Τα τέλεια Χριστούγεννα (ή γιατί η ζωή δεν μοιάζει με τις διαφημίσεις)


Σκαλίζοντας, βρήκα το περσινό μου post αυτών των ημερών. Κι επειδή τίποτε δεν έχει αλλάξει, το (προσ)υπογράφω ξανά και στο τέλος του 2015!

Χρόνια τώρα το απορρίπτω και χρόνια τώρα πέφτω στην παγίδα: πρέπει να ζήσω τα «τέλεια Χριστούγεννα». Το διαβάζω στα περιοδικά, στα site, το βλέπω στις διαφημίσεις, στις ρομαντικές ταινίες, το γράφω κι εγώ στο blog μου! Και δε λέω, καλά περνάω κάθε χρόνο, αλλά δεν υπάρχει αυτή η λάμψη και το glamour που ζηλεύω, των τέλειων Χριστουγέννων που πρέπει να ζήσω.

 

photo:www.dailymail.co.uk
photo:www.dailymail.co.uk

Όπου τέλεια Χριστούγεννα σημαίνει λαμπερό φόρεμα, γόβα βγαλμένη μόλις από το κουτί της, νύχια και μαλλιά στην πένα, τέλειο γιορτινό μακιγιάζ.

Όπου τέλεια Χριστούγεννα σημαίνει σύζυγος εξίσου τέλεια στολισμένος και ντυμένος, χαμογελαστός και με απέραντη διάθεση για εορταστικές κραιπάλες ενώ αντίθετα χωρίς καμία διάθεση μουρμούρας μέσα στο αυτοκίνητο πού-με-τρέχεις-χριστουγεννιάτικα-δεν-βλέπεις-τι-κίνηση-έχει.

Όπου τέλεια Χριστούγεννα σημαίνει στη δική μου περίπτωση γιος και κόρη με απίστευτη διάθεση να διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς και τους φίλους των γονιών, κάνοντας εξαιρετική παρέα με τα παιδιά των φίλων των γονιών και χωρίς καμία γκρίνια εγώ-σου-είχα-πει-ότι-προτιμούσα-να-πάμε-στο-σπίτι-της-Κωνσταντίνας-για-ρεβεγιόν (και χωρίς η κόρη να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το ό,τι δεν μας έχει καλέσει η μητέρα της Κωνσταντίνας δεν έχει καμία σημασία).

photo:www.thinkstockphotos.com
photo:www.thinkstockphotos.com

Όπου τέλεια Χριστούγεννα σημαίνει ρεβεγιόν σε ένα τέλεια στολισμένο σπίτι/εξαιρετικό εστιατόριο/τρέντι μπαράκι κατά περίπτωση και κατά οικογενειακή κατάσταση, όπου θα συναντήσω αρκετούς ακόμη ανθρώπους με την ίδια τέλεια διάθεση και θα ζήσουμε επιτέλους όλοι μαζί το τέλειο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μπόλικη χρυσόσκονη και βεγγαλικά.

 

Λοιπόν, θα σου εκμυστηρευτώ κάτι που το συνειδητοποίησα παθαίνοντας – γιατί έτσι το έχουμε εμείς οι άνθρωποι, μαθαίνουμε μόνο παθαίνοντας.

Πολλές φορές λέμε πράγματα έτσι, επειδή είθισται. Ευχόμαστε υγεία και ευτυχία και να είμαστε όλοι μαζί σαν οικογένεια αγαπημένοι. Όταν όμως τα έχουμε δεν τα εκτιμούμε και τόσο – ή τουλάχιστον χρειαζόμαστε και όλες τις υπόλοιπες γαρνιτούρες και προαπαιτούμενα για να τα θεωρήσουμε αρκετά και να τα απολαύσουμε.

Κι επειδή στην οικογένειά μου περάσαμε μια πολύ μεγάλη λαχτάρα φέτος, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι όντως τέλεια.

Γιατί θα είμαστε και οι τέσσερίς μας μαζί, υγιείς και αγαπημένοι και θα έχουμε γύρω μας ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπάνε και μας έδειξαν έμπρακτα στην περιπέτειά μας την αγάπη τους.

 

Και φέτος θα είναι τα πιο τέλεια Χριστούγεννα της ζωής μου γιατί θα είναι όλα όπως κάθε χρόνο. (Γιατί να ξέρεις –και δεν θέλω να είμαι καταθλιπτική αλλά ισχύει- δεν είναι όλες οι αλλαγές για καλύτερο.) Φέτος λοιπόν θα κάνουμε ρεβεγιόν σε ένα σπίτι μαζί με φίλους, με το ίδιο μενού και την ίδια σύνθεση ανθρώπων όπως κάνουμε εδώ και μια δεκαετία, με το ίδιο μαυρισμένο τζάκι αναμμένο, να καθόμαστε στην ίδια παλιά φλοκάτη με τις «καλές» μας φόρμες και να τρώμε και να πίνουμε και να γελάμε.

image40

Χωρίς το τέλειο φόρεμα, χωρίς τις τέλειες γόβες, χωρίς το τέλειο χριστουγεννιάτικο μανικιούρ, χωρίς το σύζυγο με το τέλειο-Τζορτζ-Κλούνεϊ-κοστούμι (αλλά με σκέτο τον σύζυγο με τη φόρμα και το φουτεράκι του).

