Σώσε το παιδί σου από δευτερεύοντα πνιγμό


Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά έμαθα με έναν παράδοξο τρόπο για το δευτερεύοντα πνιγμό (από ένα σίριαλ που βλέπω όπου η πρωταγωνίστρια έχει χάσει με αυτό τον τρόπο το μικρό παιδί της) και ανατρίχιασα, γιατί νομίζω πως μας είναι μια κατάσταση άγνωστη.

Απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα παιχνίδια στη θάλασσα!

Το τρομαχτικό της ιστορίας είναι ότι μπορεί το παιδί να πιει λίγο νερό στη θάλασσα ή την πισίνα, να βήξει, να του χτυπήσεις την πλατούλα και να νομίζεις ότι όλα είναι καλά και δεν πάθαμε τίποτε. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, στη μεγάλη πλειοψηφία, δεν πάθαμε τίποτε. Υπάρχει όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών που παρουσιάζουν δευτερεύοντα πνιγμό, μια πολύ σοβαρή κατάταση που μπορεί να αποβεί και μοιραία. Και το χειρότερο είναι πως αυτό συμβαίνει σταδιακά μετά το περιστατικό, μπορεί και 24 ώρες μετά, ενώ το παιδί έχει ένα βηχαλάκι και μια κούραση και υπνηλία που μπορεί να θεωρήσεις ως απλή κούραση από το παιχνίδι στη θάλασσα ή ότι σου κρύωσε.

Έχω γράψει στο capital.gr αυτό το άρθρο με περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα και πραγματικά πρέπει να το διαβάσουμε όλοι και όλες για να είμαστε ενημερωμένοι – και με την ευχή να μας είναι αχρείαστα όλα αυτά!

Σε φιλώ,

Ελένη

 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Σώσε το παιδί σου από δευτερεύοντα πνιγμό

  1. Ούτε που το είχα ξανακούσει..χθες ο ένας μου γιος ήπιε αρκετό νερό γιατί τον έπιασε βήχας την ώρα που κολυμπούσαμε σε νερά που δεν «πάταγε». Καταλαβαίνεις τι σοκ έπαθα! Μπαίνω αμέσως να ενημερωθώ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.