό, την ηλικία μου, και η σκέψη αυτή αρκεί για να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και βλέπω τον εαυτό μου.

Είναι μέρες που μετράω κοιλιακούς, καθίσματα, κιλά που σηκώνω, κιλά που δεν σηκώνω, κοπάνες από το γυμναστήριο, τα χιλιόμετρα που έτρεξα, το χρόνο που τα έτρεξα. Ή, πάλι, μέρες που μετράω τα λεφτά στο πορτοφόλι, τα λεφτά στην τσέπη και τα λεφτά στην τράπεζα – και τότε θέλω πραγματικά να τρέξω μακριά απ’ όλα αυτά.

happiness

Είναι πάλι, κάποιες μέρες που αντιλαμβάνομαι πως τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Εγώ και το μυαλό μου είμαστε οι ένοχοι που δίνουμε δύναμη σε αυτούς τους αριθμούς να μας προσδιορίζουν. Να μας φτιάχνουν ή να μας χαλάνε το κέφι. Να μας υποδεικνύουν τι θα φορέσουμε, πού θα πάμε, τι θα φάμε, πώς θα φερθούμε, πώς θα νιώσουμε. Να μας υποδεικνύουν αν θα νιώθουμε πλούσιοι ή φτωχοί, προνομιούχοι ή μη. Αριθμοί που τους δίνουμε τη δύναμη να μας στεναχωρούν, να μας κάνουν να λυπόμαστε, να γκρινιάζουμε, να σκάμε…

Και τότε συνειδητοποιώ πως ο αριθμός που με προσδιορίζει στο βάθος της ύπαρξής μου είναι μόνο ένας. Μόνο ένας ο αριθμός που συνδέεται πραγματικά με τα συναισθήματά μου, με το ποια είμαι. Ο αριθμός 2. Τα δύο παιδιά μου, οι δύο λόγοι για τους οποίους προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα, να είμαι ισορροπημένη, να πατάω τα πόδια μου στο έδαφος και να ανοίγω τα χέρια μου ψηλά στον ουρανό.

Και όταν το συνειδητοποιώ αυτό αντιλαμβάνομαι (δυστυχώς για λίγο γιατί μετά αρχίζουν να με δυναστεύουν πάλι οι άλλοι αριθμοί που αποτελούν ψηφίδες της ζωής μου) ποια είναι τα σημαντικά σε αυτή τη ζωή. Ποια είναι εκείνα για τα οποία αξίζει να παλέψεις, να ξυπνάς κάθε πρωί με κέφι και χαρά και ενέργεια και νιώθοντας βαθιά ευγνωμοσύνη που τα έχεις.

Σε φιλώ,

Ελένη

6 σκέψεις σχετικά με το “Ποιος αριθμός σε προσδιορίζει;

  1. Πόσο δίκιο έχεις!!! Αλλά εγώ θα πρόσθετα και τον αριθμό Ένα. Μία ζωή που μας δόθηκε να τη ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, Ένας έρωτας που μας συγκλονίζει και ένας και μοναδικός εαυτός που έχουμε και πρέπει να φροντίζουμε με πάθος . Όλοι οι άλλοι αριθμοί, κιλών, βαρών, χρημάτων κτλ., συμφωνώ απόλυτα μαζί σου δεν μετρούν καθόλου. Καλημέρα!!!

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.