Blog tested: Δοκίμασα κρέμα με ρετινόλη και έχω να σου πω


Θα θυμάσαι που σου έγραφα για τις κρέμες με ρετινόλη και ότι το είχα σκοπό να δοκιμάσω μία; Ε, λοιπόν, δοκίμασα και έχω να σου πω.

Δεν είμαι σίγουρη αν σου έχω πει ότι έχω πολύ ευαίσθητο δέρμα και κατά καιρούς παθαίνω εξάρσεις ροδόχρου ακμής – αν δεν σου το έχω πει, θύμισέ μου κι εσύ να σου τα πω σε άλλο post. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα κρέμα προσώπου με ρετινόλη, γιατί φοβόμουν μήπως παραήταν επιθετική για το δέρμα μου. Βρήκα όμως μία κρέμα που αποδεσμεύει προοδευτικά τη ρετινόλη της, ιδιότητα που την κάνει κατάλληλη για όλα τα δέρματα, ακόμη και για το δικό μου.

Το συμπέρασμα

Τη βάζω τώρα περίπου δύο εβδομάδες. Νομίζω ότι το δέρμα μου έχει διαφορά τόσο στην υφή, που το πιάνω πιο λείο και φωτεινό, σαν να είναι πιο ομοιόμορφο το χρώμα και να μη φαίνονται τόσο οι ατέλειες. Για μένα ήταν επίσης σημαντικό ότι το δέρμα μου τη δέχτηκε μια χαρά, δεν κοκκίνισα και ούτε με τράβαγε. Μάλιστα με ρώτησε μια φίλη μου τι κάνω και ξανανιώνω! Δεν ξέρω αν ήταν ένα απλό κομπλιμέντο –πιθανότατα- αλλά εμένα μου άρεσε!

Αυτά είχα να σου πω καλή μου φίλη για να ολοκληρώσω και το προηγούμενο post.

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Όπως είδες και από τα προηγούμενα post αποφάσισα να αναφέρω κατευθείαν τα προϊόντα, αφού έτσι κι αλλιώς μετά σου τα έγραφα σε inbox καιRedermic C λοιπά. Λοιπόν η κρέμα είναι η Redermic R της La Roche-Posay και (διαβάζω και αντιγράφω) διαθέτει μια αποκλειστική σύνθεση με Καθαρή Ρετινόλη + Ρετινόλη Προοδευτικής Απελευθέρωσης για ενισχυμένη αποτελεσματικότητα & υψηλή ανοχή ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα (αλήθεια λέει). Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι πως δεν βομβαρδίζει το δέρμα με τη ρετινόλη, οπότε δεν προκαλεί κοκκινίλες και φαγούρα και η επιδερμίδα προσαρμόζεται σταδιακά. Εντάξει, εμπιστεύτηκα και τη μάρκα γιατί έχω ξαναφορέσει προϊόντα της La Roche-Posay και μου κάθονται καλά.

Υ.Γ. 2 Ανάμεσα στα συστατικά της Redermic R διαβάζω ότι περιέχει ιαματικό νερό φυσικά πλούσιο σε σελήνιο, το οποίο διαθέτει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και καταπραϋντική δράση, συμβάλλοντας στην πρόληψη της γήρανσης. Κορίτσια, κάτι παίζει με το σελήνιο. Όλο μπροστά μου το βρίσκω!

 

26 σκέψεις σχετικά με το “Blog tested: Δοκίμασα κρέμα με ρετινόλη και έχω να σου πω

