Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ; Μείνε για πάντα νέα!!! – τι θέλει να πει ο ποιητής;


Σου γράφω όλους αυτούς τους μήνες που «συνομιλούμε» και προσπαθώ να μοιράζομαι μαζί σου μηνύματα, όμορφες στιγμές και θετικές σκέψεις.

#ShapeAwareness
#ShapeAwareness

Σου λέω για χαρές και πανηγύρια, για γυμναστική και διατροφή, για beauté και θεραπείες λάμψης και ομορφιάς, για τάσεις στη μόδα που δεν θα σε δείχνουν μεγαλύτερη απ’ όσο είσαι.

colant Nike

Προσπαθώ να εκθειάζω τη χαρά της ζωής, τη νεότητα του νου και της ψυχής που προκύπτει μέσα από τη συνεχή δουλειά με τον εαυτό μας, μέσα από πράγματα που μαθαίνουμε, από νέες εμπειρίες που τολμάμε να δοκιμάσουμε, από το διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή.

Έχεις το μαχαίρι της ζωής σου! Το καρπούζι θα το διεκδικήσεις!

Τι είναι πάλι αυτό το Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ; Μείνε για πάντα νέα!!!

Η ιδέα ήταν της Τίνας (Μιχαηλίδου – It’s my life by Tina Michaelidou), «συναδέλφου» blogger που την πέταξε σε μένα και τη Μένια (Κουκουγιάννη – karkinaki). Ο σκοπός; Να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα σοβαρά και επώδυνα. Για την κατάθλιψη, τον παιδικό καρκίνο, το σκληρό πρόσωπο της ζωής που μπορεί να βρεθεί μπροστά σου σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είσαι.

hope for hair

Μη νομίζεις πως μέσα από τα καθημερινά «περιοδικίστικα» θέματα που ανεβάζω, που ανεβάζει η κάθε μια μας, με εξαίρεση τη Μένια η οποία είναι πιο εστιασμένη στο σοβαρό θέμα του παιδικού καρκίνου, ζω μες στην καλή χαρά. Μάλλον το αντίθετο, κάποιες μέρες τουλάχιστον.

Ψάχνω όμως διεξόδους, πιέζω τον εαυτό μου να τις ακολουθήσει και να μην πνιγώ κάτω από το βάρος των προβλημάτων μου – που πιθανότατα δεν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζεις ή έχεις αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσεις κι εσύ σε κάποια φάση της ζωή σου.

Αυτό θέλουμε να τονίσουμε. Πέρα από την αφύπνιση για κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας, να περάσουμε το μήνυμα ότι είναι και στο δικό μας χέρι να είμαστε χαμογελαστές.

bloggersΤα προβλήματα δεν θα πάψουν να υπάρχουν και είναι πανανθρώπινα. Ο τρόπος όμως που τα αντιμετωπίζεις μπορεί να αλλάξει, μπορείς να «εκπαιδευτείς» να τον αλλάξεις.

Αυτή είναι η ουσία της συγκεκριμένης δράσης/συνύπαρξης των 3 blogger.

Δεν ξέρω σε αυτή τη φάση αν θα καταφέρουμε να δημοσιοποιήσουμε με κάποιον άλλο τρόπο πέρα από τα blogs μας αυτό το μήνυμα, το προσπαθούμε και θα δούμε.

Ακόμη όμως κι αν δεν προκύψει κάτι μεγαλύτερο, έστω και που κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο περιορισμένο πλαίσιο της παρέας μας, είναι για μένα σημαντικό.

Σε φιλώ,

Ελένη

7 σκέψεις σχετικά με το “Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ; Μείνε για πάντα νέα!!! – τι θέλει να πει ο ποιητής;

    1. Αυτό είναι το θέμα: να μιλάμε, να ανοίγουμε διόδους επικοινωνίας, να στηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε με θετικά παραδείγματα. Οπότε, ναι, φυσικά, θέλω πολύ κείμενα από σένα και από άλλες γυναίκες που έχουν νικήσει με τη δύναμή τους τις δυσκολίες της ζωής.

      Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Εκείνο που οφείλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας είναι αυτό ακριβώς που λες, δηλαδή ότι δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα, όμως το μυστικό είναι πώς τις διαχειριζόμαστε και πώς αγωνιζόμαστε να βγούμε μέσα από αυτές. Σε αυτό βοηθούν και οι δικλείδες ασφαλείας του καθενός, αυτές οι διέξοδοι που δίνουν ενέργεια στην καθημερινότητά μας και γι’ αλλον είναι η εκτόνωση μέσα από τη γυμναστική και το χορό (βλέπε την αφεντιά μου!!), γι’ άλλον μια βόλτα στο πάρκο και γι’ άλλον το πλέξιμο ή κάτι άλλο.
    Παρακολουθώ το blog σου, όπως και τα blogs των άλλων 2 κοριτσιών, εδώ και αρκετό καιρό και μου αρέσουν πολύ! Καλό ξεκίνημα στη νέα, σημαντική «αποστολή» σας! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.