Ριζότο γεμιστά ή τα γεμιστά της τεμπέλας


(Λίγο ντροπή το δεύτερο σκέλος του τίτλου, τώρα που το σκέφτομαι, αλλά τέλος πάντων, ποιος κολάει στις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς;)

Σου αρέσουν τα γεμιστά αλλά υπάρχουν ορισμένα θεματάκια:

α) Δεν τα πετυχαίνεις ποτέ σαν τη μαμά σου.

β) Δεν τα πετυχαίνεις ποτέ σαν τη μαμά του.

γ) Βαριέσαι τη διαδικασία.

δ) Βαριέσαι τη διαδικασία, κουράζεσαι και τελικά τα παιδιά δεν τα τρώνε.

Λοιπόν, σου έχω μια ιδέα για ένα ριζότο που είναι «σαν γεμιστά». Για την ακρίβεια, σαν τη γέμιση από τα γεμιστά:

Βήμα 1:

Κόβεις σε κυβάκια 2-3 κολοκυθάκια, 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, 2 ντομάτες (εγώ δεν είχα γι’ αυτό δεν θα τις δεις στις φωτογραφίες), 1 κρεμμύδι ξερό, κρεμμυδάκι φρέσκο, μαϊντανό και δυόσμο.

ριζότο γεμιστά

Βήμα 2:

Τα σοτάρεις όλα μαζί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αφού μαλακώσουν προσθέτεις λίγο πελτέ ντομάτας για άρωμα, αν σου αρέσει. Μην ξεχάσεις το αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι ζάχαρη που βάζουμε πάντα στα ντοματένια πιάτα.

ριζότο γεμιστά

20150512_193954

 

 

 

 

 

Βήμα 3: Προσθέτεις ένα φλιτζανάκι ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα και ανακατεύεις. Ρίχνεις λίγο λίγο νερό βραστό ή ζωμό λαχανικών και ολοκληρώνεις το ριζότο γεμιστά. Όταν γίνει το ρύζι πρόσθεσε μερικές κουταλιές από το αγαπημένο σου τριμμένο τυρί για να μελώσει. Εγώ προτιμώ τη μυζήθρα αλλά εσύ βάλε ό,τι σου αρέσει.

Κόψε από πάνω λίγο μαϊντανό για το μάτι και απόλαυσε το ριζότο γεμιστά ή γεμιστά της τεμπέλας και πες μου αν δεν είναι σαν να τρως γεμιστά!

ριζότο γεμιστά

 

Σε φιλώ,

Ελένη

Υ.Γ. Τώρα που σου μεταφέρω τη συνταγή μου ήρθε μια ιδέα: μπορείς να βάλεις το ριζότο σε ταψάκι, να του ρίξεις λίγο λαδάκι από πάνω και να το ψήσεις για κάνα δεκάλεπτο σε προθερμασμένο φούρνο για να πάρει τη γλύκα το ψημμένου γεμιστού!

 

22 σκέψεις σχετικά με το “Ριζότο γεμιστά ή τα γεμιστά της τεμπέλας

  1. πολύ ωραία ιδέα!
    την «εφαρμόζουμε» και εμείς, τα παιδιά δεν πολυτρώνε τις πράσινες πιπεριές, οπότε γεμίζω λίγες πιπεριές και βάζω και το ριζάκι της γέμισης στο ταψί και ψήνεται λίγο.
    Κάποιοι φίλοι κόβουν τις πιπεριές και τις ανακατεύουν με το ρύζι, φαίνεται κι αυτό καλή ιδέα.

    φιλιά
    Αλεξία

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Αν τα παιδιά δεν αντιδρούν στη γεύση της πιπεριάς, σίγουρα είναι καλή ιδέα αφού οι πιπεριές περιέχουν άφθονη βιταμίνη C, πολύ περισσότερη από τα πορτοκάλια και τα λοιπά εσπεριδοειδή!

      Μου αρέσει!

  2. Ωραία η εκδοχή των τεμπελό-γεμιστών! χαχαχα Παρεμπιπτόντως, φοβερό καλοκαιρινό φαγητό! Μια φορά που είχα φτιάξει γεμιστά, επειδή μου είχε περισσέψει γέμιση (εννοείται δεν την πέταξα) την έφτιαξα ριζότο! Καλημέρα Ελένη

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημέρα!
      Κι εγώ, αυτό που κάνω, είναι όταν μου περισσεύει γέμιση μαζί με ρύζι, να τη βάζω σε μια άκρη στο ταψί και ξεροψήνεται, και παίρνει γεύση απ’ όλα τα ζουμάκια και γίνεται μπουκιά και συχώριο!!! (Και με πολύ περισσότερες θερμίδες, αλλά ποιος μετράει…)

      Μου αρέσει!

  3. Είμαι κι εγω από αυτές που δεν τα πατυχαίνουν τα γεμιστά ούτε με τάμα, ούτε με θαύμα!!!! Πάντως Ελένη αν δεν σου αρέσει ο χαρακτηρισμός «της τεμπέλας» μπορούμε να το λέμε συνθηματικά «Αδειανά γεμιστά» χαχαχαχαχα

    Μου αρέσει!

    1. Στο δρόμο σκέφτηκα ότι αν έχει κανείς λίγο χρόνο μπορεί να ψήσει στο φούρνο τα κυβάκια των λαχανικών και να τα προσθέσει στο ριζότο προς το τελείωμα. Λες να γίνεται πιο νόστιμο έτσι;
      Να μου πεις πώς σου φάνηκε!

      Μου αρέσει!

  4. Σου ‘χω μια ιδέα…
    Και την ώρα που βάζεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα, κλείνεις τα μάτια και νομίζεις ότι τρως γεμιστά. Και ολοκληρώνεις την ψευδαίσθηση.

    (Να ‘σαι καλά με την τεμπελοσυνταγή σου. Ό,τι πρέπει για σήμερα που έχω μία βαρεμάρα να μαγειρέψω).
    Φιλιά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Ελένη κέντησες! Στην αρχή έψαχνα τις ντομάτες (που θα γέμιζες!), μετά είδα ότι δεν υπάρχουν και…ησύχασα!! 🙂 Τεμπέλα αφού! Αχαχαχα! Πάω να σημειώσω τη συνταγή, κι ας λένε ο,τι θένε 🙂 Φιλιά!

    Υ.Γ Αυτό το…»εξτρίμ» σου σήμερα, ήταν όλα τα λεφτά!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Να το φτιάξεις, είναι πολύ νόστιμο και γίνεται σε 20 λεπτάκια.
      Φιλάκια
      (Αχ, να δω τι εξτριμιά θα βρω να κάνω για να σου προτείνω μετά!)

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.