Μη φοβάσαι τους έρωτες


Τους μεγάλους έρωτες. Είναι αυτοί που σε διαλύουν και σε ξανασυναρμολογούν, ξανά και ξανά. Είναι αυτοί για τους οποίους αξίζει να προσπαθήσεις. Είναι στον πληθυντικό αριθμό – συχνά. Σπανιότερα είναι ένας, ο Μεγάλος Έρωτας.

Κι αν τον ζήσεις να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερή. Κι αν πονέσεις, κι αν πληγωθείς, κι αν συρθείς στα πατώματα δεν πειράζει. Τον έζησες, όμως. Γιατί οι μεγάλοι έρωτες συχνά πονάνε. Σπανιότερα, επουλώνουν πληγές παλιές.

Η καρδιά είναι από το http://www.flymetothemoon.gr/
Η καρδιά είναι από το http://www.flymetothemoon.gr/

Θυμάμαι στην εφηβεία μου ένα απόφθεγμα που γράφαμε στα σχολικά τετράδια, πήγαινε κάπως έτσι:  Τους μεγάλους έρωτες τους αναγνωρίζεις από το θόρυβο που κάνουν όταν φεύγουν. Δεν είμαι σίγουρη πια ότι είναι έτσι. Τους αναγνωρίζεις κι από το θόρυβο που προκαλούν μέσα σου όταν έρχονται, την τρικυμία.

Όταν ζεις ένα μεγάλο έρωτα ξαναγεννιέσαι, ξαναβαφτίζεσαι, χάνεσαι και ξαναβρίσκεσαι μέσα του. Αναγεννιέσαι και πεθαίνεις κάθε τόσο. Αλλά δεν πειράζει, αρκεί να αξίζει. Αν, βέβαια, είναι μεγάλος έρωτας, συνήθως αξίζει.

Και αν είσαι τυχερή και ζήσεις ένα μεγάλο έρωτα, μπορεί να υπάρχει το για πάντα (όχι, δεν είναι εύκολο, ναι, θέλει πολλή και σκληρή δουλειά), και τότε το αναγνωρίζεις πως τον ζεις.

Τον βλέπεις με την άκρη του ματιού σου δίπλα σου στον καναπέ, τον νιώθεις δίπλα σου στο κρεβάτι και εύχεσαι να ασπρίσεις, να γεμίσεις ρυτίδες και να γεράσεις δίπλα του.

Σε φιλώ,

Ελένη

4 σκέψεις σχετικά με το “Μη φοβάσαι τους έρωτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.