Δείξε 10 χρόνια νεότερη με αυτή τη φυσική μάσκα


Αυτή η φυσική μάσκα κατάγεται από την Ιαπωνία, τον τόπο που έζησαν οι Γκέισες. Το μυστικό συστατικό της είναι τόσο απλό: το ρύζι.

Το ρύζι είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ και σκουαλένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλει στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και που καταπολεμά τις ρυτίδες και τις φθορές του ήλιου στο δέρμα. Το δέρμα ανανεώνεται, λάμπει, γίνεται λείο και απαλό και σταδιακά σβήνουν οι δυσχρωμίες.

Η συνταγή για τη φυσική μάσκα με ρύζι:

3 κ.σ. ρύζι για σούπα

1 κ.σ. γάλα πλήρες

1 κ.σ. μέλι

ΠροετοιμασίαRice-mask-for-the-face

Βράσε το ρύζι σε 2 φλιτζάνια νερό, σούρωσέ το και κράτησε σε ένα δοχείο το νερό.

Ζέστανε το γάλα και πρόσθεσέ το στο βρασμένο ρύζι και μετά το μέλι.

Βάλε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, άφησέ τη τουλάχιστον ένα 10λεπτο και ξέπλυνε το πρόσωπο με το νερό που έβρασε το ρύζι.

Κάνε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Αν θες τη γνώμη μου, δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά σίγουρα θα την κάνω blog tested και θα σου πω. Απλά αυτές τις μέρες χρησιμοποιώ μια κρέμα με ρετινόλη, θα σου γράψω σε καμιά εβδομάδα για να δω λίγο πώς πηγαίνει, και δεν θέλω να μπλέξω τα πράγματα. Κατάλαβες, μη δείχνω 10 χρόνια νεότερη και δεν ξέρω αν τελικά αυτό οφείλεται στη μάσκα ή στη ρετινόλη!!!!

Σε φιλώ,

Ελένη

 

8 σκέψεις σχετικά με το “Δείξε 10 χρόνια νεότερη με αυτή τη φυσική μάσκα

  1. Μπράβο βρε Ελένη με τις αγωνίες σου, να’ναι από τη ρετινόλη ή από το ρυζάκι;
    Μ’αρέσεις, γελάω, παλαβή σαν τις φίλες μου (κι εμένα).
    Αυτό και μόνο νομίζω ότι κάνει το 90% της νεότητας, τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε…
    Keep going…

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Aχά! Άλλη μία σπιτική συνταγή νεότητας, τέλεια Ελένη μου, θα τη δοκιμάσω κι εγώ και θα σου πω 🙂 Μπορεί να μην είμαι στα φόρτις ακόμα αλλά δε θα με χαλούσε να δείχνω 20s 🙂

    υγ. έκανα και 2 φορές τη διαλειμματική άσκηση στο διάδρομο ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά είναι ωραία εκτόνωση 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αυτό πρώτα απ’ όλα! Κι εγώ δεν ξέρω να σου πω για αποτέλεσμα γιατί κάνω διάδρομο 2-3 φορές το μήνα (κάνω άλλα ενδιάμεσα) αλλά με αναζωογονεί!

      Μου αρέσει!

  3. Ήδη ξέρω πως το ρύζι δε θα προλάβει ποτέ να γίνει κρέμα γιατί θα το φάω στο πι και φι! Άξιζε όμως έστω η προσπάθεια να διαβάσω το άρθρο αν και με την εικόνα του ρυζιού γουργούρισε η κοιλιά μου (απαράδεκτη!).

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. LOL! Καλά, και το σκέτο πιλάφι θα το έτρωγες;;;; Ρίξε λίγο περισσότερο νερό στην κατσαρόλα όταν φτιάχνεις ρύζι -χωρίς να έχεις ρίξει λάδι, βούτυρο, αλάτι κ.λπ.- και όταν είναι σχεδόν έτοιμο βγάλε με μια κουτάλα το περιττό νερό, κράτησέ το στην άκρη αντί για λοσιόν και μετά συνέχισε να φτιάχνεις το νόστιμο ρυζάκι σου!

      Αρέσει σε 2 άτομα

  4. Χαχαχαχαχαχα!!! Μωρέ, ας δείξω εγώ 10 χρόνια νεότερη και ας είναι από ότι θέλει (ρετινόλη, ρύζι, αβοκάντο, πίτουρο….)!
    Φιλιά πολλά!
    Καλημέραααα ❤ ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.