Πώς θα ξετινάξεις το οξειδωτικό στρες – και blog tested κρέμες


Θυμάσαι που σου είπα πόσο επικίνδυνο είναι το οξειδωτικό στρες για τον οργανισμό και ότι έκανα εξέταση και το δικό μου είναι στα ύψη; Ε, τώρα σου χρωστάω να σου πω τι κάνω για να του δώσω να καταλάβει, το άτιμο.youth-quotes-4

Επίθεση από μέσα προς τα έξω – η θεωρία

Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός διαθέτει  μηχανισμούς, ομοιοστατικούς τους λένε, που μπορούν να διαχειριστούν και να απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και να εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία και υγεία του οργανισμού μας. Οι ομοιοστατικοί μηχανισμοί είναι τα αντιοξειδωτικά μόρια, τα οποία έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν και να απενεργοποιούν τη δράση των ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά είναι διάφορες βιταμίνες (με σημαντικότερες τη C και την Ε, το σύμπλεγμα των Β), ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο και ο ψευδάργυρος και πολλές ακόμη ουσίες όπως τα λιπαρά οξέα. Επιπλέον, κάποια αντιοξειδωτικά μόρια παράγονται και αναγεννώνται από το ίδιο το σώμα, ενώ τα υπόλοιπα τα προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας ή από συμπληρώματα.

Επίθεση από μέσα προς τα έξω – η πράξη

Τι να κάνω, προσπαθώ πρώτα πρώτα να παλέψω το άγχος. Καθόλου εύκολο, το ξέρεις. Μετά, η Άννα Κόμπου με συμβούλευσε να πίνω τουλάχιστον δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα, να τρώω ισορροπημένα και να γυμνάζομαι χωρίς υπερβολές (έτσι κι αλλιώς αυτά τα τελευταία τα κάνω) και να πάρω για ένα εξάμηνο συμπληρώματα αντιοξειδωτικών για να βοηθήσω τον οργανισμό μου να αντιμετωπίσει το οξειδωτικό στρες.

Επίθεση απ’ έξω προς τα μέσα – η θεωρία και η πράξη δύο σε ένα

Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί σε πρόωρη γήρανση (ναι, καλή μου, στα σαράντα κάτι η γήρανση είναι πρόωρη στην εποχή μας, πώς να το κάνουμε!). Κι εδώ μπαίνει και τελεία και θαυμαστικό. Πέρα από τα αντιοξειδωτικά που πήρα για να πίνω, έψαξα και βρήκα προϊόντα περιποίησης detox για να βοηθήσω και την επιδερμίδα μου – έρχονται και γιορτές, να μη λάμπω;;;;

In beauty science we trust

Τι να κάνω η γυναίκα, ούτε beauty blogger είμαι, ούτε beauty συντάκτρια, αλλά είμαι όλη μέρα ανάμεσα σε ανθρώπους που ξέρουν. Ρώτησα από δω, ρώτησα από κει, κατέληξα με έναν συνδυασμό detox, αναγέννησης και αντιοξειδωτικής δράσης που νομίζω μου έκανε καλό. Τουλάχιστον έτσι νιώθω και βλέπω στον καθρέφτη μου αφού, παρότι διανύω μια περίοδο μεγάλης κούρασης, όταν είμαι χωρίς μακιγιάζ, μόλις ξυπνήσω και το βράδυ όταν πλένομαι, βλέπω το δέρμα μου πιο φωτεινό και πιο λείο. Να σου πω, νιώθω και το δέρμα μου λίγο πιο σφιχτό, πιο στη θέση του.

Συγκεντρωτική και απόλυτη επίθεση στο οξειδωτικό στρες και sos θεραπεία αντιγήρανσης θα το πω εγώ κι αν θέλεις πίστεψέ με!

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ.

Το σκέφτηκα και το ξανασκέφτηκα, και αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις ότι δεν το κάνω για διαφήμιση, αντί να σου πως πώς λένε τις κρέμες  που διάλεξα και μου ταίριαξαν σε προσωπικά post και inbox, τι στο καλό, θα σου τις πω εδώ. Λοιπόν, πρωί και βράδυ βάζω τις νέες κρέμες της σειράς Nuxe. Τις βρίσκεις στο φαρμακείο και έχουν πολύ καλή σχέση τιμής και ποιότητας. Πρόκειται για τη Nuxellence Detox (αυτή είναι συνδυασμός κρέμας και ορού αποτοξίνωσης για τη νύχτα) και την αντίστοιχη ημέρας, τη Nuxellence Eclat που ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Αυτό που εκτίμησα ιδιαίτερα στις δύο αυτές κρέμες είναι η πολυτελής υφή (ξέρω ότι ακούγεται πολύ περιοδικίστικο, αλλά αν τη βάλεις θα με καταλάβεις) και το ουδέτερο άρωμα.

