Blog tested: Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη


Πες το blog tested, shape tested, εμείς μια φορά –η συνάδελφος Βίκυ Κουρλιμπίνη δηλαδή- τα έφτιαξε και οι υπόλοιποι τυχεροί τα δοκιμάσαμε.

Δεν πρόλαβα καν να φωτογραφίσω γεμάτο το ταπεράκι!

Γιατί να τα δοκιμάσεις:

Είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά, αποτελούν μια πολύ υγιεινή επιλογή για το πρωινό σου όταν δεν έχεις χρόνο να ετοιμάσεις ένα κανονικό γεύμα, γράφει στο Shape. Κατά τη γνώμη μου είναι επίσης ιδανική επιλογή για την απογευματινή λιγούρα και εξαιρετικά για πριν και μετά τη γυμναστική σου!

Ιδανικά για #shapetaperaki

Στα υλικά που περιέχονται σ’ αυτά τα μπισκότα υπάρχουν πολλές από τις λεγόμενες «υπερτροφές» που προμηθεύουν τον οργανισμό με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, όπως βρώμη, κράνμπερις (αν θέλεις να τα βάλεις, εμάς μας ξινίζουν και δεν τα βάλαμε), μπανάνα και μαύρη σοκολάτα.

Η ετυμηγορία:

Τη συνταγή τη βρίσκεις εδώ.

Μετά από μίνι σύσκεψη ανάμεσα σε μένα και τη Βίκυ αποφασίσαμε να παραλείψει το βούτυρο, να χρησιμοποιήσει φιστικοβούτυρο αντί για βούτυρο αμυγδάλου και να αφήσουμε απ’ έξω τα κράνμπερι και τις σταφίδες γιατί δεν αρέσουν σε καμιά μας.

Βήμα 1
Βήμα 1

Η γεύση:

Τα μπισκότα ικανοποίησαν απολύτως την ανάγκη για γλυκό.

Η μπανάνα ήταν λίγο παραπάνω έντονη, δες και το σχόλιο της Βίκυς.

Γενικά ένα 7/10 το παίρνουν άνετα, ίσως και 8. Επειδή όμως αναπόφευκτα τα συγκρίναμε με τη συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο, πιθανόν τα αδικήσαμε.

Βήμα 2
Βήμα 2

 

Τα tips της Βίκυ/chef patissier του blog tested/shape tested***:

  • Αν δεν έχετε βούτυρο αμυγδάλου, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε φιστικοβούτυρο. Η «καλή» αυτή πρωτεΐνη θα κάνει τα μπισκότα αυτά το ιδανικό σνακ πριν το γυμναστήριο και θα σας δώσει έξτρα ενέργεια.
  • Αν δείτε πως η ζύμη είναι πολύ ρευστή, μπορείτε να βάλετε δύο μόνο μπανάνες ή να προσθέσετε περισσότερη βρώμη.
  • Η κρούστα θα πρέπει να είναι τραγανή. Προσέξτε όμως μήπως τα μπισκότα γίνουν πολύ σκληρά αν τα ψήσετε παραπάνω.

 

Σε φιλώ,

Ελένη

 

*** Από τις 11 λέξεις μόνο οι 4 ελληνικές – μήπως πρέπει να κοιτάξω το λεξιλόγιό μου1

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Blog tested: Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη χωρίς ζάχαρη

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.