Τι θα έλεγες για αρχή να αγαπήσεις τον εαυτό σου;


“Αγάπα τον πλησίον σου”. Αγάπα τη μητέρα σου, τον πατέρα σου, τα αδέρφια σου, τους φίλους, τους εχθρούς σου ακόμη.

Γιατί κανείς όμως δεν σου λέει ότι για να μπορείς να αγαπάς τους άλλους, ο δρόμος ξεκινάει από μέσα σου, απ’ το να αγαπήσεις τον εαυτό σου; Τότε μόνο θα μπορέσεις να ανακαλύψεις και να νιώσεις βαθιά μέσα σου τη χαρά της ζωής, να γίνει πραγματικά ευτυχισμένη.

Τότε μόνο θα μπορείς.

Να αγαπήσεις ό,τι πιο όμορφο έχεις επάνω σου. Και να το αναδεικνύεις κάθε μέρα.

Να αγαπήσεις και να νιώσεις υπερήφανη για όλα τα όμορφα στοιχεία του χαρακτήρα σου. Και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να έχει τόση δύναμη επάνω σου που να σε οδηγεί να υποτιμάς την αξία σου.

Και να μην ξεχνάς πως είσαι ένας άνθρωπος μοναδικός που σου αξίζει αγάπη και σεβασμός. Και όταν δεν τα βρίσκεις εκεί που τα αναζητάς, να φεύγεις. Θα τα βρεις αλλού, το ξέρω.

Να αγαπήσεις τις ατέλειές σου. Και να γίνουν κομμάτι αυτού που είσαι αλλά όχι ΑΥΤΟ που είσαι.

images

Να αγαπήσεις τα λάθη σου και να πάψεις να αυτομαστιγώνεσαι. Να μην τα ξανακάνεις αν ήταν καταστροφικά ή αν πλήγωσες εσένα ή άλλους. Αλλά να μάθεις από αυτά για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

love-yourself-poster

Και τότε, αφού θα έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου και θα έχεις μάθει να συγχωρείς τις ατέλειες και τα λάθη σου, τότε θα μπορέσεις να αγαπήσεις και όσους αξίζουν να αγαπηθούν, με τις ατέλειες και τα λάθη τους γιατί είναι απλά άνθρωποι, όπως κι εσύ.

Σε φιλώ και σου εύχομαι οι μέρες της αγάπης να φωτίσουν την ψυχή σου

Ελένη

 

 

18 σκέψεις σχετικά με το “Τι θα έλεγες για αρχή να αγαπήσεις τον εαυτό σου;

  1. Και θέλει δουλεια για να μάθουμε καθημερινά να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε..,Και να μη λέμε…»δεν έχω χρόνο για αυτη τη «δουλεια» τώρα, θα το κανω…αργότερα!! » Πολυ όμορφο άρθρο, Ελένη μου! 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Mεγάλη αλήθεια μοιράστηκες μαζί μας!… Αν είμαστε εμείς καλά, θα είναι και οι γύρω μας καλά, αυτό είναι νόμος. Γι’ αυτό να μας προσέχουμε…
    Φιλιά Ελένη μου. Καλά να περάσετε το Πάσχα σας! Καλή Ανάσταση!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Καλημερα και Συγχαρητήρια για ακόμη ένα όμορφο άρθρο που κρύβει τόσες πολλές αλήθειες!’ Αλήθειες, που δυστυχώς ακόμα και σε μεγάλη ηλικία,
    είναι εκεί και μας «πληγώνουν»!! Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει…

    Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ Ελένη μου! 😉
    Και εύχομαι αυτές οι μέρες που είναι μέρες αγάπης, να φωτίσουν τις καρδιές μας και να αποδεχτούμε και ν’ αγαπήσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι!
    Ένα μπράβο ακόμα και τις αναρτήσεις σου!
    ΑΦιλάκια καρδιάς! ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

  5. Είσαι ακριβώς μέσα στο μυαλό μου. Ένα παρόμοιο κείμενο, έχω κι εγώ γράψει στο σημειωματάριο μου. Δεν ξέρω αν και πότε θα το ανεβάσω, όμως με βοήθησε να βρώ τον εαυτό μου!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Καλημέρα Μάρθα,
      Κι εγώ στον εαυτό μου γράφω πολλές φορές μέσα από το blog και όταν μοιράζομαι σκέψεις και γίνονται αφορμή για να κουβεντιάσουμε κάποια πράγματα, και να δω την οπτική άλλων ανθρώπων, όλα γίνονται καλύτερα και πιο εύκολα!

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.