Εσένα, τι σε εμποδίζει να κάνεις γυμναστική;


Χθες περπάτησα έντονα λίγο πάνω από 5 χιλιόμετρα και σήμερα έχει πιαστεί το πόδι μου.

Τις προάλλες στο γυμναστήριο έκανα ασκήσεις για ώμους και χέρια και ψιλοτραυματίστηκα στον έναν ώμο.

Με τις πλάγιες σανίδες ένιωσα για τα καλά που θα έπρεπε να με πιάσει η άσκηση – και το ένιωθα για δυο τρεις μέρες. (Θα δοκιμάσω ένα μασάζ που νομίζω θα μου λύσει όλα αυτά τα προβλήματα – και τους πιασμένους μυς, αλλά γι’ αυτό θα σου πω μετά τη δοκιμή!!!) Για να μη σου πω για τη βαρεμάρα, για τη νύστα και την κούραση, για τις δουλειές του σπιτιού, για το μαγείρεμα που περιμένει, τα ρούχα που πρέπει να απλωθούν και εκείνα που περιμένουν να διπλωθούν και να σιδερωθούν.

Όλα αυτά τα εμπόδια, και άλλα ακόμη, προσπαθούν να με αποτρέψουν από μία από τις πιο υγιεινές συνήθειες που έχω βάλει στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια – το γυμναστήριο. Αλλά δεν θα τους περάσει. Και τώρα που θα αρχίσει να νυχτώνει νωρίτερα και να κάνει κρύο, θα είναι ακόμη δυσκολότερο να τα ξεπεράσω και να πάρω την απόφαση να ντυθώ και να βγω για να πάω για γυμναστική. Θα είναι ακόμη δυσκολότερο όταν θα έχω κουραστεί στη δουλειά και το μόνο που θα θέλω είναι να ξαπλώσω στο κρεβατάκι μου με μια στάση στον καναπέ προηγουμένως.

Επειδή όμως το έχω κάνει, σου λέω ότι μπορείς κι εσύ να ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σκεφτείς πόσο ωραία θα νιώθεις μετά τη γυμναστική – ανάλαφρη, θα έχεις αφήσει έγνοιες και άγχη πίσω σου, και καλά με τον εαυτό σου που κάνεις κάτι για σένα. Είναι και θέμα χημείας – με την άσκηση εκκρίνονται στο σώμα ενδορφίνες, ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Και σε εθίζουν, οπότε θέλεις να νιώσεις ξανά αυτό το ανεβαστικό συναίσθημα.

Πες μου τι σε εμποδίζει και σένα να κάνεις γυμναστική και με ποιον τρόπο θα ξεπεράσεις τα δικά σου εμπόδια!

Σε φιλώ,

Ελένη

19 σκέψεις σχετικά με το “Εσένα, τι σε εμποδίζει να κάνεις γυμναστική;

  1. Στην Ολλανδία ένα και μόνο είναι το πρόβλημα όχι μόνο για να πας γυμναστήριο αλλά ακόμη και για καφέ ή ποτό: ο σκατόκαιρος (λυπάμαι, πιο ευγενικά δε λεγόταν!). Επειδή όμως ξέρω πως δε μπορώ να σταματήσω να ζω φυσιολογικά λόγω καιρού όσο πάει και μαθαίνω να μη του δίνω σημασία.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αχ είναι τόσο ωραίο να το λες αλλά τόσο δύσκολο να γίνει!!!! Μ’αρέσει πολύ το τρέξιμο και το απολαμβάνω αλλά α) δυσκολεύομαι να το πάρω απόφαση και να βγω έξω από το σπίτι β) δε βρίσκω κατάλληλο χώρο (το καλοκαίρι στις πιο ωραίες διαδρομές δίπλα στη θάλασσα έχει τουρίστες, το χειμώνα νυχτώνει νωρίς και πάντα υπάρχει μια δικαιολογία για να μην το κάνω! Πάω μια φορά την εβδομάδα και μετά το ξεχνάω! Πώς θα το αλλάξω, μου λες;;;;

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έλα μου ντε; Εγώ πηγαίνω κυρίως στο γυμναστήριο, οπότε είναι πιο εύκολο και παντός καιρού. Κάνω επίσης διαφορετικά προγράμματα μεσα στην εβδομάδα οπότε δεν πολυβαριέμαι. Τρέξιμο δεν κάνω τόσο συχνά, σήμερα το έχω προγραμματισμένο, για να δούμε, θα τρέξω;;;;
      Νομίζω πως στην περίπτωσή σου η λύση είναι να οργανωθείς με μια φίλη σου και να τρέχετε μαζί. Τι λες;

      Μου αρέσει!