  1. Λοιπόν επανέρχομαι με τα αποτελέσματα της δοκιμής. Χρήση απο 18/9 μέχρι σήμερα. Ο φαρμακοποιός μου, μου πρότεινε ξεκάθαρα (και θα τον θυμηθώ λέει) τις Eviol A με 10.000 I.U βιταμίνης Retinol Acetate – Ρετινόλη Οξική και βιταμίνη Ε μαζί. Κόστος 5 ευρώ! Το δέρμα μου είναι μικτό. Δε είχα κανένα πρόβλημα ερεθισμού, ίσως λίγη φαγουρίτσα ή ένα ελαφρυ καψιματάκι καμιά φορά και για λίγο. Εφαρμογή έκανα κάθε βράδυ, και αντιηλιακή το πρωί. Μου είπε όταν εφαρμόζω την κάψουλα να μην βάζω τίποτα άλλο στο πρόσωπο μου για να μην επιβαρύνω το δέρμα και να μην μπλοκάρω την μεταφορά της βιταμίνης στις στοιβάδες. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλό! Αν και δεν έχω τρομερά προβλήματα με το δέρμα μου, δείχνει σαφώς πιο σφριγηλό, πιο τονωμένο, πιο λαμπερό, και κάποιες γραμμές έκφρασης στα μάτια και στο μέτωπο έχουν απαλύνει αρκετά. Συνεχίζω και τα ξαναλέμε… 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημέρα! Ενδιαφέροντα τα νέα σου… κάτσε να καταλάβω, κάψουλες Eviol A είναι το ένα προϊόν και το δεύτερο είναι το Retinol Acetate – Ρετινόλη Οξική με βιταμίνη Ε; Τα πήρες από το φαρμακείο μόνο με 5 ευρώ;;;;
      Απορία Νο2: Βάζεις σε όλο το πρόσωπο ή στο Τ;
      Απορία Νο3: Βράδυ, ε;;;; Και δεν σε τραβούσε χωρίς άλλες κρέμες;
      Νομίζω ότι πάμε πολύ καλά!!!
      Προφανώς περιμένουμε τις απαντήσεις και τα νέα σου φίλη μας!

      Μου αρέσει!

      1. Όχι, οι κάψουλες Eviol είναι η Οξική Ρετινόλη που στα Αγγλικά μεταφράζεται ως Retinol Acetate (απλά γράφω τι είδος ρετινόλης είναι για να ξέρετε), και μαζί έχει και βιταμίνη Ε επίσης μεγάλη βοήθεια για το δέρμα, καλός μεταφορέας της βιταμίνης στις στοιβάδες και πολύ θρεπτική. Οι Eviol είναι γνωστές κάψουλες για το πρόσωπο σε μονοδόσεις και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Επίσης πολύ καλή ρετινόλη σε μονοδόσεις που σινιστώ (και σε πιο ενισχυμένα καψάκια για καλύτερη προστασία της Ρετινόλης) είναι και oi Hydrovit και Monoderma. Βάζω σε όλο το δέρμα, και στο λαιμό και το ντεκολτέ που λανθασμενα παραμελούμε αλλά πρέπει ειδικά τον λαιμό να τον ενισχύουμε το ίδιο. Όχι, δεν ένιωσα το παραμικρό τράβηγμα. Το πρωί σαπουνίζω το πρόσωπο μου, βάζω την ενυδατική μου με SPF και ξανά το βράδυ. Μετά απο κάποιο διάστημα για να μην συνηθίζει το δέρμα μου το συγκεκριμένο προιόν, θα προχωρήσω σε κάτι απο τα παραπάνω.

        Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ξέχασα να πω πως η κρέμα που προτείνεις είναι πολύ καλή, όπως και η εταιρεία. Ο δερματολόγος μου μου έχει πει οτι εξαιρετικές κρέμες γι αυτή την δουλειά, έχει επίσης η Roc, η Neostrata (σχεδόν άγνωστη αλλά απο τις καλύτερες) και η Frezyderm.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Μαγική η ρετινόλη για το δέρμα Ελένη! Και το σελήνιο επίσης.
    Πολύ ωραία η ιδέα σου να μας προτείνεις προϊόντα που έχεις δοκιμάσει. Όπως και να το κάνουμε είναι τελείως διαφορετικό να βλέπεις το προϊόν στο ράφι και τελείως διαφορετικό να σου λέει γι’αυτό κάποιος που το έχει δοκιμάσει.

