Θέλω να πηγαίνω κάθε μήνα στο χαμάμ, γίνεται;


Έχω περάσει μια περίεργη και πολύ δύσκολη χρονιά, και δεν μιλάω μόνο για τις πολιτικοκοινωνικές αναστατώσεις που έχουμε ζήσει όλοι μας. Είναι, δε, η πρώτη φορά που θυμάμαι φθινόπωρο να νιώθω τόση ένταση, κούραση και στην τσίτα. Είναι σαν η ένταση να έχει σωματοποιηθεί και να έχει γίνει κόμποι στην πλάτη και τους ώμους μου.

Πέρασα καλά και φαίνεται!
Πέρασα καλά και φαίνεται!

Κι επειδή έχω ξανακάνει μία φορά επίσκεψη στο χαμάμ, όταν διάβασα ότι στα Hammam Baths προσφέρουν και αθλητικό μασάζ, αντιλαμβάνεσαι ότι πήρα την απόφαση να ξαναπάω χωρίς δεύτερη σκέψη. Εξάλλου, έχουμε και ένα Μαραθώνιο, καλά 5 χιλιόμετρα, μπροστά μας και ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας για μια δυνατή άσκηση λένε πως είναι ένα καλό μασάζ που θα απελευθερώσει και θα οξυγονώσει όλο το σώμα και τους μύες. (Και έχουν δίκιο, θα σου πω τώρα που το δοκίμασα: Μια δυο μέρες μετά το μασάζ έκανα μια προπόνηση για τρέξιμο κι εκεί που είχα σκοπό να κάνω 3 χιλιόμετρα κατέληξα με 5 χιλιόμετρα διαλειμματική προπόνηση, νιώθοντας τα πόδια μου πιο ελαφριά και τα χέρια μου ελεύθερα. Μαγικό!)

Και σε πληροφορώ ότι αυτή τη φορά ήταν ακόμη καλύτερα απ’ όσο το θυμόμουνα. Παρότι είχα αποφασίσει να πάω με παρέα, τελικά πήγα πάλι μόνη μου, είχα ανάγκη να ηρεμήσει το μυαλό μου, να περάσω μια ώρα, μιάμιση αμίλητη, να διαλογιστώ, να χαλαρώσω στο σώμα και την ψυχή. Δεν θα σου τα περιγράψω πάλι, στα έχω πει. Κι αν προσέξεις τη φωτογραφία, νομίζω πως φαίνεται στο πρόσωπό μου η ηρεμία – και η υπεραιμία, δηλαδή, αλλά αυτή είναι για καλό: καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, οξυγόνωση του οργανισμού, αποτοξίνωση, δέρμα μωρού, λάμψη, τι άλλο να σου πω! 

Όταν είναι όλα τόσο φροντισμένα, μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα!
Όταν είναι όλα τόσο φροντισμένα, μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα!

Το καινούργιο όμως σε αυτή την επίσκεψη ήταν το αθλητικό μασάζ για το οποίο δεν έχω λόγια: η ανακούφιση, το λύσιμο, σαν να έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου, ενώ το λάδι με άρωμα γιασεμιού με ταξίδεψε σε αγαπημένες αναμνήσεις.

Γι’ αυτό και δεν κρατήθηκα και ξαναέγραψα αυτό το post, για να σου συστήσω ανεπιφύλακτα αν δεν έχεις πάει ποτέ σε χαμάμ, να πας τώρα. Για μένα, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο. Και μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω κάθε μήνα για χαμάμ και μασάζ. Νομίζω πως θα ήμουν πιο ανάλαφρη, στο σώμα και στο μυαλό, πως θα απέδιδα καλύτερα παντού, από τη δουλειά μου μέχρι τη γυμναστική.

Και, ναι, να πας μόνη σου αν θέλεις να ηρεμήσει το μυαλό σου, να χαθείς μέσα στον εαυτό σου, να απολαύσεις ένα δώρο για σένα. Και όχι, δεν πρόκειται να σε πνίξουν οι σκέψεις σου γιατί από τη μία η ζέστη και οι ατμοί, από την άλλη τα φωτάκια/αστεράκια στον αχνισμένο θόλο… ταξιδεύει το μυαλό σου.

