Αυτά τα τρία υλικά μπορεί να συνδυαστούν ιδανικά για ένα ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο και αρωματικό συνοδευτικό σε κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.
Είχα πάει πριν από μερικές μέρες σε μια παρουσίαση της Tefal –θα σου πω παρακάτω- και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοίμασε μερικά πεντανόστιμα πιάτα. Αλλά ξέρεις πως είναι συνήθως αυτά τα πράγματα: εντυπωσιακό οπτικά και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, αλλά σιγά μην καθίσω εγώ στο σπίτι να φτιάξω αυτά τα φαγητά με τα ογδονταοχτώ διαφορετικά υλικά και να λερώσω δεκαεφτά σκεύη πριν φτάσουν στα πιάτα – και να μην τα φάει και κανείς στο σπίτι.
Εδώ όμως το κυρίως πιάτο ήταν υπέροχο και πανεύκολο. Ο Αλέξανδρος είχε μαρινάρει για 12 ώρες ψαρονέφρι σε χυμό πορτοκαλιού, τζίντζερ και καπνιστή κανέλα – όλα τα αυτά τα έχω στο σπίτι- και μετά το σόταρε χωρίς καθόλου λάδι στο τηγάνι meteor. Εντάξει, το χοιρινό «χόρευε» στο τηγάνι, δεν κόλλησε στο ελάχιστο και πήρε το τέλειο χρώμα. Ο άνθρωπος το μαγείρεψε μπροστά μας και το είδα.
Και μετά πήρε κύβους καρότα, παντζάρια και baby πατάτες που τα είχε ψήσει πρώτα στο φούρνο (αυτό είναι το κόλπο που θα θέλω να σου πω) και τα σόταρε στο meteor με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο –μπορείς να βάλεις και χυμό πορτοκάλι για να καραμελώσουν, αυτό είναι δικό μου σχόλιο!- και τα σέρβιρε.
Οι γεύσεις των τριών βολβών έδεσαν υπέροχα, τα αρώματα ήταν γεμάτα και η υφή τους συγκλονιστική. Σου δίνω μαζεμένα τα tips:
- Πλύνε και τρίψε καλά τις πατάτες και τα παντζάρια και μην τα ξεφλουδίσεις.
- Καθάρισε τα καρότα.
- Κόψε τα όλα σε ομοιόμορφα κομμάτια και βάλε τα σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο.
- Πασπάλισέ τα με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δεντρολίβανο, αν σου αρέσει. Μπορείς να βάλεις και φρέσκο θυμάρι, τους πηγαίνει.
- Μόλις μαλακώσουν βγάλε τα και κόψε τα σε κύβους.
- Βάλε το αντικολλητικό σου τηγάνι στη φωτιά να κάψει, το meteor που χρησιμοποίησα έχει το πλεονέκτημα του κόκκινου κέντρου που μου έδειξε πότε έφτασε στη σωστή θερμοκρασία, και ρίξε μέσα τα λαχανικά μαζί με ελάχιστο λάδι.
- Γύρνα τα δυο τρεις φορές να πάρουν χρώμα και έχεις το πιο υγιεινό, ελαφρύ και νόστιμο συνοδευτικό για ένα σωρό φαγητά.
Ιδέα της στιγμής: Πώς θα ήταν αν έριχνα και μερικές κουταλιές βρασμένο ρύζι στο τηγάνι;;;;
Σε φιλώ,
Ελένη
Μόλις έδωσες ιδέα για το τι θα κάνει παρέα το κοτόπουλο μας αύριο!! Τέλειο Ελένη! Επιστρέφω με εντυπώσεις, καλό βράδυ!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Θα περιμένω!!! Φιλιά πολλά
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Υπέροχο !Με πήρε η μυρωδιά!!Σου συνιστώ την γλυκοπατάτα ως πουρέ…με αρωματισμένο ελαιόλαδο στην κορυφή.Τέλειο συνοδευτικό για το κρέας/ψάρι/κοτόπουλο/κουνέλι.Σου προτείνω τον πουρέ λόγω των φυτικών ινών που έχουν οι γλυκοπατάτες..Ευχαριστώ για τις μυρουδιές!!!
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Τέλεια ιδέα! Ευχαριστώωωωωω
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Θα το φτιάξω σίγουρα, χωρίς το κρέας (λόγω χορτοφαγίας) και θα το συνοδέψω με ανθότυρο! 😉
ΑΦιλάκια και καλή μας όρεξη! 🙂
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Είναι πολύ ωραίο. Την επόμενη φορά θα πειραματιστώ με γλυκοπατάτα και νομίζω θα πηγαίνει πολύ ωραία και το κατσικίσιο τυρί!
(Μου άνοιξε η όρεξη, μεσημεριάτικα!!!)
Φιλάκια
Μου αρέσει!Μου αρέσει!