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιχνοστοιχεία. Καλό είναι να το προσλαμβάνουμε σε μεγάλες ποσότητες με τη διατροφή μας, αλλά και όταν βρίσκεται σε καλλυντικά προϊόντα (κυρίως με τη μορφή της σεληνομεθειονίνης) έχει ευεργετικά αποτελέσματα ενάντια στη γήρανση.

        Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Αγαπητη Ελενη, ειμαι μια απο αυτες που εχουν φορεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ρετινολη στη ζωη τους! Και εχω να πω μονο τα καλυτερα,σε σημειο να την θεωρω πανακεια.Πολυ παλια,επαιρνα μια κρεμα καθαρης ρετινολης που εμπαινε κατω απο την κρεμα νυκτος(μονο βραδυ φυσικα) Δυστυχως η πολυ επωνυμη εταιρεια κατηργησε το προιον αντικαθιστωντας το με κατι τυπου οξεα φρουτων που ηταν της μοδας τοτε,χαντακωνοντας ενα απο τα δυο καλυτερα της προιοντα.Ηταν μια πανακριβη κρεμα αλλα αξιζε λιγη …στερηση γιατι ειχε πολυ καλη συμπυκνωση ρετινοειδων και το πρωι σε ευρισκε με ενα δερμα φρεσκο σαν μωρου.Σε ανυποπτο χρονο,διαβασα ενα αρθρο οπου ρωτουσαν μια δερματολογο πως περιποιειται η ιδια τον εαυτο της.Το προγραμμα που τηρουσε ηταν το εξης:πρωι-βραδυ απλη κρεμα κλπ αλλα στις 7 το βραδυ -2 ωρες δηλ. πριν την βραδυνη της,παντα ρετινολη.Και μαλιστα συνιστουσε μια απλη,οικονομικη,του φαρμακειου..Επισης κρινοντας εξ ιδιων θα προτεινα την ρετινολη μονο για τους χειμερινους μηνες που η ηλιοφανεια ειναι πιο περιορισμενη.Αυτη που προτεινεις φαινεται εξελιγμενη και θα την δοκιμασω σιγουρα!

    Αρέσει σε 2 άτομα

    1. Γεια σου Κατερίνα,
      Χαίρομαι που ακούω πως είσαι πολύ ικανοποιημένη από τη ρετινόλη γιατί κι εγώ νομίζω πως είναι ένα πολύ καλό προϊόν αρκεί να το χρησιμοποιούμε σωστά και με μέτρο. Και σίγουρα αυτό που λες για το χειμώνα είναι πολύ σημαντική συμβουλή. Αν δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη, πες μου τη γνώμη σου!

      Μου αρέσει!

  5. είναι η επομενη κρεμα που θα αγορασω σιγουρα. Θέλω να σε ρωτησω και ωραιο θα ηταν να το δω σε ποστ ποια η διαφορα υαλουρονικο οξυ και ρετινόλη και ουσιαστικα στην ηλικια των 40 τι ειναι προτιμότερο απο τα δυο;;

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημέρα Καίτη!
      Εννοείς το ενέσιμο υαλουρονικό ή αυτό που βρίσκεται σε πόσιμη μορφή ή σε κρέμες; Πολύ καλή ιδέα μου δίνεις για να το ψάξω και να σου απαντήσω. Πες μου μόνο ποιο από τα δύο σε ενδιαφέρει περισσότερο.

      Μου αρέσει!