Προσπαθώ μέσα από τις φωτογραφίες να σε τηλεμεταφέρω στο χαμάμ, αλλά μόνο αν τη ζήσεις καταλαβαίνεις την εμπειρία.
Προσπαθώ μέσα από τις φωτογραφίες να σε τηλεμεταφέρω στο χαμάμ, αλλά μόνο αν τη ζήσεις καταλαβαίνεις την εμπειρία.

Εγώ έχω στο μυαλό μου την επόμενη φορά να πάω με μια καλή μου φίλη. Το φαντάζομαι ότι θα είναι όπως οι σκηνές μέσα σε χαμάμ που έχω διαβάσει σε μυθιστορήματα…  Και θα είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω και τα διάφορα beauté που προσφέρει γιατί κάτι μου λέει ότι θα είναι επίσης ενδιαφέροντα και μοναδικά. (Όχι, δεν τα δοκίμασα, πόσα να κάνω πια σε μία επίσκεψη, αφήνω εκκρεμότητες για να ξαναπάω!!!)

Και μόνο που φοράς αυτά τα ξύλινα takunya, γίνεσαι μια άλλη! Ταξιδεύεις σε μυθιστορηματικά μέρη…

Δεν ξέρω αν σε έκανα να ζηλέψεις! Να και μια ιδέα της στιγμής: Μπορούμε να κανονίσουμε και μια bloggoπαρέα να πάμε όλες μαζί για χαμάμ κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα για να γνωριστούμε και καλύτερα!

Σε φιλώ,

Ελένη

9 σκέψεις σχετικά με το “Θέλω να πηγαίνω κάθε μήνα στο χαμάμ, γίνεται;

  1. Πήγαινα παλιά (τις παλιές χρυσές εποχές! χαχα) σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς, με όλα αυτά τα υπέροχα που λες κι εσύ.. Και τώρα μόνο οι αναμνήσεις μού έχουν μείνει 😦 Κάποτε μπορεί να ξαναπάω.. Τα φιλιά μου 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Μόνο ζηλεύω; Το περίμενα αυτό το ποστ τόσες μέρες! Αν κανονίσουμε blogoπαρέα οπωσδήποτε μέσα, εννοείται. Το σκηνικό το ανατολίτικο είναι από μόνο του δέλεαρ αλλά και η κουβέντα με φίλες επίσης. Φιλιά πολλά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Καλή βδομάδα σε όλους… (πρέπει να σε διαβάζουν «σιωπηλά» και άνδρες!) 😉
    Δεν έχω κάνει ούτε σάουνες, ούτε μασάζ, ούτε χαμάμ, δεν έχω πάει σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια…μάλλον από γούστο ή γιατί τόσα χρόνια η γιόγκα με κάλυπτε ή γιατί όταν ζει κανείς στη φύση, όλα αυτά ίσως να μην τα χρειάζεται…. πάντως Ελένη μου, να πας στο χαμάμ και αν πας και με φίλες σου, είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα τριπλασιαστεί! 😛

    ΑΦιλάκια με μια όμορφα δημιουργική βδομάδα για όλους! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημερούδια καλή μου. (Μάλλον έχεις δίκιο. Κι εγώ έχω υποψιαστεί για τους άντρες και μάλιστα είχα κι ένα σχόλιο σε ένα post από αγόρι!)

      Μου αρέσει!

      1. Χι χι χι! Καλά θα κάνουν να μας διαβάζουν και άνδρες και ας μη τολμούν ν’ αφήσουν σχόλιο… νομίζω πως είναι γι αυτούς το καλύτερο σχολείο… μήπως και μάθουν οι νέοι πώς τα κατα-νοούν τις γυναίκες και πώς να έχουν σωστές και αρμονικές σχέσεις! 😛

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.