Πώς δεν θα παρατήσεις το γυμναστήριο


Η αρχή είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Αν όμως δεν κάνεις και τα υπόλοιπα, μην περιμένεις αποτέλεσμα από τη γυμναστική! Κι επειδή εδώ δεν λέμε κούφια λόγια, θα σου πω τις δικές μου σκέψεις/αποφάσεις/προτροπές για να μην παρατήσεις το γυμναστήριο πριν καλά καλά το ξεκινήσεις!

Πριν δεσμευτείς ηθικά και οικονομικά, σκέψου μερικά πράγματα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να παρατήσεις το γυμναστήριο πριν μπει το καλοκαίρι.

Ποιο είδος άσκησης σου αρέσει πραγματικά

Μερικές φορές παρασυρόμαστε από τους φίλους ή από τη μόδα σε τρόπους και είδη άσκησης που δεν μας αρέσουν πραγματικά, ούτε μας ταιριάζουν. Γι’ αυτό και μετά από λίγο καιρό εγκαταλείπουμε το πρόγραμμά μας με διάφορες δικαιολογίες. Αυτή τη φορά βάλε σε προτεραιότητα αυτό που σου αρέσει ΕΣΕΝΑ και σε ευχαριστεί πραγματικά – ανεξάρτητα απ’ το αν είναι στα περιοδικά και στις φωτογραφίες στο Instagram.

Αστο κοπελιά, βρες κάτι που να σε ξεσηκώνει!
Αστο κοπελιά, βρες κάτι που να σε ξεσηκώνει!

Έχεις ρεαλιστικούς στόχους

Το μόνο σίγουρο είναι πως όση γυμναστική και να κάνω δεν θα μοιάζω με τη Ζιζέλ, ούτε καν με μοντέλο… τρίτης ή τέταρτης κατηγορίας! Το έχω όμως αποδεχτεί και δεν απογοητεύομαι από το σώμα μου! Πριν γραφτείς στο γυμναστήριο προσπάθησε να συνειδητοποίησεις για ποιο λόγο ξεκινάς γυμναστική και τι θέλεις να κερδίσεις από αυτήν. Μπορεί να θέλεις να αδυνατίσεις, να σφίξει το σώμα σου, να διοχετεύεις την ενεργητικότητά σου, όλα αυτά μαζί ή/και οτιδήποτε άλλο. Και όταν θα έχεις ξεκαθαρίσει θέλεις, βάλε βραχυπρόθεσμους και πραγματοποιήσιμους στόχους. Έτσι, αυξάνεις τις πιθανότητες να τους πετύχεις και να νιώθεις ικανοποιημένη από τον εαυτό σου. Και τι σημαίνει αυτό, περισσότερες πιθανότητες να μην παρατήσεις το γυμναστήριο!

Όσο κι αν το παλεύω, Ζιζέλ δεν θα γίνω!
Όσο κι αν το παλεύω, Ζιζέλ δεν θα γίνω!

Μην καείς στην αρχή

Πολλές φορές ξεκινάμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, γυμναζόμαστε εντατικά μια δυο εβδομάδες και στη συνέχεια κλειδώνουμε τα παπούτσια και τις φόρμες μας στην ντουλάπα. Αυτό συμβαίνει γιατί μας παρασύρει ο ενθουσιασμός του ξεκινήματος και χάνουμε το μέτρο αλλά και το στόχο μας. Τα ψωμάκια δεν θα εξαφανιστούν μετά από δυο μήνες, δεν θα αποκτήσουμε τους κοιλιακούς της όποια-σταρ-celebrity-θέλεις μέσα σε εβδομάδες, ούτε θα μπορέσεις να σηκώσεις το βάρος σου στο TRX σε δύο συνεδρίες. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να προσαρμοστεί στις καινούριες απαιτήσεις και να συνηθίσει και με την επιμονή και την υπομονή θα αρχίσεις γρήγορα να βλέπεις αποτελέσματα.

Πφ! Παιχνιδάκι!

Πίεσε όμως και λίγο τον εαυτό σου

Γίνε εσύ ο σύμμαχος του εαυτού σου!
Γίνε εσύ ο σύμμαχος του εαυτού σου!

Αν το πρόβλημά σου με τη γυμναστική συνήθως είναι η έλλειψη χρόνου –ή διάθεσης- τότε στρίμωξε λίγο τον εαυτό σου, τουλάχιστον στην αρχή. Πάρε την απόφαση να εντάξεις τη γυμναστική μέσα στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Αποφάσισε ποιες μέρες και ώρες θα γυμνάζεσαι και τήρησέ το – πες ότι κάνεις μαθήματα αγγλικών, χορού, κεντήματος και δεν πρέπει να απουσιάσεις.

Σκέψου ρεαλιστικά

Αν έχεις βάλει στο μάτι ένα σούπερ wow γυμναστήριο ή studio ή δεν-ξέρω-τι αλλά αυτό είναι μακριά από το σπίτι ή τη δουλειά σου, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να εγκαταλείψεις την προσπάθεια μετά από μερικές εβδομάδες. Η μικρή απόσταση από το σπίτι ή τη δουλειά σου, στην περίπτωση που σε βολεύει περισσότερο να γυμνάζεσαι πριν ή μετά τη δουλειά, είναι ένα μεγάλο συν στην προσπάθειά σου να μην παρατήσεις τη γυμναστική μετά τις πρώτες φορές.

Σε φιλώ,

Ελένη

6 σκέψεις σχετικά με το “Πώς δεν θα παρατήσεις το γυμναστήριο

  1. Σωστή!! Αυτό το θέμα το είχα πάντα… ξεκινάω ένα μήνα, σταματάω δύο και πάλι από την αρχή!
    Θα εφαρμόσω τις συμβουλές σου! Πιο πολύ με ενθουσίασε η ιδέα για γυμναστική στη φύση. Τι καλύτερο!! 😉

    Μφχ
    Σόφη
    http://www.travel4days.com

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Γράφε Ελένη, γράφε! Για να με ντοπάρεις! Εγώ γυμνάζομαι (λέμε τώρα) στο σπίτι. Μόλις προχθές έκανα δέκα λεπτά γυμναστική. Ε, αφού είναι αρχή ακόμα μάνα μου 😉

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Το ξέρεις ότι η ανάρτηση σου ήρθε ακριβώς την στιγμή που την χρειαζόμουν!!!!!!!
    Πολύ σημαντικά tips και με μεγάλη υπερηφάνεια σου λέω ότι το έχω πάρει τόσο σοβαρά που έχω στο μυαλό μου όλα όσα γράφεις! Με την διαφορά ότι εγώ δεν θα πάω γυμναστήριο, αλλά σπίτι αλλά και έξω με την Δώρα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Μια χαρά μου ακούγεται και το σπίτι! Αλλά θέλει πολλή πειθαρχία. Μια ιδέα είναι να βάλεις και την κόρη σου στο παιχνίδι, να βάζεις π.χ. βιντεάκια zumba από το utube και να χορεύετε μαζί.

      Μου αρέσει!

      1. Μα αυτό ακριβώς έκανα χθες! Βρήκα ένα βίντεο που είναι για πρωτάρηδες με παιδιά! Πιο ιδανικό δεν θα μπορούσα να βρώ! Στόχος είναι να μάθουμε το πρόγραμμα και σύντομα να βγούμε να εξασκούμαστε σε πάρκο!!!!
        Θέλει πειθαρχία ναι, αλλά όπως λες κι εσύ αν έχεις μέτρο και το έχεις βάλει και καλά στο μυαλό σου, μπορείς να το καταφέρεις!

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.