  6. Παλιότερα είχα δοκιμάσει μια ενυδατική της laroche-posay και τη βρήκα πολύ λιπαρή για το δικό μου το δέρμα, έτσι άρχισα να χρησιμοποιώ μία της Avene πολύ πιο ελαφριά. Βεβαίως μπορεί να έπεσα στην περίπτωση και δύσκολα όλες οι κρέμες της ίδιας μάρκας να μη μου κάθονται καλά… θα συμβουλευτώ μια φίλη σχεδόν δερματολόγο (μόνο που δεν το σπούδασε αλλά τα ξέρει όλα!) και θα δω μήπως αποπειραθώ να την αγοράσω.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Επειδή έχω βάλει πολλές κρέμες στη ζωή μου, από τις πιο ακριβές μέχρι τις πιο οικονομικές σειρές, το θέμα είναι σε κάθε μάρκα να βρεις αυτή που θα σου «κάτσει» στο δικό σου δέρμα. Ακόμη και η εποχή του χρόνου όμως παίζει ρόλο. Τώρα το χειμώνα, χρειαζόμαστε πιο βαριές κρέμες που να προστατεύουν από τα… στοιχεία της φύσης (βέβαια δεν ξέρω εσύ στα ξένα πώς είναι ο καιρός σας, ίσως έχετε αρκετή υγρασία που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα παρά το κρύο!). Η συγκεριμένη πάντως είναι πολύ ελαφριά στην υφή, τόσο που σκέφτομαι μήπως βάζω και μια δεύτερη από πάνω όταν κάνει πολύ κρύο – που ακόμη άνοιξη έχουμε!!!

      Αρέσει σε 1 άτομο

  7. Δεν ξέρω αν σου το έχω ξαναγράψει Ελένη μου, πως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ κρέμες που μου φτιάχνει μια φίλη, η οποία τις διοχετεύει βασικά στην Αγγλία, τα προϊόντ της είναι φυσικά και έρχονται απ΄ την Αυστραλία!
    Μου έχει φτιάξει μια κρέμα με ρετινόλη για το βράδυ, γιατί λέει, ότι δεν κάνει για το φως, λόγω φωτοσύνθεση κλπ κλπ. Τώρα αν η δική σου δεν σου δημιουργεί προβλήματα, φυσικά και να την συνεχίσεις!
    Επίσης μη ξεχνάς, πως επειδή σίγουρα η ψυχολογική σου κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αυτό αμέσως αντανακλάται και στη φυσική σου κατάσταση… να μη ξεχνάμε πως ΟΛΑ από «εκεί» ξεκινούν! 😛
    «Το σώμα φωνάζει, ότι σιωπά το στόμα»!!!

    ΑΦιλάκιαααααααααααααααααααααααααααα, ηλιόλουστα! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αγαπημένη μου φίλη,
      Α. Γιατί δεν μας γράφεις ένα blog tested θέμα για την κρέμα της φίλης σου να τη μάθουμε περισσότερες;;;;
      Β. Αυτό που επισημαίνεις μου πέρασε κι εμένα από το μυαλό. Και δεν είναι τόσο ότι είναι ελεγχόμενη η ψυχολογική μου κατάσταση, όσο ότι κάνω συνειδητά προσπάθειες να βελτιώσω τη διάθεσή μου. Μέσα σε αυτό είναι και τα αντιοξειδωτικά και οι διάφορες κρέμες που δοκιμάζω -και η επιμονή μουμε τη γυμναστική. Πιθανότατα όντως έχω αρχίσει να νιώθω καλύτερα ψυχολογικά και αυτό φαίνεται!!!
      Σε ευχαριστώ που μου το επισημαίνεις γιατί με βοηθάς να το σκεφτώ περισσότερο.

      Φιλιά ανοιξιάτικα (;)

      Μου αρέσει!

      1. Η φίλη μου, δεν επιθυμεί να μαθευτεί στο internet ότι φτιάχνει κρέμες γιατί βασικά τις στέλνει στην Αγγλία και η ίδια δεν τις πληρώνω, είναι δώρα φιλίας πολλών ετών! 😉
        Μπορώ όμως να της ζητήσω πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιεί, αν έχουμε απορίες!
        Καλή δύναμη Ελένη μου και μπράβο για τα «μέτρα» που έχεις πάρει για να θωρακιστείς εσωτερικά όπως και εξωτερικά! 😛

        ΑΦιλάκια πολλά πολλά! 🙂

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.