 

Και ο μόνος στολισμός που θα κάνω στο εξοχικό μας –σε αυτό τον πραγματικά τέλειο προορισμό εντός Αττικής- θα είναι πολλά φωτάκια. Πάρα πολλά. Για να γιορτάσω το φως που υπάρχει στη ζωή μου. Και την αγάπη.

christmas-lights-window-winter-Favim.com-277574

Όλα τα άλλα θα τα χαζέψω στις διαφημίσεις και κάτι μου λέει ότι φέτος δεν θα ζηλέψω. Γιατί τα έχω όλα. Απλά δεν το ήξερα.

Σε φιλώ και σου εύχομαι να περάσεις τα τέλεια Χριστούγεννα, όπως τα επιθυμείς.

Ελένη

15 σκέψεις σχετικά με το “Τα τέλεια Χριστούγεννα (ή γιατί η ζωή δεν μοιάζει με τις διαφημίσεις)

  1. Αγαπητη Ελενη,το χειροτερο με τις διαφημισεις ειναι οτι οι συνδαιτημονες του χλιδατου παρτυ ειναι κοπελες εκπαγλου καλλονης,25 χρονων το μεγιστο και αρρενωποι 30αρηδες,brutal,αναγλυφοι απο κοιλιακους,ολοι και ολες με επωνυμα ρουχα sur mesure,ν` αστραποβολανε απο νειατα και τρελλη διαθεση! Εμεις παλι, καθε φορα που ξεκιναμε για οπουδηποτε, πλακωνομαστε ολοι μαζι γιατι ολοι κατι ζητανε απο μενα,ρωτουν να μαθουν που ειναι το τετοιο,που εβαλα το απο `κεινο,τα μπανια παντα κατειλημμενα,τα παιδια αποφασιζουν να φορεσουν ο,τι βλακεια εχουν εκεινη την ωρα, η φουστα δεν κουμπωνει απο το αγχος,τα παπουτσια με χτυπανε αφορητα απο την ορθοστασια λογω των εορτασικων ετοιμασιων,ο συζυγος δεν εχει ξυρισει την μυτη του γιατι θεωρει «εξαιρετικη» την μυτουλα του που δεν χρηζει ιδιαιτερης φροντιδας…. Εν ολιγοις,τιποτε καλυτερο απο μια φορμιτσα (και νυχτικακι να ειναι ακομη καλυτερα),στο σπιτακι μου,με δικους μου ανθρωπους που αισθανονται το ιδιο ανετα.Τελικα, η ομορφια εινα στ` απλα πραγματα.Καλα Χριστουγεννα σε ολους μας!

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. τα τελεια Χριστουγεννα ειναι κατι τελειως υποκειμενικο! και απο τοτε που εγινα μαμα, τα τελεια χριστουγεννα για μενα ειναι πυτζαμες, ωραια μουσικη, στολισμενο σπιτι, υπεροχες μυρωδιες απο γλυκα και τα γελια των παιδιων μου και του ανδρα μου! Α!!! και φοραω και ρομπα ενιοτε! χαχαχαχα

    Μου αρέσει!

    1. Τελικά το τι είναι τέλεια Χριστούγεννα και τέλεια Κυριακή ορίζεται από τη φάση της ζωής μας. Και σε αυτή τη φάση η ρόμπα είναι must!

      Μου αρέσει!

  3. τα έχω όλα και δεν το ήξερα..
    πόσο σπουδαίο!
    Και επίσης πιστεύω ότι με τις καλές μας φόρμες τελικά είμαστε πιο όμορφοι! Πραγματικά όμορφοι! Έξω μας αλλά κυρίως μέσα μας!

    Από το πάρτυ της lol moms ήρθα και πραγματικά την χάρηκα πολύ αυτή σου την ανάρτηση!

    Μου αρέσει!

    1. Μερικές φορές η ζωή μας υπενθυμίζει με τον δύσκολο τρόπο τι είναι σημαντικό και τι όχι. Αλλά, η ουσία είναι η κρατάμε στη μνήμη μας αυτά τα μαθήματα ακόμη κι όταν η ζωή γίνεται ξανά όμορφη και εύκολη.
      Χαίρομαι κι εγώ που σας «γνωρίζω» όλες μία μία!

      Μου αρέσει!

  4. «Γιατί τα έχω όλα. Απλά δεν το ήξερα.»

    πραγματικά, πολύ σημαντική κουβέντα είπες!!!

    από το λινκ πάρτυ του lolmomsworld έρχομαι

    φιλιά,
    Αλεξία

    Μου αρέσει!

  5. Καλά Χριστούγεννα είναι αυτά που τα ζούμε με Υγεία και με τους αγαπημένους μας ανθρώπους! Καλά Χριστούγεννα λοιπόν Ελένη μου και πολλά φιλιά 🙂

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.