Την πρεσβυωπία μου μέσα


Έρχεται η στιγμή που αμείλικτος ο χρόνος σου χτυπάει την πόρτα. Βρε εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις: γυμναστικές, δίαιτες, μάσκες ομορφιάς, να κάνεις διαλογισμό και να αυτο-εμψυχώνεσαι, ο χρόνος θα σου χτυπήσει την πόρτα. Από εκεί που δεν το περιμένεις.

Έτσι κι εγώ, αποφάσισα ένα πρωί να φτιάξω λίγο τα φρύδια μου – φράντζα γαρ, τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι must. Παίρνω το τσιμπιδάκι, πηγαίνω στον καθρέφτη του μπάνιου που έχει δυνατό φως -το εντελώς αντίθετο απ’ ότι δεν θέλεις να βλέπεις λεπτομέρειες, aka ρυτιδούλες και σημαδάκια- και πλησιάζω για να ξεκινήσω.

Πλησιάζω, θολώνει το μάτι, δεν βλέπω τριχούλες φρυδιών. Απομακρύνομαι, ξε-θολώνει, αλλά πάλι δεν βλέπω τριχούλες φρυδιών λόγω απόστασης. Ξαναπλησιάζω, θολώνει, δεν βλέπω τριχούλες φρυδιών. Και μένω με το τσιμπιδάκι των φρυδιών στο χέρι και η διαπίστωση με αφήνει άναυδη: Την πρεσβυωπία μου μέσα!

Κι αν έχεις περάσει αυτό το στάδιο, πες μου σε παρακαλώ τη λύση! Γιατί προφανώς δοκίμασα με γυαλιά πρεσβυωπίας -όχι δικά μου, προς Θεού- αλλά ο σκελετός των γυαλιών έκρυβε το φρύδι. Τον μετακινούσα για να δω το φρύδι, έχανα τις τριχούλες. Τραγωδία θα τολμούσα να το πω.

Την πρεσβυωπία μου μέσα, θα επαναλάβω…

Σε φιλώ, ωστόσο.

Ελένη

12 σκέψεις σχετικά με το “Την πρεσβυωπία μου μέσα

  1. Υπήρξα αρκετά τυχερή για να μη χρειαστεί ποτέ να βάλω γυαλιά μυωπίας και μάλλον είμαι αρκετά μικρή για να σκεφτώ το ενδεχόμενο πρεσβυωπίας (παρ’ όλο που ξέρω πως κανένας δεν την γλιτώνει στο τέλος μαζί της!). Θα ευχηθώ απλά ψυχραιμία κι ενασχόληση τόσο-όσο μαζί της (γιατί δε θα πεθάνουμε κιόλας!) Φιλάκια πολλά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Εισαι πολυ νεα,Ελενη, για να σου γραψω Ου γαρ… γι` αυτο το λογο πρεπει να αντισταθεις. Εαν ξεκινησεις απο τωρα γυαλια,στα 50 σου θα εχεις απογειωσει την πρεσβυωπια σου.Και βεβαια ειτε φορας 1 βαθμο ειτε 3,στο διαβασμα,δεν τρεχει τιποτα. Το ασχημο ειναι να μην μπορεις να δεις τι περιεχει το πιατο σου την ωρα του φαγητου!(γιατι θα συμβει) Γι αυτο μην καλομαθεις τα ματια σου,οσο μπορεις,απο τωρα.Για το φρυδακι,ενας μεγενθυτικος καθρεπτης και μια φωτεινη τζαμαρια,κανουν θαυματα. Ομως η κατασταση εχει και τα …υπερ της. Χωρις γυαλια βλεπεις το δερματακι σου αψεγαδιαστο,τα πλακακια της κουζινας πεντακαθαρα κ.ο.κ.Ευελπισθω οτι πολυ συντομα οι καινοτομες τεχνικες που εχουν ανακαλυψει και ηδη εξαγγειλει Ελληνες επιστημονες σχετικα με την καταπολεμηση και της πρεσβυωπιας με ενα απλο laser,θα εφαρμοσθουν και στα δικα μας πενταμορφα ματακια.Εν αναμονη λοιπον(και πρεσβυωπια και ποδι της χηνας μαζι για εμενα)

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αυτό που λες Κατερίνα μου το έχω ξανακούσει – όχι ότι είμαι πολύ νέα!, το άλλο, ότι αν φορέσω από τώρα γυαλιά θα ανέβει η πρεσβυωπία. Και ταιριάζει με το σχόλιο της Στεφανίας για τις «ασκήσεις» των ματιών.
      Αλλά και τα πλεονεκτήματα της πρεσβυωπίας δεν είναι λίγα, όπως σοφά αναφέρεις… Μήπως τελικά να την αφήσω να εξελιχθεί 😉

      Μου αρέσει!

