Το υγιεινό σνακ που μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές


Όλα ξεκίνησαν από τα ρεβύθια και πόσο καλό μας κάνουν και πως σπάνια τα τρώνε όλοι στην οικογένεια. Σε ένα από τα σχόλια η φίλη μου η Μαρία από το Ooops… Blogara μου σύστησε μια τέλεια συνταγή για να κάνω τα ρεβύθια υγιεινό σνακ για να τρώω χωρίς τύψεις όλες τις ώρες.

Προφανώς τη δοκίμασα και είναι όντως τέλεια! Το σνακ μου ήταν έτοιμο σε περίπου 45 λεπτά και τα απόλαυσα το ίδιο βράδυ βλέποντας ταινία.

Τραγανά απ' έξω, μαλακά από μέσα, όσο πρέπει πικάντικα, πολύ εθιστικά!
Τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα, όσο πρέπει πικάντικα, πολύ εθιστικά!

Βρες τη συνταγή της Μαρίας εδώ και εγώ θα σου πω τις μικρές παραλλαγές που έκανα:

  • Τα μούλιασα πρώτα σε βραστό νερό για να επιταχύνω τη διαδικασία. Αυτό μπορείς να το κάνεις όλες τις φορές που θέλεις να μαγειρέψεις όσπρια αλλά έχεις ξεχάσει να τα μουλιάσεις όλη τη νύχτα.
  • Αντί για σκέτο ελαιόλαδο τους έβαλα λάδι μέσα στο οποίο είχα συντηρήσει λιαστές ντομάτες – μόλις είχα βάλει τις τελευταίες λιαστές ντομάτες σε μια σάλτσα και μου φάνηκε κρίμα να πετάξω το αρωματικό αυτό ελαιόλαδο.
  • Ανακάτεψα τα ρεβύθια με καπνιστή πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες θαλασσινό αλάτι.

Έψησα τα ρεβύθια μου ακολουθώντας με ακρίβεια τις οδηγίες της Μαρίας και μου βγήκαν τέ-λει-α! Θα σου σύστηνα πάντως να τα δοκιμάσεις μετά τα 30 λεπτά για να μην σου παραψηθούν και γίνουν τόσο τραγανά που να σπας δόντι. Ιδανικά είναι λίγο τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα.

Σου τα συστήνω ανεπιφύλλακτα!

Σε φιλώ,

Ελένη

 

4 σκέψεις σχετικά με το “Το υγιεινό σνακ που μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές

  1. Πάντα τέτοια ωραία σνακ θα ευχηθώ Ελένη μου! Κατεβάστε κι άλλες ιδέες στο περιοδικό, κι εδώ είμαστε να δοκιμάζουμε. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την αναφορά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.