 

Και επειδή είπαμε ότι το οξειδωτικό στρες είχε χτυπήσει ταβάνι, συμπλήρωσα το «πολεμικό» μου σετ με ένα ορό της σειράς της  σειράς SkinCeuticals της L’Oreal. Η σειρά αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη και αποτελείται από φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα μόνο οι δερματολόγοι στα ιατρεία τους. Τώρα η σειρά κυκλοφόρησε και για εμάς  και αφού μου είπαν για το συγκεκριμένο ορό και πως κάνει όντως δουλειά, συμπλήρωσα με αυτόν στην πρωινή μου ρουτίνα. Είναι το πρώτο πρώτο προϊόν που βάζω κάθε πρωί και έχω επιλέξει το τζελ γιατί ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα μου που είναι ευαίσθητη. Το λένε Phloretin CF και είναι ευρέως φάσματος αντιοξειδωτικό με βιταμίνη C που προστατεύει το δέρμα από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα χρησιμοποιώ εδώ και περίπου 3 εβδομάδες και για να σου τα προτείνω, είμαι ευχαριστημένη και ικανοποιημένη!

Υ.Γ. 2 Υστερόγραφο σου λέει ο άλλος.

Υ.Γ. 3 Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, θα βγουν σίγουρα εορταστικές, διπλές συσκευασίες σε πολλές κρέμες ή κρέμα + άρωμα ή κρέμα + ξηρό λάδι (που είναι σούπερ προϊόν, όπως και ιαματικά νερά, θα σου πω γι’ αυτά άλλη μέρα). Επωφελήσου!

13 σκέψεις σχετικά με το “Πώς θα ξετινάξεις το οξειδωτικό στρες – και blog tested κρέμες

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι η «θωράκιση» πρέπει να αρχίσει από μέσα και μπορώ να πω ότι σε συνδυασμό με πολλές σχετικές συζητήσεις που είχα τελευταία με ενέπνευσες να το εφαρμόσω και να αλλάξω τη διατροφή μου προς το καλύτερο!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που μου γράφεις! Μακάρι να μπορούμε να παρακινούμε η μία την άλλη για το καλύτερο. Μη νομίζεις, λίγη ενθάρρυνση και παρέα θέλουμε και θα βελτιώσουμε ένα σωρό πράγματα, μέσα και έξω μας!

      Μου αρέσει!

      1. Ναι και καμιά φορά μια απλή λέξη κάποιου μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου αλλάξει τη διάθεση ! Το έχω ξαναπεί, αλλά θα το επαναλάβω, χαίρομαι πολύ που σας έχω γνωρίσει όλες έστω και μέσα από τα blogs!!

        Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Που πήγε το σχόλιο οεο; Το ξαναστέλνω
    και το πολύ πολύ να έρθει διπλό 🙂

    Α, τη Nuxe την έχω ακούσει τώρα που το λες!
    Ευκαιρία να την ψάξω ως επόμενη επιλογή! Φιλάκια 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Είδα ότι θα βγάλει και ένα πολύ καλό λάδι που έχει, απ’ ότι ακούω από συναδέλφους γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, σε συσκευασία δώρου. Κοίτα το και αυτό.

      Μου αρέσει!

  3. Μπράβο Ελένη μου, σου εύχομαι καλή δύναμη και είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις, φτάνει να έχεις πάντα «κατά νου» πως το στρες είναι ψυχολογικό και ότι:
    Το σώμα φωνάζει ότι σιωπά το στόμα»…. (απ’ αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ)! 😛

    ΑΦιλάκια πολλά και χαλαράαααααααααααααααααα! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Είμαι 100% σίγουρη πως το πρόβλημα ξεκίνησε από συναισθηματικούς λόγους και άγχος. Αυτά προσπαθώ να ρυθμίσω σιγά σιγά, αλλά και η εξωτερική βοήθεια, χρήσιμη είναι!

      Φιλάκια

      Μου αρέσει!

      1. Ναι, Ελένη μου… σωστά! 🙂
        Άρα, δεν κουκουλώνουμε το συναισθηματικό θέμα με κρέμες, συμπληρώματα, κλπ…αλλά τα «δουλεύουμε» παράλληλα, χωρίς να ξεχνάμε πως το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση της ακριβέστατης αιτίας του στρες! 😛
        Και: «Ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων αρχίζει μ’ ένα βήμα» λένε οι σοφοί και αυτό το βήμα το έκανες, τώρα υπομονή και επιμονή! 😉

        ΑΦ! δυναμικά! 🙂

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.