Φυσική μάσκα προσώπου με κολλαγόνο


Δεν ξέρω αν πίνεις υγρό κολλαγόνο ή όχι, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ δεν έχω πειστεί ότι βοηθάει πραγματικά (αν όμως έχεις αντίθετη άποψη, ευχαρίστως να την ακούσω και να… πειστώ!).

Επειδή όμως το κολλαγόνο είναι σωτήριο για όλες τις γυναίκες, είτε fortysomething είτε δεν-έχει-σημασία-η-ηλικία, κι επειδή δυσκολεύομαι λιγάκι να ξοδεύω χρήματα για πολλές κρέμες και μάσκες σκέφτηκα να ψάξω να βρω πώς θα φτιάξω μια φυσική μάσκα προσώπου με κολλαγόνο.

Γιατί κολλαγόνο;

Τα έχω ξαναγράψει: Το κολλαγόνο είναι ένα είδος πρωτεΐνης που σε συνδυασμό με την κερατίνη σου χαρίζουν ελαστική επιδερμίδα, σφριγηλό  και λαμπερό δέρμα. Το κολλαγόνο παράγεται από τον οργανισμό σε μεγάλες ποσότητες οι οποίες όμως σταδιακά αρχίζουν να μειώνονται – γι’ αυτό και οι αλλαγές στην επιδερμίδα σου όπως μεγαλώνεις.

Κι επειδή θέλω και θέλεις μια σφριγηλή επιδερμίδα, χωρίς χαλάρωση και ρυτίδες, δύο είναι οι λύσεις:

  • Βοηθάς τον οργανισμό σου να τονώσει την παραγωγή του κολλαγόνου
  • Του το προσφέρεις με όποιον τρόπο μπορείς!

    Και οι πιπεριές είναι πολύ πλούσιες σε κολλαγόνο! Βάλε τες στην καθημερινή σου διατροφή - μόνο καλό θα κάνουν!
    Και οι πιπεριές είναι πολύ πλούσιες σε κολλαγόνο! Βάλε τες στην καθημερινή σου διατροφή – μόνο καλό θα κάνουν!

 

Αυτό το ήξερες;

Στη διεθνή ιατρική επιθεώρηση International Journal of Cosmetic Science μια ερευνητική ομάδα Γάλλων δημοσίευσε μια έρευνα. Σύμφωνα με την οποία το αβοκάντο παρουσιάζει ορισμένα σοβαρά οφέλη για το δέρμα. Αυτό οφείλεται σε μια μορφή σακχάρων του αβοκάντο (αβοκάντου;), ανάμεσά τους του D-manno-heptulose, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στην επιδερμίδα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Παρόμοια ιδιότητα έχει και η βιταμίνη C που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο ακτινίδιο και στις πιπεριές.

 

Αυτό θα κάνει η συγκεκριμένη φυσική μάσκα προσώπου με κολλαγόνο!

Τι θα χρειαστείς:

Εννοείται θα φας το υπόλοιπο ακτινίδιο!
Εννοείται θα φας το υπόλοιπο ακτινίδιο!

Ένα ώριμο αβοκάντο

Ένα ακτινίδιο

Κόψε μια μικρή φέτα από το αβοκάντο και φύλαξε το υπόλοιπο σε ένα σακουλάκι στο ψυγείο για επόμενη χρήση – το σημείο που θα είναι εκτεθειμένο στο οξυγόνο θα μαυρίσει, αλλά δεν πειράζει. Απλά κόψε το και χρησιμοποίησε το υπόλοιπο.

Κόψε το ακτινίδιο στη μέση και βάλε και τα δύο συστατικά σε ένα μπολ. Χρειάζεσαι περίπου μία κουταλιά της σούπας από το καθένα.

 

Άπλωσε σε καθαρό πρόσωπο τη μάσκα και άφησέ τη για τουλάχιστον μισή ώρα.

Αφαίρεσε τον πολτό με ένα νωπό πετσετάκι και μετά πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

Αυτή η μάσκα θα είναι πιο αποτελεσματική αν τη βάζεις συχνά. Δοκίμασέ τη 1-2 φορές την εβδομάδα.

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Αφού δεν με βλέπεις φωτογραφημένη με πράσινο πρόσωπο δεν την έχω δοκιμάσει – ακόμη. Επειδή όμως δεν βλέπω κανένα λόγο να μην προσφέρει κάτι καλό στην επιδερμίδα, θα τη δοκιμάσω μόλις αγοράσω τα φρούτα και θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία.

11 σκέψεις σχετικά με το “Φυσική μάσκα προσώπου με κολλαγόνο

  1. Λατρεύω το αβοκάντο, είναι μία θρεπτικότατη τροφή και το δίνω πολύ και στα παιδιά.Θα δοκιμάσω την μάσκα, αλλά για σύσφιξη έχω ακούσει καλά λόγια για το λάδι μαύρης πεύκης το οποίο και σκοπεύω να δοκιμάσω σε πρόσωπο και σώμα. Αν γνωρίζετε κανένα καλό ματζούνι σύσφιξης για πρόσωπο ΚΑΙ σώμα, δώστε και σώστε! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Θα τεστάρω Μαύρη Πεύκη και μάσκα σύντομα. Έχω δοκιμάσει scrub αβοκάντο Manuka Honey της Dr Organic και παίζει να είναι το καλύτερο πήλινγκ προσώπου που έχω δοκιμάσει ποτέ. Και σε πολύ καλή τιμή.

        Αρέσει σε 1 άτομο

      2. Ααα έχεις πολλά να μας μαθεις φιλη μου! Το μανουκα τι εχω ακουσει αλλα τι συγκεκριμένο προϊόν που το βρισκω; κυκλοφορεί στα ειδη καλλυντικων;

        Μου αρέσει!

  2. Κοίτα να δεις το αβοκάντο! Δεν είναι η αγαπημένη μου τροφή (αν και στο Μεξικό δεν είχα πολλές επιλογές, το ‘βλεπα συνεχώς μπροστά μου, άρα του ‘δωσα και κατάλαβα) αλλά σε μάσκα δε με χαλάει να το δοκιμάσω. Μόλις πετύχω αβοκάντο και ακτινίδια μπροστά μου θα δοκιμάσω τη μάσκα σου! 😉

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.