  3. Λοιπόν εδώ θα μιλήσει η πείρα πολλών πολλών ετών! 😉 (σχεδόν τα διπλάσια!)
    Γύρω στα σαράντα μου, μου κτύπησε το καμπανάκι της πρεσβυωπίας και πήγα στο φαρμακείο και πήρα τα σχετικά γυαλάκια που δεν χρησιμοποίησα ποτέ γιατί έπεσε στα χέρια μου (τυχαίο;) ένα βιβλίο με τίτλο, «Πώς να μη βάλετε ποτέ γυαλιά»!!! Το ξεκοκάλιασα, έκανα τις ασκήσεις καθημερινά και την ειδική διατροφή και δεν έβαλα ποτέ γυαλιά!!! 😛
    Να μπείτε στο google και να το αναζητήσετε! (δεν παίρνω προμήθεια!) 😀
    Τώρα για τα φρύδια, να πάρετε μεγενθυτικό καθρεπτάκι, χρήσιμο και για το μακιγιάζ! 😉
    Η πιο καλή άσκηση: Παίρνετε το βιβλίο και αρχίζετε να διαβάζετε εκεί που δεν θολώνει το μάτι, σιγά σιγά το φέρνετε κοντά στα μάτια εκεί που αρχίζει να θολώνει και διαβάζετε λίγο… το πήγαινε έλα, το κάνετε υπομονετικά και για πολύ καιρό, αλλά δουλεύει τέλεια! Έτσι γυμνάζετε το οπτικό σας νεύρο, επίσης βάζετε δυο φορές τη μέρα σταγόνες για την ξηρότητα του ματιού! 😉
    Καλή επιτυχία και καλή σας δύναμη! 🙂

    ΑΦιλάκια και να έχουμε μια εποικοδομητική βδομάδα! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ααααα, θα το αναζητήσω, αφού μάλιστα λες πως έχει επιτυχία! Κι εγώ έχω γυαλιά πρεσβυωπίας εδώ και 2-3 χρόνια αλλά επειδή δεν με βόλεψαν δεν τα φοράω και η αλήθεια έιναι πως μέχρι τώρα έβλεπα μια χαρά.
      Ίσως ασυναίσθητα έκανα κι εγώ αυτό που προτείνεις, εξάσκηση του οπτικού νεύρου μέχρι που τελικά νευρίασε μαζί μου και αποφάσισε να μου δείξει ποιος είναι ο αρχηγός!!!
      Φιλάκιααααα

      Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Χαχα!
    1. Αγοράζεις ένα καλό μεγενθυτικό φακό. Τον κολάς πάνω στον καθρέφτη του μπάνιου (κάπως να κάνει και διακόσμηση), πάς όσο κοντά χρειάζεται και …ουπς φάνηκαν οι τριχούλες! Βολεύει και για μακιγιάζ.
    2. Πας και στα βγάζουν αλλού! Κλέφτρες θα γίνουν οι κυρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά; Παιδιά να μεγαλώσουν δεν έχουν;

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αγαπημένη φίλη, ακριβώς αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Τι να κάνουν αυτές οι γυναίκες; Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος, μετά από κάποιο μήνα πήγαινα για πεντικιούρ γιατί μόνη μου ήταν αδύνατο να τα φτιάξω. Ε, κάπως έτσι και τώρα, ανωτέρα βία!!!!

      Μου αρέσει!

  5. Κορίτσια ψυχραιμία! Αυτό που κάνω εγώ και πιάνει είναι να χρησιμοποιώ τα γυαλιά ως μεγενθυντικό φακό. Τα φοράω ψηλότερα και έτσι βλέπω να βγάλω τις τριχούλες που πρέπει. Και δεν εννοώ μόνο τις εκτός γραμμής αλλά και τις άλλες, τις λευκές που πύκνωσαν στα δικά μου φρύδια. Και αυτές είναι πια που με εκνευρίζουν και όχι η πρεσβυωπία. Ψυχραιμία! Όπως συνηθίζω να λέω στον εαυτό μου : Δεν μεγαλώνουμε… ανθίζουμε!!!

    Αρέσει σε 2 άτομα

  6. Αααχχχ ΠΟΣΟ ΣΕ ΝΙΩΘΩ!!! 😥 😥 Λύση δεν έχω να σου προτείνω γιατί κι εγώ τα ίδια τραβάω! Την επόμενη φορά όμως σκέφτηκα να χρησιμοποιησω μεγενθυτικό φακό 😛

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.