Πώς θα βάλεις makeup χωρίς να βάλεις makeup


Δεν είμαι ο τύπος του makeup, του foundation, της βάσης, όπως θέλεις πες το. Παρόλα αυτά όταν μακιγιάρομαι κάτι πρέπει να βάλω σαν βάση για να μην αρχίσω να γυαλίζω πριν το μεσημέρι, να κοκκινίσω από τη θέρμανση (το παθαίνω αυτό, δυστυχώς) ή να εξαφανιστεί κάθε ίχνος ρουζ που είχα βάλει ωραία ωραία το πρωί.

Έχω βρει μία λύση στο primer, το οποίο είναι πραγματικά ένα προϊόν που έχω λατρέψει. Και πιο πρόσφατα ανακάλυψα ένα ακόμη προϊόν primer, που δεν δίνει απλά στο δέρμα μου ομοιόμορφο τόνο και στρώνει άψογα αλλά μου κάνει και κάτι σαν λάμψη υγείας (!), που πολύ μου άρεσε.

 

Για να επανέλθω στο μυστικό για να βάλεις makeup χωρίς να βάλεις makeup, όμως.

Makeup δεν ξέρω αν έχω βάλει στη ζωή μου πάνω από πέντε έξι φορές. ΑΛΛΑ έχω βρει ένα τέλειο κόλπο που προσφέρει μια πολύ ελαφριά, αδιόρατη κάλυψη, ομοιόμορφο χρώμα ΚΑΙ κρατάει το μακιγιάζ στη θέση του όλη τη μέρα.

Για να το επιτύχεις αυτό θέλεις υγρό primer. (Δεν ήξερα ότι υπάρχουν σε αυτή τη μορφή, αγόρασα όμως ένα και κοντεύω ήδη να το τελειώσω γιατί κόλλησα με το αποτέλεσμα!) Βάζεις στην παλάμη σου την ποσότητα του primer που θα χρησιμοποιήσεις, το οποίο είναι συνήθως άχρωμο ή έχει ελάχιστο χρώμα, και μετά προσθέτεις μερικές σταγόνες από το makeup σου. Αναμιγνύεις καλά τα δύο υλικά με το δάχτυλό σου για να ομογενοποιηθούν και να πάρουν τη θερμοκρασία του δέρματός σου ώστε να απλωθούν τέλεια στο πρόσωπο και απλώνεις το μείγμα σου όπως θα έκανες με το makeup.

Αν βιάζεσαι, βάζεις απλά το υγρό σου primer και έχεις επίσης την τέλεια βάση μακιγιάζ για όλη τη μέρα. Να σου πω και τη μαύρη αλήθεια, εγώ μερικές φορές βάζω μόνο το συγκεκριμένο primer ΚΑΙ γύρω από τα μάτια (γράφει ότι μπορεί να φορεθεί και στα μάτια και δεν μου έχει δημιουργήσει θέμα που εγώ έχω σούπερ ευαίσθητα μάτια), μπόλικη μαύρη μάσκαρα και λιπ γκλος και είμαι έτοιμη σε 1’ και νιώθω κούκλα!

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Το συγκεκριμένο υγρό primer που χρησιμοποιώ είναι το ARTISTRY EXACT FIT™ Beauty Balm Perfecting Primer, της Amway. Σου είχα πει για τις κρέμες τους, ε, αφού μου «έκατσαν» τόσο καλά στο δέρμα είπα να δοκιμάσω και τα μακιγιάζ τους και η πρώτη δοκιμή μου «έκατσε» επίσης! Α, το συγκεκριμένο έχει και αντηλιακή προστασία (SPF 35) που προστατεύει από ακτινοβολία και ελεύθερες ρίζες. artirstry

8 σκέψεις σχετικά με το “Πώς θα βάλεις makeup χωρίς να βάλεις makeup

  1. Πάντα με «κομπλάρουν» οι συζητήσεις για βάψιμο και καλλυντικά γιατί χρησιμοποιώ από ελάχιστα έως καθόλου…. 🙂 θα ‘ρθει μου φαίνεται η ώρα που θα πρέπει να στρωθώ να τα μάθω, αλλά ακόμη ας «παιδιαρίζω» σ’ αυτό το θέμα… 😛

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Καλά κάνεις και αποφεύγεις το make up! Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις -όπως στη δική μου- χωρίς foundation δεν μπορείς να κάνεις ένα πιο «επίσημο» μακιγιάζ.
    Π.χ. εγώ έχω κόκκινα σημαδάκια και μικρές ουλές από την ακμή. Αν δε θέλω να είμαι άσπρη με κόκκινο πουά, αναγκαστικά πρέπει να καταφύγω στο foundation αφού τοποθετήσω primer πρώτα. 😳

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.