  3. Επίσης, βοηθάει να υπάρχει μια φίλη με παρόμοιους στόχους στη γυμναστική που να πηγαίνει γυμναστήριο κι αυτή ή να κάνει το ίδιο άθλημα και να παρακινεί η μία την άλλη. Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό, που λένε!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Αχ! Ελένη μου, αν έκανες γιόγκα (απλή χωρίς τους διαλογισμούς κλπ) τίποτα δεν θα πάθαινες… άρα τα θέλουμε και τα παθαίνουμε! 😛
    Και για τους τεμπέληδες, μην παίρνετε ασανσέρ, παρκάρετε το car πιο μακριά και περπατάτε, φυσικά όταν κουβαλάς ψώνια αυτά τα «εξυπνα» δεν παίζουν!
    Μια παραγγελιά:
    Μπορείς να μας δώσεις ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε όταν γράφουμε στο pc μας;

    ΑΦιλάκιαααααααααααααααααα αγαπουλιάρικα και καλή μέρα να έχουμε! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έχω κάνει μερικές φορές γιόγκα, αλλά ενώ μου άρεσε, με έπιασε η μέση μου -έχω ένα χρόνιο πρόβλημα που με θυμάται συχνά πυκνά- και το απέδωσα εκεί. Μετά, λίγο το ένα λίγο το άλλο, δεν την ξαναδοκίμασα. Αλλά το έχω σκοπό.
      Κατά τ’ άλλα είσαι μέσα στο μυαλό μου, έχω σκοπό να γράψω κάτι τέτοιο γιατί πονάει κι εμένα η πλάτη μου συνεχώς!
      Φιλάκιααααααααααα

      Μου αρέσει!

      1. Η δική μου πλάτη δεν πονάει και αυτό γιατί με τη γιόγκα δυνάμωσα τους ραχιαίους μυς! 😉
        Απλά δεν έχω σωστή στάση όταν γράφω στο pc μου… Είμαι καθισμένη στο κρεββάτι μου, με τα πόδια απλωμένα μπροστά και το pc πάνω στα πόδια μου… (Δλδ η φρίκη!) 😦 έτσι όταν σηκώνομαι είμαι σαν μια κινούμενη περισπωμένη… χαχαχα! Τι χαχα, αίσχος! 😛

        ΑΦιλάκιαααααααααααααααααααα! 🙂

        Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Α, επίσης έχω περιορίσει στα απολύτως απαραίτητα τις δουλειές του σπιτιού. Τρώνε πολύ χρόνο και ενέργεια, που μπορεί κάλλιστα να αφιερωθεί στη γυμναστική. Εναλλακτικά, η φασίνα γίνεται σε ρυθμούς αεροβικής! 😀 😀

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Λοιπόν, μια φορά σιδέρωνα με μπουστάκι γυμναστικής και έκανα τόσο γρήγορα για να προλάβω να κάνω και την προπόνησή μου, που ακούμπησε το σίδερο πάνω στην κοιλιά και κάηκα!! 😀

        Αρέσει σε 1 άτομο

  6. Όλα συνομωτούν εναντίον της άσκησης, αλλά εμείς δεν το βάζουμε κάτω!
    Κι εγώ έχω παρόμοια εμπόδια, κυρίως η έλλειψη χρόνου και η φροντίδα του παιδιού μου, που είναι ακόμη μικρό. Με τόσα που έχουμε να κάνουμε καθημερινά, είναι πολύ δύσκολο. Σκέφτομαι όμως τους στόχους που έχω βάλει, το πόσο ωραία νιώθω μετά την προπόνηση και τους μυς που διαγράφονται στο σώμα μετά την προπόνηση!
    Κακά τα ψέμματα, η άσκηση θέλει προσεκτική διατροφή, ύπνο 8-9 ώρες και ήρεμο νου, ειδικά μετά τα 40. Προσπαθώ και αρκετές φορές καταφέρνω να ξεπεράσω τα εμπόδια κάνοντας γυμναστική στο σπίτι. Δηλαδή, γυμνάζομαι 2 ώρες την εβδομάδα στη σχολή χορού και ξεκλέβω χρόνο στο σπίτι με συγκεκριμένες ρουτίνες για ενδυνάμωση και ευλυγισία. Έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θέλει πολλή πειθαρχία η γυμναστική στο σπίτι βέβαια και αρκετή προσοχή για αποφυγή τραυματισμών. Αλλά είναι η μόνη λύση για την περίπτωσή μου αυτή τη στιγμή. Περιττό να πω ότι σταδιακά έχω μαζέψει ολόκληρο εξοπλισμό στο σπίτι. Το όνειρό μου είναι ένα δωμάτιο μόνο για γυμναστική, που μπορεί κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσω! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Έτσι όπως τα λες είναι. Κι εγώ όταν είχα γεννήσει και το δεύτερο παιδί μου, είχα σταματήσει την οργανωμένη γυμναστική. Κάτι έκανα όμως, προσπαθούσα μόνη μου, μερικές φορές το μήνα για να μην ξεχνάει ποτέ το σώμα. Πάντως η άσκηση στο σπίτι θέλει πραγματικά πολλή πειθαρχία. Εγώ δεν την έχω και να σου πω την αλήθεια προτιμώ τώρα να πηγαίνω στο γυμναστήριο ή έξω γιατί λειτουργεί περισσότερο ψυχοθεραπευτικά – ένας από τους πολλούς λόγους που προσπαθώ να κάνω γυμναστική.
      Καλημέρα!

      Μου αρέσει!

    1. Η έλλειψη διάθεσης ίσως. Γιατί χρόνο και χρήμα δεν θα έχεις εύκολα περισσευούμενο ενώ η κούραση πάντα θα είναι πολλή.
      Μόνο αν το δεις ότι κάνεις κάτι για σένα και δίνεις και το καλο παράδειγμα στο μικρό σου να φροντίζει το σώμα του, να γυμνάζεται και να προσέχει τη διατροφή του για να έχει πάντα καλή υγεία!

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.